Как тренирам - 29

• 23 597
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Нещо май не ми върви покачването на мускулна маса …поне според моя кантар. От началото на годината приоритетно наблягам на протеин, хапвам доста повече месо от преди - започнах едва последната седмица да засичам в MFP, но е между 110-150гр на ден.
Тренирам силово/тежко 3 пъти в седмицата, в останалите дни или пак по-леки домашни тренировки или кардио, имам си и дни почивка между 1-2.
Като калории съм между 1700-2000 (поне откакто следя), защото както бях писала и преди не ми е зор да свалям - сигурно ще изглеждам една идея по-добре с 2 кила надолу, ама пък не искам живот в строги лишения.

Та какъв ми е резултата от началото на годината до днес:
Тегло качила съм от 58.5 на 59.5кг
body fat от 26.9% на 27.8%
muscle rate надолу (?!) 67.8% на 67.2%
subcutaneous fat нагоре 19.3% на 19.9%
muscle mass нагоре (?!) 39.5кг на 40.3кг

Знам, че не трябва дословно да вярвам на тези кантари, но все пак е някаква индикация и не знам по какъв друг начин да следя прогреса…
Обаче явно нещо не правя както трябва, защото не ми харесва как мазнините се вдигат, а уж с повече протеин трябваше да тръгне някаква рекомпозиция. Не знам месец и половина малко ли е, много ли е …
Външно разлика не мога да преценя особено -харесвам се така или иначе, корема се е оформил странично, ръцете като ги стегна все по-добре изглеждат, крака и дупе няма разлика - там са ми основно мазнинките.

# 181
Маронка ядеш повече месо, но е от значение и какво друго ядеш. Дали си изчистила храната достатъчно.
И като сме тема храна, днес си направих солена каша( 50 гр. овес го сварявам с малко вода, 2 белтъка, 3 ч.л. котидж и сол) определено ще я включвам и за напред в храненията си, обикновено си я хапвам сладка с протеин.

Довечера горна част Hands Muscle и обмислям да я комбинирам с тренировката за мобилност в група .

Хубав ден да имате Flowers Four Leaf Clover

# 182
Какво значи да съм я изчистила? Джънк не приемам, освен някой десерт от време на време на ресторант - да кажем веднъж седмично.
Храната ми се стремя да е изцяло натурална - т.е месо, млечни, плодове, зеленчуци, бобови.
Въглехидратите са ми около 30-40% предимно от плодове, не ям друго сладко.

# 183
Тези кантари са много зле в проследяването на показателите различни от общото тегло. Това установих аз по моя току тази сутрин. Според мен, не мерят почти нищо, ами по разни формули дават някакви стойности. Смених в настройките в профила си от жена на мъж и цифрите се промениха коренно. Сигурно ако променя възрастта ще стане същото. Отказвам се да го ползвам за показатели вече. Само за общо тегло и толкова.

Откакто тренирам ми дава кажи-речи едни и същи стойности на всичко. И това при условие, че вече имам видими мускули вече. Не е нещо уау, но определено има разлика с преди. Не съм сменила размера на дрехите или обиколките да са се променили на местата които меря, но видимо има разлика в огледалото и как ми стоят парцалите, и теглото което вдигам е значително повече от в началото.
Няма начин мускулите в чисто тегло да са едни и същи с преди 6-7 месеца когато бях дроб.
Кантара във фитнеса показва вече доста различно с в началото и доста различно от домашния. Не че InBody-то е кой знае колко точно, но там има сериозно движение, докато в домашния нищо.

# 184
Какво значи да съм я изчистила? Джънк не приемам, освен някой десерт от време на време на ресторант - да кажем веднъж седмично.
Храната ми се стремя да е изцяло натурална - т.е месо, млечни, плодове, зеленчуци, бобови.
Въглехидратите са ми около 30-40% предимно от плодове, не ям друго сладко.

Е това няма как да знам, затова попитах. Не си спомням да си споделяла как се храниш. Обикновено там е разковничето, затова и те попитах.
Моя "умен" кантар скоро не съм го пускала, но на аз не се влияя от тези резултати. Огледалото ми е най- достоверно Grinning

# 185
Видях от Руми Илиева как си прави овесени ядки и ги си ги правя само солени, като нея. Заливам ядките с гореща вода, малко масло и 2 с.л. натрошено сирене (пълни). Ако съм гладна, това решава въпроса сутрин.
Да, има мазнина и не, така не се отслабва...

# 186
Грешно е схващането, че като включваш мазнини в менюто не можеш да отслабваш. По тази логика хората, които се хранят кето щяха само да дебелеят.

Овесените ядки и аз ги обичам солени. Видях за пръв път от една канадска фитнес мадама в Инстаграм.
Скрит текст:

# 187
Да, но при високомазнинно хранене въглехидратите и плодовете са мн. малко.
За да отслабнеш, калориен дефицит не се постига с масълце и сиренце  Wink

# 188
За да не отслабнеш, най-добре е да се комбинират мазнини с въглехидрати - сигурна рецепта, освен ако не се подложиш на глад и мизерия.

# 189
Постига се, стига да си го планираш правилно. 🙂

# 190
Който има време и желание да мисли и планира и животът му да се върти около яденето, разбира се че е възмжно, сгласна. Не на всички им се получава.
Аз лично предпочитам изобщо да не се занимавам с ядене, ако е възможно. Много ми тежи тази част от тренировките. Постоянното мислене колко да ям, че да не си пропусна таргета от протеин за деня.

# 191
След известно време става доста лесно калкулирането. В момента ми отнема буквално един поглед да преценя дали имам достатъчно протеин в чинията. А относно мазнините/въглехидратите, си позволявам повече в тренировъчните дни и не го мисля повече. Но за да стигна до този етап съм прекарала повече от година в сметки и теглене с везна на всяко хранене. Преди години (като студентка) можех да го отделя това време. Сега с малко бебе, работа, тренировки и поддържане на някакъв социален живот, определено не мога да си го позволя.

# 192
Аз обичам много овесени ядки за закуска - с гореща вода и голяма лъжица какао. Като добавя и протеин става супер. Лъжица тахан и си е пълноценно ядене. Но калориите също стават доста. Затова си ям кисело мляко с трици и това е Grinning

# 193
Аз без трици Simple Smile Съжалявам за спама...

# 194
Единствено протеините следя да са достатъчно, останалото не го смятам и не го мисля. Аз не ям въглехидрати обаче. Карам чат ГПТ да ми смята според количествата храна изядена и ако не ми стига, гледам да мушна още нещо.
Следих две седмици по поръчение на тренера всичко и чесно, беше по-изтощително от тренировките.

Общи условия

Активация на акаунт