Labubu: новият моден аксесоар, който превзе света

• 10 335
  • 242
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Simple Smile

Отварям тази тема, за да си поговорим за световната мания по арт играчките Labubu. Изненадах се, че все още няма никаква информация за тях във форума, а темата определено заслужава внимание, защото тези малки чудовищенца се превърнаха в най-желания моден и лайфстайл аксесоар. Откакто си наумих, че искам Labubu, прекарах няколко безсънни нощи, докато най-накрая си ги набавя. Минах и през грозни, и през по-лицеприятни Лафуфу версии, така че мога да ви ориентирам какво да гледате.

Ще ми е интересно да си поговорим за следните неща:

• Чували ли сте за Лабубу?
• Имате ли вече някои в колекцията си?
• Кои са ви любимите колекции и кои си търсите?
• Какво ново предстои?
• Къде и как могат да се купят оригинални или така наречените Lafufu?

Нека съберем полезна информация, да обменим опит и да си поговорим като фенове и колекционери. Simple Smile

# 1
Какво представлява този аксесоар?

# 2
Това звучи като изключително зле прикрита реклама на детски играчки, написана с чатгпт...
Нямам представа какво е това, изглежда като поредната тримесечна лятна мания, която ще приключи толкова бързо колкото и онези дългите озъбените играчки от преди 1-2 години,  или онези двуцветни октоподи. Децата се радват и след 3 месеца забравят за играчката.

# 3
За какво служат тези дивотийки? Да си играйкаме с тях или просто ей тъй за красота ( колкото и да се съмнявам във второто)?

# 4
Плюшен ключодържател, който може да са закача за чанта, раница или каквото друго пожелаете.
В социалните мрежи е пълно със снимки на маркови чанти, закичени с чудовищата.

И едно уточнение: това не е играчка в нормалния смисъл на думата. Арт играчките са нещо различно. От години колекционирам такива и знам как не са просто мода, която отшумява за 1-2 месеца. Vogue и всякакви други модни списания отдавна пишат за тях. Плюс, че на опаковките е отбелязано, че са подходящи за 15+ и има всякакви предупреждения да не се дават на малки деца.

И не, не съм чат-gpt Joy достатъчно хора в КМ знаят, че съм реален човек с луда мания по колекциониране на разни бюти и лайфстайл нещица.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 13:42 от Жаки ★

# 5
  • При децата ми
За пръв път ги чувам. Rolling Eyes

# 6
  • София
Чух наскоро. Голяма глупост е. Въобще нямам намерение да поръчвам такова нещо.

# 7
Арт играчките са нещо различно.

Арт "играчка" е това
Скрит текст:

Ще ме извинявате, ама това, което показвате си е чиста китайска детска плюшка за 3.30 лева бройката от тему, без отстъпката...

'секи сам си преценя де, щом ви влекат детските играчки като моден елитен VOGUE аксесоар - здраве да е Simple Smile

# 8
Децата ми искат, страшен хит е сред тях. Не мога обаче да купя оригинали на този етап.
Има наистина голяма истерия покрай тях.

# 9
Няма да навлизам в излишни спорове какво точно се брои за арт играчка и какво не.
Както споменах, от години съм колекционер на всякакви подобни фигурки – някои от тях сигурно биха минали за „китайски боклуци“, но за мен си имат стойност и чар.

Темата я отворих с идеята да се съберем хора, които харесваме Labubu, споделяме общ интерес и искаме да си говорим свободно за новото ни хоби.

# 10
Трябва да се видят опашките в чужбина, буквално километрови са.
Дърпат ги от чанти, крадат ги.
За мен са много сладки и се надявам да купя на децата ми, а защо не и за мен.
В социалните мрежи има бизнес вече, но продават на 4- ни цени.
Ето тази картинка показва всичко.

# 11
  • София
Хахха, най-накрая лабубу манията стигна и форума Satisfied

Дъщеря ми ми скъса нервите с тези плюшени гадове. Гледала ги е някъде в социалките. Реших за деня на детето да ѝ купя и се хванах да разучавам откъде и как... хванах се за главата. Навсякъде са солд аут. Хората спят пред магазините, бият се заради тях и ги окачват по Бъркин чанти за $30 000+ Flushed В ибей вървят на трицифрени суми и навсякъде имат ментета...
Сега след това проучване социалките ме таргетират с инфо за тези лабубута и скоро ми излезе новина, че в Лондон е спряна физическата им продажба, защото ставали размирици пред магазините Laughing
Ето линк от новината в CNN.

В крайна сметка намерих на детето много сполучлива реплика в Aliexpress. Че и на мен си взех, за всеки случай, ако стане чак толкова модерно, че да ме е срам да изляза от къщи без JoyJoyJoy
В интерес на истината, най-забавното е колко яки дрешки има за тези гадини. Моето е чайниз Гучи Smile После ще пробвам да кача снимка.

# 12
Последно Labubu или Lafufu? На мен ми е .. крийпи отвсякъде.

# 13
Изобщо не разбирам тази мания по Лабубу. За дете или тийнейджър — окей. Но как точно една жена ще го вкарва в гардероба си — е въпрос.

# 14
Вече виждам много аксесоари за Лабубу вк. очила, шапки, столче за возене в колата и много дрехи.
Голямата ми дъщеря ми преди три месеца, че ще настане истерия, но аз тогава много се смях. Оказа се вярно и още ще има.

Общи условия

Активация на акаунт