Как тренирам - 29

• 23 591
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Вместо топка, може стегнат ластик на коленете и да ги държиш максимално раздалечени. Удобно е и се усеща напрежение.

Моят креатин е почти пълна опаковка. Изкушавам се да го започна отново, със зареждане, обаче наистина се притеснявам да не усетя водната задръжка по стягането на дрехите, на мен малко ми трябва. С тренировките вечер след работа едни 5% сила няма да са ми излишни. Simple Smile

# 166
Те това изтъкваха повечето които гледах по темата, че задържането на вода е в мускулите, не в подкожните тъкани. Иначе много го четкаха как бил добър за мозъка и изобщо само плюсове изтъкваха пък да видим изобщо дали ще се усети нещо. Аз съм леко скептична да си призная.

# 167
Аз съм 8 часа на бюро, но тренирам само силово, HIIT не мога да се насиля/ накарам да правя, а имам нужда да стана по-издръжлива. Обаче не е моето да скачам и да се хвърлям, точно ще съм като риба на сухо Grinning

Хващам се за това, че така добре се разпознах в болднатото описание Grinning
Много време пренебрегвах кардиото, година или повече, и ми личи.
Вчера правих ден 15 от REV на Карълайн - на бърпитата бях точно риба на сухо, ужас. Но ще дерзая, защото много добре ми се отразяват силови тренировки с HIIT елементи, както и 1-2 самостоятелни HIIT тренировки седмично. Нямам време и търпение за продължително кардио с ниска или средна интензивност, затова силно приветствам идеята, че високоинтензивните и кратки тренировки били по-полезни за жени в зряла възраст според някои съвременни експерти.

# 168
Не ме интересува къде е задържането, а да не го усещам. Започнат ли да ми стягат дрехите и да се чувствам некомфортно, допълнителните % сила се обезсмислят за мен.

# 169
Надали има чак такъв грандиозен ефект.

# 170
Ох, това нискоинтензивно кардио така и не мога да се спогодя с него и това е. По-скоро ще пренеса един тон железа, но да се разхождам на пътеката като в мола - тц.
Кардиото ми беше много кофти - последните месеци от бременността трябваше да лежа, после с бебе ми беше много трудно да правя енергични разходки - с количка по софийските тротоари е мъъъъка. От 6 месеца почнах да се заставям да правя задължително по 3 кардио сесии седмично - в началото на стъпби направо си изплювах езика и пот се лееше. Сега вече положението е доста по-добре, върнах се към тичането. Малко да се стопли времето ще ходя навън да тичам поне два пъти седмично.

Иначе силова тренировка обичам да завършвам с малко ХИИТ - няколко серии бърпита, скачане върху кутия и т.н. Много приятно ми вдига пулса и ендорфините Simple Smile

# 171
Не мож ме накара да правя кардио каквото ще да става. Това нещо ме спираше да започна фитнеса, защото в главата ми, фитнес и тренировки означаваше кардио.

# 172
Аз пък си свикнах да си правя кардио (на пътека), при мен не бих казала че е като разходка. На степен 7, си е бързо ходене. Пулса ми е около 100 и за 30 мин. изминавам около 3 км.

# 173
Еее, на 7 не е разходка, но не е нискоинтензивно - последното на мен ми е смърт от скука, ако и под наклон да е.
Иначе в дните за кардио правя 15 мин стълби и 5К на пътека тичане. Слушам подкасти и минава времето бързо, чувствам се добре.

# 174
Еее, на 7 не е разходка, но не е нискоинтензивно - последното на мен ми е смърт от скука, ако и под наклон да е.
Иначе в дните за кардио правя 15 мин стълби и 5К на пътека тичане. Слушам подкасти и минава времето бързо, чувствам се добре.

Не претендирам, че съм много на ясно. Все пак го правя от няколко месеца, но сега си разсъждавам. Щом поддържам този пулс, не би ли следвало за мен това да е нискоинтензивно, а и съм чела, че нискоинтензивното е до пулс 120.

# 175
  • София
Някой ме беше питал за креатина по-назад из страниците и аз обясних същото - задържа се вода в мускула, а не подкожно, в което има огромна разлика. Не знам каква видима разлика очакваш - няма такава. Все пак си натурално спортуващ човек, освен с времето да усетиш минимално покачване на сила и издръжливост, а чисто визуално може би малко по-''пълна'' мускулатура, но друго едва ли.. почти незабележимо е. Предвид, че си и жена и т.н. Relaxed Ония видимите разлики, които са УАУ са с едни други неща..

# 176
Аз попитах, за кре-алкалин креатина Simple Smile целта не беше визуални разлики, а другите ползи, но засега ще се въздържа.

# 177
  • София
По-скоро към Невър беше насочен коментара ми, защото усетих, че сякаш има очакване за някакви големи разлики и трябва да я разочаровам Grin Кре-алкалина и креатин монохидрат си е едно и също.

# 178
Аз останах с впечатление, че кре-алкалинът е по-чиста и хубава форма на креатин монохидрат и се надявах задържането на вода под каквато и да е форма да бъде минимално. Вече съм пас и ще дерзая със собствени сили Simple Smile

# 179
А, не, не, не очквам нищо забележимо даже, ако трябва да съм честна, освен малко покачване на теглото, което не ме притеснява. То аз започнах и млечен протеин да пия и креатина и тренировките и да има някаква промяна, надали ще разбера от кое точно е.

Днес тренировката беше топ. На всичко вдигнах тежестите, кипях от енергия и даже много бързо приключи програмата. Няколко фактора отчитам като потенциални стимуланти - снощи ядох захар. Не много, но за мен си беше количество. Може да има плацебо ефект от креатина, протеина който взимам от няколко дни и/или това че бях отпочинала (сравнително, че снощи не можах да спя заради тоя еклер който изядох), но последната тренировка за горна част беше миналата седмиця в петък.

Chest Press Machine   3х10х15
Pec Fly Machine   3х10х25
Front Rise   3х10х20
Lateral Rise   3х10х15
Cable Triceps Pushdown   3х10х15-20
Close Grip Bench Press   3х10х15

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 22:02 от Nevermoresleep

Общи условия

Активация на акаунт