Как тренирам - 29

• 23 581
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Не ми стана ясно има ли значение какъв е източникът на захар, за консумиращите плодове.

# 121
Добър въпрос. Важи и за останалите въглехидрати, които в крайна сметка се разпадат на прости захари, за да се усвоят.

# 122
Момичета, включвам се да се похваля - направих първата си тренировка във фитнеса от 2019 г. насам! Ръководих се по тренировката на Zoya с модификации. Сега ще се възстановявам от мускулната треска Laughing В следващите тренировки ще се водя и по Nevermoresleep. Хиляди благодарности и на двете! Heartpulse

Аз искам насочено да тренирам краката - искам да отслабнат, особено във вътрешната си част. Може ли да ме ориентирате към подходящи за целта упражнения? Обаче имам дискова херния и примерно хип тръст не мога да правя.

# 123
За отслабване, ти трябва режим на хранене. Във фитнеса само ще ги оформиш крачетата и ще заякнат. За съжаление, не може да се отслабва точково в зоните, които искаш.

# 124
За отслабване, ти трябва режим на хранене. Във фитнеса само ще ги оформиш крачетата и ще заякнат. За съжаление, не може да се отслабва точково в зоните, които искаш.

Режим имам изготвен иначе. Да, няма как точково да се отслабне (за мое съжаление Grinning), обаче може да има упражнения, с които насочено да работя по тази част. Мои си размисли, не казвам, че са верни. Grinning И все пак съм доволна от себе си, че се  престраших.

# 125
  • София
Не, не, говоря за захарта в най-чистата й форма - бялата захар или иначе казано, всякакви сладки неща, тортички, вафлички и прочие,  шоколади.

# 126
Петенце, супер, няма риск за мен.
Благодаря за обяснението и уточнението, вълреки дежурния спам 🤗😀

# 127
  • sofia
Момичета, които тренирате отдавна силово, качихте ли размер на дрехите? За дупето ясно, но горната част, гърбът?

# 128
И аз искам да знам за горната част, защото имам няколко кожени якета, които не искам да пенсионирам.

И за долни не искам да катеря нагоре размери де, ако е възможно. То и д-то не искам да ми расте и да стърчи много назад, само да е стегнато и да не съвсем плоско. Виж бедрата искам да порастнат още, за да уравновесят ханша.

# 129
При мен оптически изглежда, че горна част се е разширила, заради оформените рамене, налятия бюст (+5 кг спрямо 5 г по-рано, когато не спортувах) и прибрания корем. Но при по-големи тежести може би се разширяват повече гръб и рамене.

# 130
  • София
С моите 2 пъти в седмицата нямам промени в размера на дрехите, макар че визуално съм се променила.

# 131
Нямам промяна в размера на горни дрехи, само на долните увеличих +1. Тренирам от 6+ години и визуално също изглеждам по-различно от преди да започна да тренирам силово.

# 132
Аз и долу и горе намалих размера с 1. Специално за горната част много зависи и от самата дреха, но нямам такива които да ми се е наложила да взема размер на горе.
Единственно подгръдната ми се увеличи и го установявам по сутиените.

# 133
Да тренираш всеки ден не е оптимално според мен. Най-добрият сплит е 2 към 1 и след това 3 към 1 или обратното.

Тоест 2 дни тренираш, 1 почиваш, после 3 тренираш, 1 почиваш.

Според мен зависи от възстановяването. Ако всичко е спазено - достатъчно сън/храна и съобразена програма, не виждам нищо лошо в тренирането всеки ден. Аз правя бро сплитове, така че за мен пропуснат ден е кажи-речи пропусната група. Реално пропускам само когато ме понаболи сухожилие или имам ангажимент. Давам почивка на сухожилията 1 седмица на всеки два-три месеца, където компенсирам с някакъв друг спорт или кардио.

# 134
  • София
Кой нормален човек с нормално ежедневие има нужното възстановяване? Единствено човек, чиято професия е това да изглежда добре, а именно да се наспива примерно 8-9ч. сън, да тренира в оптимално време, което е сутрин-обяд, да яде няколко пъти, без излишен стрес в ежедневието си и цял ден да се възстановява вместо да тича за работа, да бърза да взима деца и т.н.

Затова мисля, че не можеш да се възстановяваш оптимално за 24ч. време между тренировките.

За дрехите - аз от ХС/С минах на М. Горни дрехи нямам почи С-ки, просто имам широк гръб и рамене и не става. За долната част някой път влизам в С, зависи от модела.

Общи условия

Активация на акаунт