Labubu: новият моден аксесоар, който превзе света

• 20 647
  • 378
  •   1
Отговори
# 15
Изобщо не разбирам тази мания по Лабубу. За дете или тийнейджър — окей. Но как точно една жена ще го вкарва в гардероба си — е въпрос.

Зависи от жената и стила ѝ - коса, грим, дрехи, аксесоари и тн. Аз съм на близо 40 г., но цялата ми външност може да се сметне за алтернативна или защо не и тийн. Нося филмови, рокерски и Дисни тениски, кецове, големи и шарени колиета, много гривни и пръстени, силно гримирана съм и нямам никакви проблеми да се разхождам с чанта или раница на която виси Лабубу или примерно Стич.

Моето мнение по този въпрос е, че всеки има право да носи това, което му харесва, а не това, което обществото смята за „приемливо“. Затова и ме вдъхновяват хора като Бетси Джонсън, която и на 80+ г. не спира да излъчва радост и индивидуалност чрез визията и поведението си. Такива хора ме карат да се усмихвам, а още по-хубаво е, че и аз успявам да усмихна чат-пат непознати по улицата. Simple Smile

ps. и да отговоря на въпроса за лафуфуто. Лафуфу се наричат репликите/ментетата. Явно идва от Fake Labubu.
Сред тях има наистина зле изглеждащи (за които няма да искате да дадете и 5 лв.), но и такива, които са изработени супер добре и се водят quality replica.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 14:50 от Жаки ★

# 16
Отблъскващи са. Не бих възпитавала у дете тази естетика на грозното и материализма, а аз самата я отхвърлям.
Харесвам играчките Мончичи (които смятам за предшественици на това... нещо) и ако толкова искам да виси играчка от чантата ми, ще си закача ключодържател Мончичи, но дори тази идея не ме влече.

# 17
  • София
Ето ги нашите Лаубубу - моето и на детето. Пременени с тоалетчета по 5-6лв от Aliexpress Laughing
Мега кич ми е на мен и не можах да се пречупя да го нося публично на дамска чанта, но ми е много сладко да ми се пули зад лаптопа вкъщи.

# 18
E, много са сладки.
Без проблем ще ги сложа на чантата си, въобще не ми пука, какво мислят околните.

# 19
Ъъъъ....
Аз като им видях острите зъбки на тия човечета и веднага направих асоциация с друго зъбато от последните години, пак много модерно - Huggy Wuggy. За него бяха писали в нета, че носи някакъв кофти заряд...
Няма да се очудя и с тези ситуацията да е същата.

https://www.news18.com/news/buzz/uk-police-warns-parents-against … rnet-4941650.html

# 20
И толкова да са скъпи ли?
Ето ти в Емаг за 40 лв:

https://www.emag.bg/brands/brand/labubu

# 21
  • Телиш/Плевен
От дъщеря ми разбрах за тях, поръчах в началото на месеца от Емаг и уж тези дни ще пристигне.

Скрит текст:

Такова ще е уж, него си хареса, но да видим като дойде:

# 22
Primaveral, радвам се, че спомена Мончичи. И за мен си приличат по някакъв начин и ми беше дори първата асоциация, когато видях Лабубу чудовищата. Имах Мончичи като дете, когато бяха суууупер популярни. Трябва да потърся къде се намира, защото съм сигурна, че все още го пазя някъде.

Лале в дъжда, първите ми две Лабубута ги поръчах точно от емаг, но за жалост се оказаха от най-грозните Лафуфу версии. Едното е малко по-нормално, горкото, но другото е трагедия. А не бяха никак евтини. Frowning1

# 23
Да, аз затова не поръчвам от тях.

# 24
  • Телиш/Плевен
Ще видим какво ще пристигне, но щерката е на 11 и предполагам, че все ще му се зарадва. Ако не, до Коледа да пести пари и да си купи оригинално. Satisfied За аксесоари гледаше в Тему, ще поръчаме по-натам, ако ѝ хареса това, дето чакаме.
На мен са ми сладички на вид, но за момента не ми е харесало някое чак толкова, че да поискам да си взема. Satisfied
Тези на Three Eyed Raven са много хубаво пременени и двечките. Heart Eyes

# 25
  • София
utro77, и на мен точно на Хъги Уъги ми напомнят, но са доста по-сладки все пак.
Навремето малката като ми поиска Хъги съвсем естествено възкликнах "Ама каква е тази грозотия?!?!", а тя, тогава на 4 ми заяви "Мамо, не е хубаво така да наричаш някого грозен! Всеки си е хубав и иска да го обичат"Flushed
Така ме затапи дребното с този отговор, че си получи и Хъгито, и никога вече не споря какво е грозотия.

# 26
Зависи от жената и стила ѝ - коса, грим, дрехи, аксесоари и тн. Аз съм на близо 40 г., но цялата ми външност може да се сметне за алтернативна или защо не и тийн. Нося филмови, рокерски и Дисни тениски, кецове, големи и шарени колиета, много гривни и пръстени, силно гримирана съм и нямам никакви проблеми да се разхождам с чанта или раница на която виси Лабубу или примерно Стич.

Моето мнение по този въпрос е, че всеки има право да носи това, което му харесва, а не това, което обществото смята за „приемливо“. Затова и ме вдъхновяват хора като Бетси Джонсън, която и на 80+ г. не спира да излъчва радост и индивидуалност чрез визията и поведението си. Такива хора ме карат да се усмихвам, а още по-хубаво е, че и аз успявам да усмихна чат-пат непознати по улицата. Simple Smile

Изобщо не критикувам чуждия стил и напълно уважавам предпочитанията на всеки. Мнението ми беше относно гардероб, който отговаря на моя вкус и личната ми представа за женствеността. Иначе лабубу не ми изглеждат криндж, даже ако имах дете, бих му купила като играчка или аксесоар.

# 27
Риана, Дуа Липа, Ким Кардашиян и т.н. и т.н. Всички са здраво в тази мания.
 https://www.livemint.com/lm-img/img/2025/06/02/600x338/labubu_17 … 1748879343233.png
Било е и пак ще бъде. Просто играчките, талисманите се менят. Пък особено щом са намесени световните топ модни брандове - как няма да стане вайръл?!!
И като не сме разбрали, че нещо е станало тренд, не е повод да го охейтим Wink

# 28
Лале в дъжда, дано имате късмет и да се падне що-годе хубавичко. Имам едно от AliExpress от Energy серията, което е много добре изработено. Виждам му всички разлики с оригинала, но ако човек не се е вманиачил е достатъчно сладко.

Оригиналните на този етап са ужасно трудни за купуване. Отне ми около 2 седмици непрестанно цъкане из немския и английския сайт на Popmart, докато нацеля зареждане. Аларми навивах, чаках, ядосвах се, че все ми го взимат под носа. Зареждат ги в супер странни часове...4:40, 5:50 сутринта, понякога по обяд....изобщо когато им скимне. И изчезват за секунди.

Първите няколко пъти ми беше в кошницата и не успявах да го платя - отказваше ми картата или даваше грешка на сайта. И така стотици пъти.

Редила съм се по опашки да дебна култови лимитирани колекции на гримове, бижута, чанти, други фигурки...но толкова трудна за намиране вещ никога не съм купувала досега. Изобщо за цялата мания допринася и хазартният елемент. Оригиналните фигурки идват в т.нар. „blind box“ кутии, т.е. не знаеш коя ще ти се падне, докато не я отвориш.

# 29
Според мен тази идея с blind box-овете значително увеличава популярността им. Оригинална концепция със сюрприз. Особено за блогърите — страхотна тема за ново видео

Общи условия

Активация на акаунт