Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 817
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Режим на такова малко бебе изобщо не е изключително важен. Хранене през три часа строго изобщо не е препоръчително.

При нас всичко е на поискване и моята сега си спи добре през нощта, засега регресията Е само в дневния сън

# 76
Режим на такова малко бебе изобщо не е изключително важен. Хранене през три часа строго изобщо не е препоръчително.

При нас всичко е на поискване и моята сега си спи добре през нощта, засега регресията Е само в дневния сън

И при нас положението е такова. Единствено се надявам нощния сън да не бъде засегнат или поне не много.

# 77
Затова казвам, че има значение дали е на кърма или АМ, АМ няма как да е на поискване, защо хранене през 3 часа да не е препоръчително? Важно е да се установи някакъв режим, той не може да се следва всеки ден по един и същ начин с точност до секундата, но пък е добър ориентир и улеснение в ежедневието. Моето дете в момента е като часовник, точно благодарение на режима, който си създадохме забелязах, че след ядене будува около 30-40 мин. понякога и повече, след това му се доспива и като заспи, спи по час и половина -2, след което се буди точно 15-20 мин преди да е станало времето за ядене, през това време се сменяме, стои по корем на активната гимнастика, разнасям го напред назад да гледа и така, той даже се изхожда по голяма нужда всеки ден по горе долу едно и също време, а най-кривото му време е вечер преди къпане. Тук отбелязвам, че аз не кърмя, а моето бебе е с рефлукс и е на антирефлуксно АМ и затова също беше важно да установим режим на хранене.

# 78
Защото бебе не е добре да се държи гладно, дали е на АМ или на естествено хранене, все е важно да не се чака, като е гладно. Повечето бебета на поискване също си изграждат сами режим някакъв, но в различните дни имат различни нужди

# 79
Ами то не се държи гладно, още повече като си изпива нужното количество мляко, на АМ аз лично не познавам такива, които да дават на поискване, то това би било пълен хаос.

# 80
Ами то не се държи гладно, още повече като си изпива нужното количество мляко, на АМ аз лично не познавам такива, които да дават на поискване, то това би било пълен хаос.

А какво се прави, ако бебето зареве от глад преди определения час за хранене?

# 81
Бебето като зареве не означава, че е от глад винаги, това е човек все пак, причини много Grinning Ако зареве едни 15-20 мин. преди да е станало време за хранене и не може да се успокои по никакъв начин, тогава разбира се, че не се чака да посинее от рев, а се храни, но ако е яло преди 20-30 мин и зареве, едва ли е от глад. Иначе аз го занимавам на акт. гимнастика, дрънкалки, говоря му много, сменям памперс, стая и т.н докато си дойде времето за хапване. Пак казвам, че това може би не важи за кърмените бебета, аз знам точно какво количество изяжда моето бебе и е важно да го храня през точно определено време, защото е с рефлукс, ако му давам мляко всеки път в който ревне, което го правих през първата му седмица, ще има още повече рев и най-вече повръщане

# 82
Истината е, че децата не се гледат по схеми. Това са си човечета. Да, има препоръки, добри практики и т.н., но на края на деня всяка майка прави най-доброто за своето дете и е отговорна за неговото здраве и щастие.

# 83
Мами, на колко дремки са вашите бебчета и кога ги слагате за нощен сън? Също смятате ли,че ако жената е била изнервена по време на бременността, не постоянно разбира се, би се отразило това на бебето и то да е изнервено сега след раждането?

# 84
Моето дете има 4 дремки през деня, като една е много дълга, около два часа, другите са късички, под час. Нещо такова. За нощен сън, след пробване на много различни варианти, я слагам в 21, 21:30, тогава заспива най-лесно и дълбоко.

Аз бях най-спокойният човек на света, докато бях бременна, въобще не ми пукаше за нищо, ама грам. 😀 Детето някой път си е изнервено, друг път е много спокойно, не знам дали има връзка между двете неща, по-скоро мисля, че няма.

# 85
  • София
Ние от седмица и нещо сме на 4 дремки също, ставане към 07:00-07:30, лягане към 20:00-20:30 😀

Аз имах много спокойна бременност, бебето си има своите по-нервни моменти, не мисля, че има връзка между двете🙂

# 86
Бебето като зареве не означава, че е от глад винаги, това е човек все пак, причини много Grinning Ако зареве едни 15-20 мин. преди да е станало време за хранене и не може да се успокои по никакъв начин, тогава разбира се, че не се чака да посинее от рев, а се храни, но ако е яло преди 20-30 мин и зареве, едва ли е от глад. Иначе аз го занимавам на акт. гимнастика, дрънкалки, говоря му много, сменям памперс, стая и т.н докато си дойде времето за хапване. Пак казвам, че това може би не важи за кърмените бебета, аз знам точно какво количество изяжда моето бебе и е важно да го храня през точно определено време, защото е с рефлукс, ако му давам мляко всеки път в който ревне, което го правих през първата му седмица, ще има още повече рев и най-вече повръщане

Ревът е късен сигнал за глад. Има преди това други сигнали като например отваряне на устата, търсене да захапе и тн. Това, че бебето е изяло отредената му дажба, не означава, че не е гладно, защото то не е робот. И да, случва се след половин час пак да е гладно и с кеф си яде (не гладно бебе изобщо няма да захапе гърдата). Та ако бебето иска да яде един час след ядене, но не му се дава и се залъгва по други начини, това си е точно държане на бебето гладно и това е вредно за развитието му, както отдавна е показано.

# 87
Аз няколко пъти казах, че аз НЕ кърмя, смятам, че нещата стоят малко по-различно между изцяло кърмени бебета и такива на АМ.

# 88
Ние също имаме 4 дремки.
Става към 9, спи след това към 10:30, после другото спане ни е към 13:00, понякога е по 3 часа, тогава има още 2 по-късно дремки.
Най ми се получава да заспи бързо като я сложа след 21:00, преди това не става 😁

# 89
Аз няколко пъти казах, че аз НЕ кърмя, смятам, че нещата стоят малко по-различно между изцяло кърмени бебета и такива на АМ.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3553587/

Дали бебето е изкуствено или естествено хранено, няма значение, хранене на поискване е най-добро за него, макар че е по-неудобно за майката.

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120320115142.htm

Общи условия

Активация на акаунт