Как тренирам - 29

• 22 878
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
Включвам се и тук ☺
Още не съм започнала с упражнения за дупе, чакам много скоро да започна с треньора долна част.
Хип тръст никога не съм правила, но със сигурност няма да избягам от него.
Какви са тези упражнения - ‘’ step up на степер и долен скрипец”?

Храненето на мен ми се разваля по-скоро когато се насъберат повече забавления и излизания с приятели, например около Коледа и лятото по морета, та там късно хапване, повечко алкохол, покрай алкохола падат задръжките за десерти и късно лягане ми се отразяват доста зле на формата.
Хем си го знам, хем не съм намерила начин за по-безвредна социализация …

# 16
Никога не тренирам с ММ. Първо твърде различни графици, а и той тренира на различни уреди по различен начин, къде ще се гоним и изчакваме из фитнеса.

Той прави от по-силовите тренировки, доколкото знам, за дупе и бедра, на дупе не ме е стигнал и няма шанс, не му е такава конструкцията, но то и стърчащ задник на мъж е малко ... не знам.

Това как ще реагираме на тренировките, колко бързо ще изграждаме мускули и къде - тренировки, хранене, години, но най-вече ДНК.

# 17
Telesilla, ние също не тренираме едно и също, нито се сравняваме. Но просто ни е приятно да си оправим раниците, да отидем до залата, после да се разходим до вкъщи и така. Наше си е това време и ни е много хубаво.

# 18
Telesilla, ние също не тренираме едно и също, нито се сравняваме. Но просто ни е приятно да си оправим раниците, да отидем до залата, после да се разходим до вкъщи и така. Наше си е това време и ни е много хубаво.
Разбирам Grinning Пожелават ти тогава пак да успеете по някое време да си откраднете това хубаво време за себе си Grinning

# 19
Привет Blush

1. Променяте ли нещо в тренировките или в храненето си през зимния сезон
През зимата силовите ми тренировки са изключително редовни - 5 пъти седмично, рядко падам на 4. През лятото пътуваме доста и много често по цели седмици се занимавам само с пилатес, калистеника, въобще тренировки със собствено тегло и много ходене. С кардиото също съм по-редовна зимата, защото през лятото ми е твърде горещо.

По отношение на храненето - през зимата се храня по-обилно, с повече бавни въглехидрати и червено месо. Два пъти седмично хапваме телешко, един-два пъти - сухо свинско (контрафиле, бонфиле). По-умерена съм с плодовете (през лятото злоупотребявам с тях).

2. Кое според вас е най-доброто упражнение за задните части.
Имам си три любими - хип тръст, румънска тяга, ритници назад с ластик или на долен скрипец.

Maroonka,
Цитат
Какви са тези упражнения - ‘’ step up на степер и долен скрипец”?

Първото упражнение е да стъпваш върху висока повърхност (пейка, стол, плиометрична кутия) или да тренираш на уред степер или един друг специален уред, който много добре имитира стълби.

Второто е kick-back, т.е. ритник назад, при който си с наглезенка, към която е закопчан кабелът на скрипеца, като макарата е най-долу, до земята.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 10:12 от Vetrena

# 20
  • София
Ани, благодаря за новата тема!

1. Да, но те са сезонно продиктувани, а не свързани с тренирането. Храня се с повече протеини и по-малко плодове и зеленчуци. Вкарвам витамин Д.
2. Нямам любимо упражнение от гледна точка на резултат. Мисля, че е добре да има повече от едно упражнение за глутеус. За изпълнение ми харесват странични напади или нещо подобно - забавни са ми, натоварват страничните мускули на дупето, правя ги добре Wink

# 21
Step up на степер и долен скрипец е едно упражнение. Изпълнява се като сложиш степер или пейка близо до долен скрипец и вместо да ползваш дъмбел за тежест, си нагласяш съответните кг на скрипеца, хващаш се за кабела и така се изправяш и спускаш.

Скрит текст:

# 22
  • sofia
По въпроса с месото - обичам пиле и риба най-много и това ям, но като цяло не съм любител на месото. Няма да се сетя за месо често, ако не е заради тренировките. Болна тема са ми яйцата - в последната половин година два пъти си пусках липиден профил и в двата случая холестеролът ми е на горна граница (общ и лош), добрия е ок. За мен това бе голяма изненада, тъй като съм доста слаба, мазнини 20-21%, не ям пържено, свинско и червено месо не обичам и не ям, като цяло не ям мазно и се движа доста. Четох, че може да е генетично това с холестерола, а от страна на майка ми има доста история. Та, ям по 2 яйца веднъж седмично, просто имам страх. Знам, че всички нутриционисти към днешна дата твърдят, че била мит връзката яйца-холестерол, но имам блокаж да ги ям. И така- сложно става при мен с протеина. Или по-скоро - еднообразно Simple Smile
Ритниците на скрипец ги правих известно време и ги спрях - много са ми неудобни. По-добре ми е на glute машината.

# 23
truetrue, и аз съм като теб по отношение на месото. Ям обаче много млечни продукти и се надявам, че оттам успявам да си набавя достатъчно протеини.

Иначе много интересни упражнения се пускат в темата и мисля да пробвам някои от тях вкъщи Grinning

Nevermoresleep, на теб специални благодарности за един твой съвет, който вчера го приложих, и мисля, че подейства веднага.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 12:32 от Telesilla

# 24
По въпроса с месото - обичам пиле и риба най-много и това ям, но като цяло не съм любител на месото. Няма да се сетя за месо често, ако не е заради тренировките. Болна тема са ми яйцата - в последната половин година два пъти си пусках липиден профил и в двата случая холестеролът ми е на горна граница (общ и лош), добрия е ок. За мен това бе голяма изненада, тъй като съм доста слаба, мазнини 20-21%, не ям пържено, свинско и червено месо не обичам и не ям, като цяло не ям мазно и се движа доста. Четох, че може да е генетично това с холестерола, а от страна на майка ми има доста история. Та, ям по 2 яйца веднъж седмично, просто имам страх. Знам, че всички нутриционисти към днешна дата твърдят, че била мит връзката яйца-холестерол, но имам блокаж да ги ям. И така- сложно става при мен с протеина. Или по-скоро - еднообразно Simple Smile
Ритниците на скрипец ги правих известно време и ги спрях - много са ми неудобни. По-добре ми е на glute машината.
Да не казвам моят холестерол колко е, но това няма никакво значение, защото висок холестерол не е проблем непременно. Няма добър и лош холестерол. Няма да изпадам в подробности тук в тази тема, но ако се притесняваш, поинтересувай се повече, ще се изненадаш.

Telesilla, не знам за кой съвет точно говориш, но се радвам, че съм била полезна Simple Smile

# 25
  • София
Truetrue, това е холестерол на хора, които са слаби, които внимават какво ядат според моята лична лекарка. Моят лош е ок, добрият ми е висок и общият холестерол ми е в горна граница, но тя ми каза че това не е притеснително за човек с моята структура.
Месо не ям, яйца рядко, мазни сирена също.

# 26
  • в пералнята
Аз без яйца не мога, така или иначе трудно се засищам, ако няма месо и яйца, сигурно ще изям света. Пък и нямам идея иначе как да си набавя достатъчно протеин.
Моят фитнес пал ми прави всяка седмица обобщение какво съм яла, и от миналата установих, че не съм хапнала един плод даже... И зеленчуците са ми били само краставици. Тази година съм си поставила за цел да си изчистя храненето, така че ще внимавам повече.

# 27
Nevermoresleep, тръгна да ми излиза ечемик и аз веднага се сетих за Omega-3, че спира възпаленията в тялото и си взех една таблетка. След около половин час наистина изчезна Grinning

Сега превантивно ще си го пия поне седмица обаче.

# 28
  • София
Не ги усещам тия 'степ ъп' под никаква форма. Помпат ми се бедрата като луди, дупето по-малко в сравнение с бедрото. Пробвала съм всичко, просто не е моето упражнение. Правя или български клек или напади на смит машина (статични) в деня за крака и така ги усещам добре.

По същия начин не можах да се разбера с никаква вариация на сумо клек или тяга през годините, не усещам д-то и това си е. Стягам, клякам - дълбоко, половинчато Laughing Пробвала съм интензивно, експлозивно, с много бавни и флегматични, концентрирани движения. Не става, братко, и това си е...та това са двете упражнения за дупе/крака, които съм зачеркнала в моя тренировъчен план.

# 29
Като стана дума за Омега 3 - някой в миналата тема се оплакваше от болки в рамената. Препоръчах му тройни дози от добавката. Някакво подобрение усети ли или е само при мен?

Общи условия

Активация на акаунт