Как тренирам - 29

• 23 612
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • в пералнята
Това да не ям достатъчно просто не може да ми се случи 😁
Аз и преди съм споделяла - когато бях на кето, въпреки бухането на масло и чедър нон стоп, отслабнах и изчистих доста.
Но други работи ми се развалиха, затова се наложи да спра тази благинка.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 17:04 от Arhinora

# 196
Всъщност с опцията за сканиране на баркод в МФП става супер лесно и не ме напряга особено, малко по-трудно ми е като ям навън т.к сравнително често излизаме, но си реших проблема като поръчвам чиста пържола и някакви задушени зеленчуци към нея, без салати, без десерти и макс 2 чаши вино.
Но да - и на мен фокус ми е протеина, мазнините са покрай него или тук таме лъжичка с някой омлет, а плодовете са до 1-2 пъти на ден - цитрус или боровинки.

Та се чудя кое не ми е като хората, та не качвам мускул или просто повечко време да си дам...

# 197
Според мен си дай повече време и не вярвай на кантара.

Аз не съм образец, защото нямам предварителна подготовка в тренирането, но при мен се видя резултат чак наскоро. Първите 5 месеца чесно, нищо не виждах и единственото което ми говореше, че се случва промяна е че можех да вдигам все по-тежко във времето. След това първо забелязах промяна в ръцете, сега вече виждам и в краката.

# 198
  • София
Какво значи да съм я изчистила? Джънк не приемам, освен някой десерт от време на време на ресторант - да кажем веднъж седмично.
Храната ми се стремя да е изцяло натурална - т.е месо, млечни, плодове, зеленчуци, бобови.
Въглехидратите са ми около 30-40% предимно от плодове, не ям друго сладко.

Веднъж седмично е сравнително често. Въглехидрат предимно от плодове.... бих го променила това. За какви точно плодове става въпрос?

# 199
Плодовете са си захар и доста фруктоза. Нищо полезно няма в тях, освен там малко вит.С който компенсира това, че зарахта пречи на усвояването на този витамин, та малко се обезмисля упражнението ако ще е за витамина.

И днес много силен ден. Не знам някакво плацебо ли е какво ли, но лег пресата с +10кг от миналата седмица, лег екстеншъните също + кг. Все едно от какво е, много съм доволна. Ще видим утре на набиранията на лост как ще са. Имам лека мускулна от вчера на ръцете и в раменната област към гърба, та...

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 21:53 от Nevermoresleep

# 200
Здравейте, дали по два дни в седмицата на долна и горна част са достатъчни според вас? Два дни за едната и два за другата част да уточня.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 09:36 от Pur_joy

# 201
Въпросът е много непълен.
По 2 дни в седмицата значи 4 дни седмично тренировка, което на мен ми вучи ок, от гледна точка на моя скромен опит, но дали са достатъчни? Зависи и каква е целта и каква е програмата и дали е подходяща за съответната цел.

# 202
Pur_joy според мен са достатъчни. Аз дълго време тренирах по този начин, след като оформих достатъчно горната част преминах на 1 ден горна, 2 долна, 1 кардио и корем. При теб можеш да вкараш корема в дните за горна част.

Вчера направих горната част и след това отидох на мобилност. Хареса ми тренировката и за пореден път си затвърдих, че мускулите са ми страшно натегнати и втърдени, особенно задно бедро, то даже и имах мускулна треска остана от понеделник. То аз съм си дърво попринцип, признавам си Grinning

Обаче ако ходя пак ще е в отделен ден, не е добра идея да е веднага след трен, залата беше студена, а аз бях доста загратя и ръцете ми бяха уморени. Тренировката ми се видя една идея скъпичка 14 лв. , но може би е нормална цена. Момичето си разбира от работата личи си. Лошото е, че е в 19,30, прибрах се чак към 9 без нещо и вечерях много късно.

п.п. От известно време преяждам вечер, а от няколко дни имам чуството, че съм задържала вода. Дънки, клинове всичко ми е леко стегнато, сравнение с преди.
Сега си погледнах календара, другата седмица по- това време трябва да съм в МЦ.

# 203
Тренировка за мобилност? Извинявам се за невежеството…Иначе аз си правя стабилно тренировки мисля, без треньор съм иначе щях да питам него, редувам ги частите един ден едната после другата, като кардиото ми към половин час, винаги е преди силовите, така ми харесва повече. Мисълта ми беше ако целиш оформяне на дупе два дни достатъчни ли са, както и ръце. За корем не правя нищо, с диастаза съм.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 09:56 от Pur_joy

# 204
Тренировка за мобилност? Извинявам се за невежеството…Иначе аз си правя стабилно тренировки мисля, без треньор съм иначе щях да питам него, редувам ги частите един ден едната после другата, като кардиото ми към половин час, винаги е преди силовите, така ми харесва повече. Мисълта ми беше ако целиш оформяне на дупе два дни достатъчни ли са, както и ръце. За корем не правя нищо, с диастаза съм.
Тук е обяснено, за мен лично си има и нотки на стречинг.

Да достатъчни са, но е хубаво да са от 6-7-8 упражнения. Аз правя за долна 7-8 упражнения на тренировка.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 10:20 от Nona M.

# 205
Нона, линка не се отваря.
Pur, как кардио преди силови? Какво постигаш така?

# 206
Нона, линка не се отваря.
Pur, как кардио преди силови? Какво постигаш така?
Явно е забранено да се слагат линкове и излиза като спам. Нагледно в ютуб може да се види какво представлява.
Скрит текст:
Тренировки по Мобилност
IFS » Тренировки по Мобилност
Всяка една става има определен обем на движение, в който може да се движи. Когато ставата има пълен обем на движение, тя е функционална и здрава. Когато го загуби, това води до компенсация от други части на тялото, а компенсацията поддържана в дългосрочен план е стъпката преди болката и контузията. Всяка друга форма на физическа активност, използва тялото в определени модели на движение, но нищо друго освен мобилността, не може да даде цялата палитра от движения за всяка става. Именно това прави мобилността една от най-важните форми на физическа активност за всеки човек.

Много хора бъркат мобилност с гъвкавост. Гъвкавостта се отнася до пасивния обем на движение, който можем да извършим. Например, ако легнете на земята по гръб и дръпнете крака си с ръце, той може да стигне до главата ви. Ще остане ли крака ви там, ако го пуснете с ръце? Опитайте още сега и ще видите, че крака ви се връща обратно към земята. Това означава, че имате пасивна гъвкавост, но не и мобилност. Мобилността се отнася до обема на движение, който можем да контролираме чрез мускулите си. Това е мобилността, която реално можем да използваме. Мобилността е комбинация от гъвкавост, преплетена със сила да поддържаме този обем на движение. Гъвкавост, без сила, обикновено води до риск от контузия, защото не разчитаме на мускулите да поддържат този обем на движение, а това прави съединителната тъкан и ставите, податливи на контузии.

Тук много хора ще се запитат дали мобилността е като йога. Отговорът е – не! Мобилността ще помогне на йога практиката ви, като освен обем на движение, ще ви даде и достатъчно сила и стабилност, за да контролирате този обем. Мобилността е насочена към физическия аспект и развиване на физически способности. Структурирането на тренировка по мобилност е много различно от йога практика, както и самия набор от движения. Йога е философия и физическото е следствие, на духовния път, който изминаваме.

Чрез тренировките по мобилност, можете да подобрите стойката си, да увеличите обема на движение в глезените, таза, гърба, раменете и китките. Мобилното тяло е силно тяло. Резултатите, които получавате се отразяват на всяка друга физическа активност и освен, че ще подобрите резултатите си в тренировки с тежести, бягане, плуване и всичко останало, също така ще намалите и риска от контузии.

А кой не иска дълголетие в спорта и здраве в ежедневието?

Тренировките по мобилност са подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали, за хора, които са гъвкави по природа и за такива, които искат да придобият гъвкавост и мобилност

# 207
Pur_joy, можеш да правиш упражнения за корем, които са конкретно за затваряне на диастаза. Не помня дали в тази или в миналата тема бях споделила няколко линка от Ютуб с такива упражнения.

# 208
Правех преди и се затвори май ама после пак, не трябва явно тежести да вдигам.
Нона, 8 упражнения по 4 серии ли ги правиш?
С кардиото преди силовите се чувствам по силна, някакси напомпана и ми е по лесно честно казано после с тежестите, за долна част може би краката по бързо ми се изтощават, не знам, но 8 упражнения по 4 серии множко ми се виждат.

# 209
Правех преди и се затвори май ама после пак, не трябва явно тежести да вдигам.
Нона, 8 упражнения по 4 серии ли ги правиш?
С кардиото преди силовите се чувствам по силна, някакси напомпана и ми е по лесно честно казано после с тежестите, за долна част може би краката по бързо ми се изтощават, не знам, но 8 упражнения по 4 серии множко ми се виждат.

За долна част по 4 серии да. В повечето случай правя по 7, ако имам повече време по 8 упражнение. Винаги така съм тренирала, никога не съм правила по 5 упражнения, както някои практикуват. Поне за мен не е достатъчно.

Но с твоето кардио преди трен няма как да стане, поне в дните ти за долна част. Ако можеш премести кардиото в дните за горна част, така ще имаш достатъчно време и сили.

Общи условия

Активация на акаунт