Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 865
  • 743
  •   2
Отговори
# 105
Зимк, благодаря, права си. И днес пак имаше истерия до преди малко, обадих се и запазих час за утре сутрин при педиатъра. Пфффф..

# 106
Здравейте мами. Много съм притеснена защото от вчера съм с болки в гърлото и лека температура:( колкото и да се пазехме с малкия ето че стана. Аз го гледам и през деня и през нощта, стоя с маска но все пак ме е страх да не го заразя. Лошото е  че утре е на ваксина…случвало ли ви се е? Дайте някой съвет. Ще звънна утре сутрин на педиатърката да я питам дали ще я отложи или да я слагаме

# 107
  • София
Зимк, благодаря, права си. И днес пак имаше истерия до преди малко, обадих се и запазих час за утре сутрин при педиатъра. Пфффф..

Успех, дано няма нищо 🍀

Kalinnka, най-добре отложете

# 108
Здравейте мами. Много съм притеснена защото от вчера съм с болки в гърлото и лека температура:( колкото и да се пазехме с малкия ето че стана. Аз го гледам и през деня и през нощта, стоя с маска но все пак ме е страх да не го заразя. Лошото е  че утре е на ваксина…случвало ли ви се е? Дайте някой съвет. Ще звънна утре сутрин на педиатърката да я питам дали ще я отложи или да я слагаме

Аз бих отложила в такава ситуация. Бързо оздравяване

# 109
  • София
Няколко дни не съм писала, но чета всичко. Май всички преминаваме през драми, къде по-малки, къде по-големи. Аз точно си мислех как съм се отървала от косопада и ви чета как се появява към третия месец, значи ми е рано.
Ние добре се гледаме засега, и на двамата ни харесваше по над два часа навън докато времето позволяваше. При малчо се появи нещо като "стряскане", буди се с рев и не заспива, преди два дни се чудих направо какво да го правя. Надявам се да се дължи на скок в растежа.

# 110
Момичета, бебчетата на тези от вас, които са на три месеца, по колко мл мляко им давате ?

# 111
Здравейте и бързо оздравяване на всички, при които има нужда.
Имам един малко странен въпрос- според вас бебчетата ако ни гледат по- отблизо как хапваме дали осъзнават какво правим и дали им се иска и на тях? Според мен още не, вие как мислите? Може би по- нататък когато започнат наистина да проявяват интерес към храната или вече когато се хранят и знаят какво е.

# 112
Момичета, бебчетата на тези от вас, които са на три месеца, по колко мл мляко им давате ?

150 мл с 5 лъжици, като в готов вид е 170 мл май. 5 хранения има на ден, макар че последното често е посред нощ.

# 113
Имам един малко странен въпрос- според вас бебчетата ако ни гледат по- отблизо как хапваме дали осъзнават какво правим и дали им се иска и на тях? Според мен още не, вие как мислите? Може би по- нататък когато започнат наистина да проявяват интерес към храната или вече когато се хранят и знаят какво е.

Хаха и аз си задавам същия въпрос тези дни, но мисля, че не.. още не знаят къде се намират повечето и се водят от инстинкти Grinning

# 114

Те едва ли осъзнават какво става, но определено е добре за тях да гледат. Все пак така ще се научат. Четох, че е и добре да ни видят да ядем същата храна и така те ще искат да ни имитират

# 115
Гледах уебинар от Ася Демирева и една педиатърка. Те точно това казаха - децата от 1вия месец трябва да се слагат да гледат как родителите ядат. Защото се получава така, че бебе на 5 месеца, което трябва да се захрани, никога не е виждало човек да яде. Било много хубаво за развитието. Също така  като почне захранването трябва да хапваме с тях, да ги слагаме на масата със семейството. Аз започнах да го слагам по 1 път на ден да ме гледа как хапвам, давам му да подушва разни неща, които имат по-силен аромат. Мисля,че му е интересно и ново, разбира се.
А косопадът при мен направо е страшен и се чудя дали мога да слагам нещо.

# 116
Момичета, а вашите бебета реват ли от други хора?
Майка ми много рядко идва и общо взето я е виждала 5-6 пъти като последно беше сигурно преди 3 седмици поне. Днес дойде в нас, малката като й говори пуска леки усмивки, обаче като я гушне и започва истеричен рев. Нито можах да сготвя, нито нищо. В момента спи върху мен. От свекърва ми пък не реве. Тя я вижда доста по-често.

# 117
Моето не реве от никой, във всеки кротува, стига да е в настроение, де. Иначе като е киселяк реве и в мен, но май най-много обича в баща си. 😃 И на всеки раздава усмивки, стига да я закачи някой.

# 118
  • София
Моето се радва повече на баща си отколкото на мен 🙄, тези дни все повече "говори" и се усмихва, пред него полудява от кеф. Иначе всеки може да го гушка, усеща "чуждите" хора и ги заглежда любопитно. Но имам усещането, че с един гост е добре, от повече наведнъж се превъзбужда.

На 2.5 месеца му давам по 120 мл АМ (130 преди лягане), но той яде винаги по 7 пъти. Днес се чудех дали му е добре, но бузките ме успокояват.

# 119
О, с повече гости моето бебче определено се превъзбужда и после е мъка да я сложа да спи

Общи условия

Активация на акаунт