Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 887
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за споделените мнения, момичета.Simple Smile Не се бях замислила, че всъщност може и да е полезно да ни гледат децата как се храним още от сега. Стана ми интересно и ще потърся и видеото на Ася по темата.

# 121
Моето човече май преминава през регресия на съня. Напоследък много често се буди през нощта, нещо, което е нетипично за нея. Като я приспивам пък почва да протестира, яко рев, все едно жива я дера. Очите са ѝ червени, има и малък хемангиом между очите, и той почервенява яко, когато ѝ се спи, прозява се, но не... Трябва да ревем, вместо да спим. 🙃
А като заспи нощен сън, е толкова неспокойна, ще излезне от кошарата направо.

# 122
  • София
Същото и при нас от няколко нощи - екстра неспокоен през нощта, ще изкърти кошарата с крака, взимам го в мен - същата работа, върти се като пиле на грил. Отваря очи, будува нощес един час, няма заспиване, хили ми се насреща 🥲 Ще видим нощес как ще е…

През деня дремките са с доприспиване и само контактни и така…другата седмица е на ваксини, топ комбо ще се получи, ако е в регресия 😀

На почти 3 месеца и половина е.

# 123
Същото и при нас от няколко нощи - екстра неспокоен през нощта, ще изкърти кошарата с крака, взимам го в мен - същата работа, върти се като пиле на грил. Отваря очи, будува нощес един час, няма заспиване, хили ми се насреща 🥲 Ще видим нощес как ще е…

През деня дремките са с доприспиване и само контактни и така…другата седмица е на ваксини, топ комбо ще се получи, ако е в регресия 😀

На почти 3 месеца и половина е.

Същата работа със съня, преди 2 дни беше на ваксина и ми е просто много забавно 🙃🙃🙃

# 124
Може пък от ваксините да спи спокойно и цял ден да мирува. Smile При нас първият път така се отразиха, и много се надявам и сега да е същото.

прегледа вчера иначе мина, малката панта е здрава, явно е от регресията. Всички описваме подобни "симптоми", да ни е честито Sweat Smile
На мен днес ми дойде цикъла сякаш, за сега е само зацапване. Но зверски боли. Последните дни ми намаля ктрмата, явно е заради променените хормонални нива. Дано да се възстанови бързо... Но очаквах докато кърмя/цедя да съм се спасила от тази гад....

# 125
Ние ставаме все по-добре. Тази нощ я сложих да спи между нас и спа точно до алармата на МЖ в 7:30. Това са 8.5 часа сън плътно за всички. Аз вече се бях изцедила, че гърдите са свикнали да пускат в 6:00.

Малката не плаче от никого, със всеки е ок, и, както при Onirique, ако не е на кеф, реве и в мен. Много се радва на хората, отворена е към света, към това се стремим.
Племенницата ни като бебе и чак до към 2-годишна възраст ревеше истерично от всички, които не живеят у тях. Обаче това дете не го гледат добре, майката е много груба с нея, крещи ѝ от бебе,  бие я, и като цяло е студена и незаинтересована. Винаги сме отдавали истерията от нови хора на лошото отношение вкъщи.

# 126
Skady, как така бие бебе???

# 127
Какво да ти кажа... Говорим за човек, който хвърляше грубо на повивалника бебе на 1 месец, а ти се изненадваш, че я бие. Никога не я гушкаше, не ѝ говореше мило, изобщо такива неща показване на любов нямаше и продължава да няма. Оставяше я да реве по 40-50 минути (пак говорим в бебешка възраст, май беше на 3 месеца) докато влезе в стаята при нея, или докато детето заспи от изтощение. Което първо стане.. Шамари си я редовно.
Още не е дошла да види племенничката си (нашето бебе), която скоро ще прави 4 месеца, а живеят на същата улица като нас.
Мога още много да продължавам да разказвам, но само се напрягам. Честно, не знаех, че има такива хора преди да видя с очите си.

# 128
Такива ужасни майки вредят на децата си много, но не мисля, че е редно да се каже, че всяко срамежливо дете е такова заради лошо отношение вкъщи. Въпрос на темперамент е - някои бебета са по-отворени, други по-срамежливи, някои са интровертни, други екстровертни, някои са си по-чувствителни душици

# 129
  • София
Такива хора защо се възпроизвеждат? 😔 Горкото детенце, дано все пак има някой, който му показва поне малко любов 💔

# 130
Такива хора защо се възпроизвеждат? 😔 Горкото детенце, дано все пак има някой, който му показва поне малко любов 💔
И аз това бях казала в една тема неотдавна - че някои хора не знаят защо правят деца, и ме изядоха с парцалите как можело да говоря така Grinning

Ами от скука, е моето предположение. Можете да си представите такъв човек колко приятели има и какъв социален живот изобщо води.
Прабаба ѝ гледа малката, докато майката е на работа. Тя показва любов и се занимава.

# 131
Леле....  няма ли кой да се обади на социалните? На тази майка трябва да и забранят да е около детето, да и отнемат правата. Ще му нанесе травми за цял живот.. Много жал ми стана за горката душичка...

# 132
По-добре да го беше оставила в родилния дом на родилната маса още - изоставените деца не плачат - знаят, че няма кой да ги чуе и че нищо няма да се промени. Изоставените деца не плачат, защото знаят, че няма кой да ги прегърне. Те просто гледат в тавана. Пълнят ми се очите със сълзи като си го представя. След мъчителните първи дни детето отива в отделението за бебета. Там заедно с още 15-20 бебета прекарва почти целия ден, защото няма кой да го разходи, да поиграе с него или да му почете приказка. За него се грижат сърцати хора, но те не са достатъчно на брой, за да създадат индивидуална емоционална връзка. Нямат физическата възможност да обърнат внимание на всяко бебе и се стараят най-вече да е сухо, нахранено, изкъпано и облечено. Тя дава ли въпросната от себе си поне това - да е нахранено и сухо, поне изкъпано детето? Ужас! Ужас просто! Напълниха ми се очите със сълзи като си представя как за една хрема го прегръщам моето и аха да се разрева и да го удуша от прегръдки, обещавайки му, че всичко ще бъде наред…

Какво да ти кажа... Говорим за човек, който хвърляше грубо на повивалника бебе на 1 месец, а ти се изненадваш, че я бие. Никога не я гушкаше, не ѝ говореше мило, изобщо такива неща показване на любов нямаше и продължава да няма. Оставяше я да реве по 40-50 минути (пак говорим в бебешка възраст, май беше на 3 месеца) докато влезе в стаята при нея, или докато детето заспи от изтощение. Което първо стане.. Шамари си я редовно.
Още не е дошла да види племенничката си (нашето бебе), която скоро ще прави 4 месеца, а живеят на същата улица като нас.
Мога още много да продължавам да разказвам, но само се напрягам. Честно, не знаех, че има такива хора преди да видя с очите си.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 23:22 от Vrabchenze

# 133
Леле....  няма ли кой да се обади на социалните?
Няма нужните условия за това. Детето е финансово обезпечено и има и кой да го гледа. Шамарите и емоционалното неглижиране не личат.

И аз гледам дъщеричката ни и не мога да си представя как може човек да е злобен и студен към бебченце, и после към малкото си детенце.

# 134
  • София
Skady, шокира ме. Аз не обичам бебета, т.е. не съм от тези жени, които примират като видят бебе да го пипат, гушкат и т.н. И винаги съм знаела, че ще бъда лоша майка, защото съм егоист и суетна и имам още куп недостатъци на характера, затова може би и чаках толкова дълго (засега обаче ми се падна спокойно бебче).
Не знам колко ме промени, но не мога 10 сек да го оставя да плаче или да мрънка.
Това са такива беззащитни душички, като те погледнат и виждаш как си целия им свят. Изобщо написаното звучи страшно.

Общи условия

Активация на акаунт