👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 2👈

• 19 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Тези глоби са от КАТ. За първи път чувам НАП да си ги търси. Но знам ли как са навързани. Иначе да не би да ти е глобата като пешеходец. Но май трябва да място да ти я пишат. Сестра ми е имала 10 лв глоба за пресичане на червено. Рядко срещано, но се случва 😄
Не съм имала писмо от КАТ, точно от НАП, когато отидох за годишната декларация, стана проблем. Беше отдавна, така че не помня подробности - възможно е да са ме осъдили, без да съм разбрала, но за мен цялото нещо беше необяснимо, защото нямам никакво отношение към колите и шофирането.

# 136
Да, ясно, че го правят против злоупотреби. Но при положение, че именно виждат суми и какво се продава е просто логично. Няма как да въртя търговска дейност с разнообразни продукти и стойност в 90% от случаите до 10лв.

Те не виждат какво се продава. И сумата не е гаранция. Може да продаваш калъфчета от АлиЕкспрес за 8 лв като ги взимаш за 3 лв (примерно). Това е търговия. Просто тези, които продават лични вещи, трябва да отбележат в декларацията, че са такива.

# 137
  • Пловдив
Абе вече и алито и темуто не са баш жълти стотинки. Да не говорим, че и това може да се хване, защото за тези сайтове ползваш карта.

# 138
  • Далечният изток
Тези глоби са от КАТ. За първи път чувам НАП да си ги търси. Но знам ли как са навързани. Иначе да не би да ти е глобата като пешеходец. Но май трябва да място да ти я пишат. Сестра ми е имала 10 лв глоба за пресичане на червено. Рядко срещано, но се случва 😄
Не съм имала писмо от КАТ, точно от НАП, когато отидох за годишната декларация, стана проблем. Беше отдавна, така че не помня подробности - възможно е да са ме осъдили, без да съм разбрала, но за мен цялото нещо беше необяснимо, защото нямам никакво отношение към колите и шофирането.
Глобите към КАТ са публични задължения, които се събират от НАП.
Никой не те е съдил. Имала си глоба по фиш или наказателно постановление. Те се изпращат в НАП за събиране на задълженията по глобите.

# 139
Благодаря за информацията, не съм се интересувала как става, защото изобщо не съм се занимавала с такъв тип глоби.

# 140
НАП си пращат писма (автоматични са), ако ще и стотинки да се дължат. Критерият е има ли или няма задължение, а не в какъв размер е. Пращали са ми писмо да ми напомнят че дължа пари за здравна осигуровка за 1 (един) ден Grinning Осигурявах се с декларация 7 до края на април, започнах работа от следващия месец но нали 1ви май не е работен, ме назначиха от 2ри или 3ти там както се е падало. Не помня с точност че вече мина време. И за тези 1-2 дни пропуснати, си ми водеха задължение и си ми пращаха писма докато не го внесох, лев и нещо беше Grinning

# 141
Аз по принцип се осигурявам и не дължа нищо. За това не съм имала писмо - там разбрах, като отидох за годишната декларация.

# 142
  • Пловдив
Не съм получавала писма никога, а аз никога не съм подавала данъчна декларация.

# 143
По принцип работодателят на края на годината върши това и подава информацията в НАП. Данъчна декларация подаваме, ако сме работили при повече от един работодатели, имаме доходи от друго - рента, земеделски земи, свободни професии, продажби в интернет над 3 000 лева за годината или имаме.да ползваме някакво данъчно облекчение.

# 144
Бихте ли цитирали източника за сумата?
.....продажби в интернет над 3 000 лева за годината......

# 145
Няма такова нещо. Всеки може да бъде потърсен за 100-200-300 лв наложени. Няма такова ограничение до 3к и си ок.

# 146
  • Пловдив
Ако има някаква подобна сума е ясно, ако не явно изпращат избирателно.

# 147
  • София
През годините счетоводителите на работа ме караха в края на годината да си попълвам там едно заявление, с което после си получвах данъчното облекчение за двете ми деца. Напуснах тази работа и на новото място първата година счетоводителят измисли някакъв друг метод да ги получа, за който трябваше да подам ДД.
Аз пък го отлагах до последно и в края на април като реших да я подам дистанционно и ми изскочи някакво неплатено задължение от 8лв. с лихвите. Така и не разбрах откъде са. Баш в тази година НАП си сменяха сайта. Имаха един стар, в който се подаваха ДД (явно за неразбралите че имат и нов), но задължения можеха да се платят само чрез новия, за който аз не знаех. Та поради невъзможност да си платя глобата, закъснях с един ден с подаването на ДД. Последва обаждане от НАП да се явя на място. Трябваше да пиша обяснения защо съм закъсняла и да очаквам каква глоба ще ми наложат. После да ходя да си взема решението (вече има система за сигурно връчване) и т.н. Разминах се без глоба за първо нарушение, но сега не смея да ставам рецидивист. Та да ви кажа и за 8лв. може да имате проблем и за 1 ден закъснение.

# 148
  • Другата България
Не мога да намеря мейла на съпорта на Инсентив, някой може ли да помогне?

# 149
Пиши им направо в техния чат, не помня и аз къде из темите бяха оставили мейл. Бот е, поне отначало, но доста вероятно и да ти свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт