Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 884
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
При нас изхождането стана през няколко дни. Най-много беше направила пауза 5 дни, но не виждах да има някакъв дискомфорт и не съм предприемала нищо. Но за сметка на това, когато насъбере ходи по няколко пъти в деня. Grinning

# 526
Нашият е на изключително кърмене от ден 1. Храни се на 2часа и половина-3 все още. Вечерта прави една по-дълга пауза от 4 часа, но после пак си продължава на 3. Не си е махнал нито едно хранене, не знам дали е окей, но такова е, не го и насилваме с вода и тн. Ака по 4-5 пъти на ден, пишка постоянно. 😃

# 527

Момичета, да ви споделя за едно огромно улеснение, за което не знаех, че съществува доскоро. Не можах да намеря как се казва на български - baby hip carrier, вижте на снимката. Ако бебчето може да си държи главата стабилно вече, е идеално да мога да я държа с едната ръка, без да ми тежи. Мога да свърша толкова много неща вкъщи. Яденето на масата е много лесно сега. Раницата е супер също, но бебка не винаги иска да е в нея, а и трябва да я закопчавам. И е по-сложно да върша някои дейности, като тя е отпред - като е отстрани, някои неща са доста по-лесни. Също и бързо и лесно я взимам и оставям някъде, без да трябва да разкопчавам и тн. Е, не става да спи бебето там, но е идеално за моментите, когато тя иска да шава или да гледа навсякъде, а аз трябва да свърша нещо. Даже за разходка я взех веднъж.

Има скъпички на ergobaby, tushbaby и други марки. Аз си взех китайска с ергономична седалка - ще може да държи до 20 кг. Мисля, че ще е особено полезно нещо, като почне да става по-подвижно бебето и даже като вече не е бебе. Споделям, защото наистина много ми помага, а не знаех за съществуването на тези неща до преди една седмица.

# 528
Vrabchenze- при нас също е почти на всяко хранене. До скоро беше на всяко, сега пропуска веднъж, максимум 2 пъти. След като писах тук преди няколко дни всъщност отпадна едното хранене и сега са 5 пъти, което значи изхождане 3- 4 пъти на ден. Не мисля, че е проблем.

# 529
Добре, мамита, благодаря много!
Значи да не се шашкам.

# 530
Здравейте момичета, вече се оглеждам за ново столче за кола, което предпочитам да става до по-голяма възраст. Бихте ли споделили вие с какви сте или какви смятате да купите Rolling Eyes

# 531
И при нас сега на дневен ред е покупка на ново столче за кола. Още разглеждам, със сигурност искам да купим някакво по-читаво, с краш тестове и т.н. Засега оглеждам най-вече моделите на Britax, в процес съм на избиране още.
Впрочем, една известна личност (уж), участничка във "Фермата", наскоро роди и беше качила снимка от колата, в която бебето се возеше в коша за новородено!!! от количката. Меко казано останах потресена. Надали няма точно тя възможност, дори най-евтиното столче е по-добре от това. Направо се възмутих. И то не е само тя, де...

Аз съм с евтина количка на Чиполино, но за столче бих дала доста повече пари. Количката си е танк, де 😃, през къде ли не минавам с нея и е чук. Но няма начин да возя детето в колата по този начин. Пълен абсурд!

# 532
Аз съм харесала столчетата на Maxi Cosi mica/ pebble 360 ,но в нашия случай трябва да купуваме 2 - по ендо за всяка кола... Но няма как, не ми се мести столче непрекъснато, а аз съм активен шофьор. Поне ще се ползва много време. Столчето Мика е с вградена база, и най-вероятно ще го вземем за моята кола, а за тази на ММ ще вземем Пебъл, тъй като ползваме фемили фикс базата с кошницата и в момента.

Днес минахме при педиатъра - 4 зъбчета се задават, две горе и две долу, и двата венеца са подути. Жална ми майка нощем, 4 наведнъж 😑😂 Снощи не спа добре, дори върху мен се буди, неспокоен беше, от няколко дни си сменя настронията много рязко. Може би вече го дразнят венците. Ще замразя кърма за бибероните, да ми се намира във формичките готова, като стане напечено положението.

Иначе нас ни посъветваха захранване на завършен 5ти или 6ти месец, зависи детето как се развива. Хареса ми,че има индивидуален подход, а не по остарелите методи - почвай със соковете още от сега.
Препоръчаха ни да сменим козметиката с тази на Мустела за атопична кожа, Стелатопиа, и да мием с олиото за баня, само косата с пяна.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 11:39 от slanchogledka^

# 533
И аз съм на мнение, че в това трябва да се вложат повече средства, все пак става въпрос за безопасност.

Слънчогледка, пожелавам зъбчетата да излезнат бързо, без много драми Hug

# 534
Ние още преди да родя взехме две столчета. Едното е Cybex G cloud, впди се кошница до 13 кг, много сме доволни. Другото е Sirona Gi i-Size, води се, че става от новородено, но не мисля че ще е удобно. Не сме го пробвали още, ще го сложим след 2-3 месеца като седи стабилно. С вграден изофикс е и има всички сертификати и тестове за безопасност.

# 535
С вграден изофикс е и има всички сертификати и тестове за безопасност.
Има ли преминат Plus тест? До колко години се ползва?

Ние избрахме Besafe Stretch от новородено до 125 см / 36кг. Има преминат Plus тест, максимално дълго ползване, и допълнително място за краката при возене обратно на движението.

# 536
# 537
Да ,нашето е същото!

# 538
Аз съм харесала столчетата на Maxi Cosi mica/ pebble 360 ,но в нашия случай трябва да купуваме 2 - по ендо за всяка кола... Но няма как, не ми се мести столче непрекъснато, а аз съм активен шофьор. Поне ще се ползва много време. Столчето Мика е с вградена база, и най-вероятно ще го вземем за моята кола, а за тази на ММ ще вземем Пебъл, тъй като ползваме фемили фикс базата с кошницата и в момента.

Днес минахме при педиатъра - 4 зъбчета се задават, две горе и две долу, и двата венеца са подути. Жална ми майка нощем, 4 наведнъж 😑😂 Снощи не спа добре, дори върху мен се буди, неспокоен беше, от няколко дни си сменя настронията много рязко. Може би вече го дразнят венците. Ще замразя кърма за бибероните, да ми се намира във формичките готова, като стане напечено положението.

Иначе нас ни посъветваха захранване на завършен 5ти или 6ти месец, зависи детето как се развива. Хареса ми,че има индивидуален подход, а не по остарелите методи - почвай със соковете още от сега.
Препоръчаха ни да сменим козметиката с тази на Мустела за атопична кожа, Стелатопиа, и да мием с олиото за баня, само косата с пяна.

Здравей, Slanchogledka, чудех се дали педиатъра ви изписа серията на Мустела при установена атопична кожа или просто за суха? Моята има доста суха кожичка, не посмях да взема серията за дерматит, а тази за много суха кожа. От лосиона и изсъхна още повече, шампоана пяна дори не го отворих, понеже и олиото за измиване далеч не предложи толкова добър ефект като просто добавяне на бебешко олио във ваната или ежедневно във водата, като и мия дупето. Та върнах продухтите.

Честито за зъбчетата 😁 Леле! 4ри наведнъж! Спорна работа на твоето детенце 🤗

# 539
Има суха кожа. Ами надявам се да помогне тази серия ,аз на своя глава го мазах с разни други неща /wooden spoon/ и нямаха ефект. С козметиката е много индивидуално... 🙄

Общи условия

Активация на акаунт