Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 798
  • 743
  •   3
Отговори
# 60
И според мен е регресия. Освен бебеносене, аз друго решение не съм намерила

# 61
Аз лично не вярвам в регресия на съня, промяна в режима да, но не и регресия. Колкото повече се очовечват малките човечета, толкова по-добре се очаква те да спят, разбира се когато не са на лице колики, зъби и други болежки. Това съм го наблюдавала при дъщеря ми и при други деца на близки приятели, за малкия още ми е трудно да кажа тъй като е на 2 м., но със сигурност ние спим по-добре сега отколкото през първия месец. Нормално е детето да будува все повече и повече през деня, аз лично избягвам честото дундуркане на ръце за да не свиква така. При моя син засега забелязвам, че съня му е неспокоен и по-кратък, ако е много навлечен или завит, ако стаята е прекалено топла, пълната тишина също не е окей, защото се стряска от някакви леки шумчета и затова за фон винаги пускам готина музичка и бибата помага много, а ако не заспи сам в гнездото или леглото и не можем да излезем на разходка поради лошо време или мръсен въздух си го бутам в количката вкъщи и си заспива там. Правих същото и с първото дете, тя на 3м. си спеше по цяла нощ, а през деня основно в количката и си ни беше супер Grinning

# 62
  • София
То няма какво да се вярва или не в регресията, бебетата доказано минават през физиологична промяна на модела на съня, просто при някои е по-изразена от при други, което зависи от различни фактори. Ти явно си от късметлиите 😀 Нас ще ни тресне на макс, аз съм убедена. 😀

# 63
Така е, сънят на бебето се променя и всяко бебе различно минава през тази промяна. До късмет си е

# 64
Съгласна съм, искам да кажа, че не е нужно задължително да е регресия, това означава обратно развитие, може да бъде прогресия също така Grinning

# 65
Регресия започва при вас и според мен. И ние сме така. Днес дори в раницата не заспиваше, имаме две дремки от по 30 минути, едвам заспива. Накрая по обяд изкарах количката и там едвам заспа, но поне 2 часа спа. И през нощта се буди през един час. Вече една седмица продължава. Моят син е на 3 месеца точно.

luisa, много се радвам, че при вас не е имало регресия с първото дете, дано и второто да го подмине. И също, че не се е налагало да се информираш повече по темата детски сън. Аз лично щях да сън се побъркала, ако чаках дъщеря ми да се “научи” сама да спи добре и не бях получила професионална помощ. Тя до 6 месеца се будеше по няколко пъти на нощ.

# 66
Така е от 3седмици. Като преди това изобщо не спеше, освен в количката или раницата. Общо взето сега е напредък това заспиване, но ми се ще по някакъв начин да стане по-продължително. Че като дойде регресията след 2 седмици не ми се мисли. А и не ми се ще да заспива само в ръце.
Охх дано някога се оправи положението 😁
Благодаря ви!

# 67
Моето дете пък почна много хубаво да спи, пу пу. Да няма обратен ефект 🤔😀

# 68
На моя приятелка детето имаше големи проблеми със съня от самото начало след като ги изписаха от болницата, това продължи с месеци и се оказа, че детето има дефицит на магнезий и нещо от б групата вит. като почнаха да и ги дават след лекарско предписание разбира се, нещата се нормализираха.

# 69
При нас има значително подобрение след консултацията. Сякаш по-лесно го приспивам, изобщо целият интервал ми е някак по-структуриран. Може и малкият да е в по-спокойна фаза и да няма нищо общо с консултацията Grinning
Иначе относно регресията - с дължината на дремките положението е същото,  ако не са в количката, или върху мен, са 30 минутни.
Нощем сякаш спи спокойно, буди се само веднъж към 5 да яде. Но и мен ме чака сигурно будене на всеки час с регресията. Направо не знам как ще се справя. Може да си преместя next to me-то от спалнята (седи там като паметник) в детската, че ще се пречукам сигурно да ставам по сто пъти на нощ до голямата кошата .

Дами, вие мислили ли сте дали и как ще си учите децата да заспиват сами сега след регресията? Харесали ли сте си Sleep training метод? Или ще оставите процесите да се случват по естествен начин с израстването?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 20:29 от slanchogledka^

# 70
След като спи спокойно през нощта до към 5, защо очаквате, че ще започне да се буди на всеки час?

# 71
Дъщеря ми също трудно прави дремките през деня. Започнах да я слагам в коша от количката, така като се разбуди и заклащам и може и до час да стигнем.

# 72
Момичета, всъщност тази регресия задължително ли обърква целия сън или може да премине без толкова тежки промени, както повече споделят.

# 73
  • София
Съвсем не е задължително да се усети. Казват, че ако бебето заспива с минимум намеса, може да прави дългички интервали на будуване и има горе-долу изграден режим (еднакъв час на лягане и ставане), може и да мине по-леко. А и ако имате късмет просто 😀

# 74
Режима е изключително важен разбира се, дали детето се храни строго през 3 ч. какво количество мляко изяжда, на кърма ли е на поискване или АМ или пък смесено, всичко това е от значение, аз затова се зачудих, че малко се представя тази регресия като нещо през което задължително минават всички и е неизбежна и всяка промяна се обяснява с регресия.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 18:09 от LuisaMar

Общи условия

Активация на акаунт