Продължителна менструация след секцио

• 194
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
родих преди близо 2 месеца със секцио, имах лохии 45 дни, след като спряха, минаха около десетина дни и цикълът ми се завърна, тук отбелязвам, че не кърмя. Менструцията продължава вече 10ти ден, на моменти е като зацапване, а в други има и съсиреци. Притеснявам се, мислих да посетя гинеколог, но знам от моето АГ, че прегледа не би бил обективен, а цитонамазката може да даде фалшиви резултати след като е минало толкова кратко време след раждане, препоръчват се минимум 3 минали менструации или 6 месеца от раждането за максимално реални резултати. В момента мога само да попитам дали се е случвало на някоя от вас и дали и кога се нормализираха нещата, има ли място за притеснение Simple Smile

# 1
Здравейте,
родих преди близо 2 месеца със секцио, имах лохии 45 дни, след като спряха, минаха около десетина дни и цикълът ми се завърна, тук отбелязвам, че не кърмя. Менструцията продължава вече 10ти ден, на моменти е като зацапване, а в други има и съсиреци. Притеснявам се, мислих да посетя гинеколог, но знам от моето АГ, че прегледа не би бил обективен, а цитонамазката може да даде фалшиви резултати след като е минало толкова кратко време след раждане, препоръчват се минимум 3 минали менструации или 6 месеца от раждането за максимално реални резултати. В момента мога само да попитам дали се е случвало на някоя от вас и дали и кога се нормализираха нещата, има ли място за притеснение Simple Smile
Здравей при мен беше така. Не знам дали сте раждали секцио или нормално и дали това изобщо има значение. Но преди това имали ли сте проблеми с менструацията, с хормоните?

# 2
Родих секцио, преди това съм нямала проблеми с цикъла, хормони съм изследвала единствено по време на бременност и тогава имаха леки отклонения, но нищо съществено.

# 3
След секциото и аз имах 10 дни цикъл. Беше страшно силен и на моменти течах буквално като чешма. Ходих при АГ, но не моят и той буквално ми се измия, че това е просто цикъл. При някой жени първия цикъл е само символичен, а при други много обилен. Съвсем нормално е. Все пак ако имаш някакви болки или продължава много дълго време, или нещо друго притеснително, можеш да се консултираш с лекар.

# 4
Здравейте,
Не се притеснявай нормално е още 2 -3 дни и ще ти спре менструацията. След това цикълът ти ще се нормализира...

Общи условия

Активация на акаунт