Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
На Нук са, имаме и на Авент, но не искам да вадя 10 биби, че ще се деформира небцето. Педи каза, че трябвало да си дъвка една биба заради небцето и челюстта.
Преди нямаше проблем с Нук, изведнъж откри пръста си и приключи с бибите 🥺

Може би не му харесва модела, моето признава само Авент

# 601
До колкото знам не е хубаво да се дава супа на дете под една година, тъй като в една порция супа не се съдържа необходимия калориен прием. Като цяло за детската кухня смятам че тя е по-подходяща за деца от една година нататък. Нищо, че на много места пише от шест месеца, от седем месеца. Менюто в детската кухня не е съобразено с правилния алгоритъм на захранване.
Иначе за бибките съм съгласна, трябва да е една и съща форма на бибата, нашият също признава само тези на avent.
Сега е станало много социален, на всички се усмихва, търси внимание. И много любопитен, света е шарен и пъстър и няма време за сън през деня 🤣

# 602
Same here! Днес будува 6,5 ч 😒🧐 сега ще ме накарате да сменя бибата с Авент … каква реклама им направихте само 😣

До колкото знам не е хубаво да се дава супа на дете под една година, тъй като в една порция супа не се съдържа необходимия калориен прием. Като цяло за детската кухня смятам че тя е по-подходяща за деца от една година нататък. Нищо, че на много места пише от шест месеца, от седем месеца. Менюто в детската кухня не е съобразено с правилния алгоритъм на захранване.
Иначе за бибките съм съгласна, трябва да е една и съща форма на бибата, нашият също признава само тези на avent.
Сега е станало много социален, на всички се усмихва, търси внимание. И много любопитен, света е шарен и пъстър и няма време за сън през деня 🤣

# 603
Включвам се и аз с бибите. Малката отначало беше с тези на Авент, имах една подарък на Бибс каучукова от болницата и в една ситуация тя ми беше под ръка и я дадох. Оттогава признава само Бибс, тези на Авент може би вече са и къси и не може да ги засуче. Милата толкова е смешна как се мъчи с тях, седят в шкафа за някакъв много спешен случай Joy

# 604
Моето пък уважава именно само бибите на Нук. Бибероните на шишетата не ѝ пука какви са, ама бибите са друга история😃

# 605
Нашият също е с тези на Авент от самото начало, други не сме и предлагали. За тези на Бибс знам,че се издуват и изкривяват захапката, съответно трябва да се сменят много често. Също някъде гледах, че партидите са дефектни и много от тях са криви, тъй че внимавайте.

# 606
  • София
И ние сме на Нук, такава му бяха дали в болницата, то и аз му бях купила същите. И една на Бейбилов (може би) за в количката, но нея я давам само ако почне да си яде дрехите. Шишета не отказва никакви.
Но и сега ръцете са в устата и ги вадя. Бибата вече си я вади сам и е смешен като се мъчи да си я набута обратно. Но заспива основно с нея.
Май влизаме в регресията на съня, 3 нощи поред се буди към 2-3 и видимо не е гладен, давам биба и заспива до 5. Но засега не е драма.
На нас ние рано за захранване, че още няма 4 месеца, но с интерес ви чета.
Подариха ми една лъжичка като с пълнител, изгрежда интересно.

# 607
Здравейте,
Предполагам ще стане дълго обяснение.
Не знам и как да започна, ще опитам накратко.
Бебето ми е родено в 33 седмица и беше в кувьоз 22 дни. След като си го взехме вкъщи той предпочиташе да спи и да стои винаги на дясно. Тогава никой не ми обясни че може да стане сплескване на главичката. И аз не го и карах да стои на ляво. И така в един момент видимо беше сплескана главичката от дясно, чак си личеше на челцето. Тогава Педи ни изпрати на Невролог и направихме един курс рехабилитация, Войта терапия и Ерго терапия защото според нея има схващане на мускулче на врата и по тази причина не желае да стои и да спи на ляво. Също и може да си изкриви гръбначния стълб занапред. Обаче рехабилитацията е доста ужасна и бебето доста плаче. Сега пак ще повторим рехабилитацията. Но казват, че колкото по рано се прави толкова по добре за бебето, защото после става по-трудно. Чудя се понеже и тук най-вероятно има недоносени бебета на вас някой казвал ли ви е такова нещо?  Някоя водила ли си е бебето на Невролог?  Правили ли сте курс по рехабилитация?  Вашите бебета спят ли само на дясно и стоят ли повечето време гледайки само на една страна?

И ние сме на Нук, такава му бяха дали в болницата, то и аз му бях купила същите. И една на Бейбилов (може би) за в количката, но нея я давам само ако почне да си яде дрехите. Шишета не отказва никакви.
Но и сега ръцете са в устата и ги вадя. Бибата вече си я вади сам и е смешен като се мъчи да си я набута обратно. Но заспива основно с нея.
Май влизаме в регресията на съня, 3 нощи поред се буди към 2-3 и видимо не е гладен, давам биба и заспива до 5. Но засега не е драма.
На нас ние рано за захранване, че още няма 4 месеца, но с интерес ви чета.
Подариха ми една лъжичка като с пълнител, изгрежда интересно.

# 608
Анастасия, имахме подобен проблем - детето спеше само надясно и главичката ѝ стана плоска там. Заведохме я на ТФЕ да проверят дали мозъчните структури се развиват нормално. Всичко беше наред. Пратиха ни в съседния кабинет на кинезитерапия. Рехабилитаторката ни показа масажи, които да правим вкъщи, даде ни някои съвети, и ни записа за рехабилитация няколко сеанса. Не водихме малката на рехабилитацията. Не ни хареса рехабилитаторката и решихме, че можем сами вкъщи да помогнем на детето. И успяхме, сега е на 4 м. и всичко е наред с главата и мускулите.
Взехме ортопедични възглавници и спеше само на тях 2 месеца. Вече няма как, защото е много подвижна и няма да остане на възглавницата, дори и да я сложим, но когато се случваше всичко това, още беше възможно. Също правихме масажи на мускулчетата на врата всяка вечер. В стола за кола предотвратявах обръщане на главата надясно. Вкъщи като заспи на дясно, бавно обръщах главата наляво. Имахме един период, в който само следихме накъде е обърнато това дете. Всичко се оправя, когато започне да си вдига сама главата, докато стои по корем.

Според мен сменете рехабилитаторката, ако на бебето не му харесва.

# 609
Някое от детенцата, които заспиват само на ръце и спят само в ръцете на родителите си (за дневен сън) да е преминало този период вече?

При нас стартира с регресията и все сме си така... каним се да приучаваме към самостоятелно заспиване, но дори мисълта за това колко ще е трудно, какво напрежение и нерви ще хвърлим и аз, и бебето, ме кара все да го отлагам 😒.. приемам всякакви съвети за по-леко приучаване или поне някакъв прогрес с това да не спи в ръцете ни.

# 610
Нв знам дали ще ти е от помощ за заспиването, но аз като я слагам да легне, давам бибата, сядам до нея, хващам я за ръчичката и я оставям без да и говоря. Тя си се върти и по някое време се успива. Дори да не може да заспи веднага, то имам търпението да не я вдигам, а и давам шанс сама да успее. Примерно много обича да е завита с одеало и само главата да и се вижда, това го използвам по-скоро като ритуал да прави асоциация, че това е знак за заспиване (разбира се го правя само под надзор, като заспи веднага я отвивам).

# 611
Много ти благодаря за отговора.
Ами неговата коригирана възраст е 3 месеца и половина(иначе е на 5 месеца)
Явно сме изпуснали това с възглавниците понеже аз чак сега му взех 2. Скоро го заведохме и на ТФЕ, всичко беше наред. Но всеки когото попитам за мнение, подкрепя рехабилитацията..
Той си вдига главичката като стои по корем но в един момент си я завърта надясно някъде към 7мата минута и всичко приключва.. страшно нежелание да я завърти на ляво опитвам постоянно но в даден момент явно като се измори си я завърта на дясно.
И се притесняваме все още...
Може ли да попитам за тези масажи на мускулчетата които сте правили. Може ли да ми обясниш по подробно да започна и аз да ги правя.

Анастасия, имахме подобен проблем - детето спеше само надясно и главичката ѝ стана плоска там. Заведохме я на ТФЕ да проверят дали мозъчните структури се развиват нормално. Всичко беше наред. Пратиха ни в съседния кабинет на кинезитерапия. Рехабилитаторката ни показа масажи, които да правим вкъщи, даде ни някои съвети, и ни записа за рехабилитация няколко сеанса. Не водихме малката на рехабилитацията. Не ни хареса рехабилитаторката и решихме, че можем сами вкъщи да помогнем на детето. И успяхме, сега е на 4 м. и всичко е наред с главата и мускулите.
Взехме ортопедични възглавници и спеше само на тях 2 месеца. Вече няма как, защото е много подвижна и няма да остане на възглавницата, дори и да я сложим, но когато се случваше всичко това, още беше възможно. Също правихме масажи на мускулчетата на врата всяка вечер. В стола за кола предотвратявах обръщане на главата надясно. Вкъщи като заспи на дясно, бавно обръщах главата наляво. Имахме един период, в който само следихме накъде е обърнато това дете. Всичко се оправя, когато започне да си вдига сама главата, докато стои по корем.

Според мен сменете рехабилитаторката, ако на бебето не му харесва.

# 612
Може ли да попитам за тези масажи на мускулчетата които сте правили.
Да, реално не са нищо особено. Слагаш пръстите си изпънати зад врата на детето откъм страната, с която имате проблем (значи отдясно) и леко масажираш в посока отгоре (от основата на главата) надолу (където свършва врата и започва рамото). После обратно - отдолу нагоре. Все едно искаш да го разтегнеш. И така няколко пъти или няколко минути, колкото те изтърпи бебето Grinning
Другото упражнение е да обръщате главата отляво надясно и пак наляво, после главата надолу наляво, обратно, после надолу надясно и обратно.
Ние правихме упражненията след баня на повивалника. Може в началото да сме ги правили и 2 пъти на ден.

Също така при всяка възможност, когато спи с глава надясно, я обръщайте наляво или поне в средно положение. Също и в стола за кола, в количката, на ръце, ако спи, и т.н. Носенето в ергономична раница помага, защото главата не е опряна никъде. На килимчето по корем също (макар че при нас резултатът беше лежащо по корем бебе с глава, обърната надясно пак и така докато не се научи да вдига главата, но доготава проблемът се беше оправил). Сложихме интересните неща наляво, обърнахме бебето в креватчето, за да спи така, че да ни вижда, когато се обърне наляво. Главата постепенно ще си оправи формата, но може да минат месец-два преди осезаемо видим резултат Hug

# 613
  • София
Анастасия,
Моят син е на същата възраст 3,5 м кор.в. и 5 м реална в.
От месец сме взели 3D възглавница, за да оправим наченки на плоска глава, но от неонатологията беше свикнал да спи на ляво и  в къщи направих от навито на руло одеалце ограничител за главата,  по- голямо от ляво да не върти натам и по-малко от дясно да не се изплъзва главата и да може пак да се завърти. Това беше след преглед при невролог и по негова насока.
Сега от скоро върти пък повече на дясно и почнах да го поставям така че като иска да ни гледа да се завърта на ляво. Повдигам възглавницата с навита кърпа от дясно, за да не се върти натам. Неврологът каза че гнездо също помага   но главата и дупето трябва да са подбрани правилно.  В началото ползвахме и  него, като си го направихме от навита хавлиена кърпа в калъвка от възглавница по размери на бебето. От както има 3D възглавница спряхме.
Идете на невролог и ортопед, консултирайте се  да ви дадат препоръки. Няма еднозначно решение,  трябва комбинация от практики. Ще се оправи само вземете мерки навреме.

# 614
Много благодаря Heart
И на теб Mamamishka
Аз го забелязах още на втория месец и ако не бях казала на докторката тя въобще нямаше и да забележи изкривяването на главичката и реално на 2 месеца му правиха рехабилитацията. Но не съм се сетила за възглавничките и за масажчетата за съжаление. Сега пак ще ходим на рехабилитации дано всичко се оправи по скоро. Аз ще започна и със масажчета и по настоятелно да стои на ляво.
Много благодаря.
Аз все си мисля че е защото е стоял 22 дни в кувьоз и понеже винаги като ходех да го виждам беше обърнат на дясно. Такова му беше кувьозчето че от дясно са го хранили.
Иначе сега е 6кг. Но яде още по 130мл 5,6 пъти на денонощие което според мен е малко. Иначе си спи по 10, 11 часа вечерта и не се буди изобщо. А и Докторката каза че ще го захранваме на 4,5 месеца което също според мен е много рано...

А забравих да попитам масажчето като се прави легнало ли да е бебето или по коремче?

Може ли да попитам за тези масажи на мускулчетата които сте правили.
Да, реално не са нищо особено. Слагаш пръстите си изпънати зад врата на детето откъм страната, с която имате проблем (значи отдясно) и леко масажираш в посока отгоре (от основата на главата) надолу (където свършва врата и започва рамото). После обратно - отдолу нагоре. Все едно искаш да го разтегнеш. И така няколко пъти или няколко минути, колкото те изтърпи бебето Grinning
Другото упражнение е да обръщате главата отляво надясно и пак наляво, после главата надолу наляво, обратно, после надолу надясно и обратно.
Ние правихме упражненията след баня на повивалника. Може в началото да сме ги правили и 2 пъти на ден.

Също така при всяка възможност, когато спи с глава надясно, я обръщайте наляво или поне в средно положение. Също и в стола за кола, в количката, на ръце, ако спи, и т.н. Носенето в ергономична раница помага, защото главата не е опряна никъде. На килимчето по корем също (макар че при нас резултатът беше лежащо по корем бебе с глава, обърната надясно пак и така докато не се научи да вдига главата, но доготава проблемът се беше оправил). Сложихме интересните неща наляво, обърнахме бебето в креватчето, за да спи така, че да ни вижда, когато се обърне наляво. Главата постепенно ще си оправи формата, но може да минат месец-два преди осезаемо видим резултат Hug

Общи условия

Активация на акаунт