Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 905
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Анастасия, легнало по гръб. Ако е по корем и вдигне главата, мускулите на врата няма да са отпуснати и няма как да им се направи разтягащ масаж.

# 616
Katherine E. Нашият не само, че още спи на ръце, но и приспиване в последно време стана много трудно. Видимо му се спи, дава всички възможни знаци и като тръгна да го приспивам се почва един рев. Реве около 5 мин, след което си заспива все едно нищо не е станало и действително му се е спало. Даже и като го нося в раницата го прави вече. Май го отдават на регресията, тъй като и последните 3 дни вечерния му сън също малко се развали. Почна да се буди на около 1 час и половина и не се успокоява от нищо друго освен кърмене. Направо бих казала,че от тогава си спи при нас иначе е невъзможно ставането за мен постоянно. И аз бих попитала има ли други такива бебенца?

# 617
При нас абсолютно всяко приспиване е на ръце и е съпроводено с яко рев...нощния сън е добре до около 5ч, и след това до към 7 е кошмар. И все трябва права да съм и да се клатушкам, ако седна се надава вой до небесата. Фитнес не ми трябва 😃
През деня имаме поне едно спане на ръце, че да вземе малко повече от 40 минути сън.

# 618
При нас е горе долу сходна картинката, нервничи ми, показва, че му се спи, нищо друго не иска да правим и започваме приспиването и като наддаде вой. Ама рев, не спира, също и в раницата, даже днес две пресечки навън ме орева, че ме гледаха хората странно и после най-сладко си заспа.
От няколко дни мъча да го приспивам в кошарата ама и там още по-голям рев, до преди това все в ръцете ми спеше. Ама сега 30 мин в кошарата и после пак в ръцете ми ако искам да спи повече, че и повечето пъти трябва постоянно да люшкам, тупкам, шшкам иначе не спи просто така. В отчаяните си опити вкарвам какви ли не помощници за сън, да видим кое и как ще ми излезе през носа - биберон го научих както първите месеци не приемаше, повиване, бял шум, вчера открих, че мога и да го люшкам в некст-ту-ми-то😅

# 619
Донякъде се успокоявам като чета, че не сме само ние така. Но след цял ден в нервничене, приспиване с рев и спане върху мен все си казвам Оффф трябва нещо да променим..

Уж сме се разбрали с мъжа ми от другия уикенд твърдо и търпеливо да стартираме самостоятелно заспиване, но не съм сигурна дали не е по-добре да отмине регресията.

# 620
Same here, дневният сън е борба. ММ ми вика онзи ден (хоум офис) - "Като го приспиваш през деня, реве сякаш го мъчиш, така се чува"... 😑😅
Хем му се спи, хем реве и се противопоставя на всяка дрямка. Даже в количката не спи, днес го приспах на ръце на една пейка и го върнах в коша. От 3 часа разходка е спал 45 минути... Закърпваме една свястна дневна дрямка върху мен от около час, час и половина, иначе всички са кратки.
Нощем няма проблем  (за сега,да не чуе дявола) , спря да се буди откакто усвои умението да си лапа ръцете. В 15-16та седмица беше ад, помните разказвах тук, на всеки час-два се будеше нощем... Сега се приспива сам между циклите на съня, много шумно (то е мятане из тая кошара, то е чудо) , но се справя. И спи до сутринта, пу пу.

# 621
И моето така се мята като риба на сухо за дневния сън. Явно е често срещано.

Сиси, на тази възраст вече повиването не се препоръчва, ако може да се обръща бебето или даже ако още не се е обърнало, защото винаги има първи път. Е, ако е под постоянно наблюдение, може, но не и да се оставя само да спи повито, че може да се обърне по корем и да не може да се измъкне

# 622
Знам, на път съм да махна повиването, но понякога имам чувството, че през две минути мята ръцете. Иначе е под постоянно наблюдение ако не съм до него, го гледам на камерата докато не си легна.

# 623
При нас абсолютно всяко приспиване е на ръце и е съпроводено с яко рев...нощния сън е добре до около 5ч, и след това до към 7 е кошмар. И все трябва права да съм и да се клатушкам, ако седна се надава вой до небесата. Фитнес не ми трябва 😃
През деня имаме поне едно спане на ръце, че да вземе малко повече от 40 минути сън.

Абсолютно същото и при нас. В 5ч се буди задължително, всеки ден. Успявам да го доприспя, но не спи повече от час и половина максимум и вече 7. После през деня дремките са още по-сложни. Grinning Онзи ден така и не заспа от 12 до 19ч. Дори когато го гушках. По принцип тогава най-лесно заспива и може да поспи и над час.

Ако го преместя в кошарката обаче или се събужда на момента или точно около 40-45 минути откак е заспал.

# 624
Знам, на път съм да махна повиването, но понякога имам чувството, че през две минути мята ръцете. Иначе е под постоянно наблюдение ако не съм до него, го гледам на камерата докато не си легна.

На колко седмици е? За преход, може първо само с едната ръка повито. Аз моето така го отучих. Но след като си легнете, не е хубаво да е повито, ако вече е на 4 месеца, когато много бебета почват да се обръщат

# 625
  • София
И аз да се включа с проблем, и дано има идеи. И при нас главичката  е леко сплесната отдясно, винаги сме редували и пак. Според педи ще се оправи. Взех възглавничка. Според мен повече сеобръща надясно сам, но ортопедът каза че са добре мускулите, и педиатъркатах не вижда проблем.
Но сега видях че дясното ухо му се огъва под възлавничката, и като е гушнат. Случва ли се. Дори ми се струва че почва да стърчи, а ние и двамата сме с ОК уши, не искам да му стърчи едното.

# 626
И аз забелязах, че дясното уше сякаш почва да стърчи, а се роди със "залепени" ушички. Най-вече от гушкане става това, аз я гушкам най-често на лявата ръка, та дясното уше страда 🙁 какво да ти кажа, гледам само да не е подвито, друго не мога да направя.
За главичката - и аз смятам, че ще се оправи. И на моето беше леко сплескана от дясно, но сега си е добре, пак сякаш при супер много вглеждане се вижда, че съъъъвсем леко сплескана, но не е нещо фрапантно, и докторът не се притеснява. Даже ме нахока миналия път, че го питах дали ѝ е крива и голяма главата, такъв поглед ми хвърли.... Не съм била супер стриктна с въртенето на лявата страна, с възглавничката се справихме, но моето обожава да стои по корем, мисля, че и това допринесе да не се влошат нещата. Като главата ѝ стана малко по-твърда, изчезна сплескването.

# 627
  • София
Как успявате с коремчето. При нас нищо не помага. 2-3 мин с мъка, яде се ръкавите,почва да точи лиги и накрая рев.
Но колкото, толкова.

И аз забелязах, че дясното уше сякаш почва да стърчи, а се роди със "залепени" ушички. Най-вече от гушкане става това, аз я гушкам най-често на лявата ръка, та дясното уше страда 🙁 какво да ти кажа, гледам само да не е подвито, друго не мога да направя.
За главичката - и аз смятам, че ще се оправи. И на моето беше леко сплескана от дясно, но сега си е добре, пак сякаш при супер много вглеждане се вижда, че съъъъвсем леко сплескана, но не е нещо фрапантно, и докторът не се притеснява. Даже ме нахока миналия път, че го питах дали ѝ е крива и голяма главата, такъв поглед ми хвърли.... Не съм била супер стриктна с въртенето на лявата страна, с възглавничката се справихме, но моето обожава да стои по корем, мисля, че и това допринесе да не се влошат нещата. Като главата ѝ стана малко по-твърда, изчезна сплескването.

# 628
Още като много малка започна да си вдига главата сама и да стои доста дълго време, най-напред започна върху гърдите ми, докато се гушкаме. Като я оставях на килимчето пак можеше да издържа много, без да мрънка. А сега вече като започна да се обръща от гръб по корем пък съвсем, ако не я обърна сигурно ще си стои цял час по корем и ще си разглежда спокойно. Не знам как стана, според мен просто си е такова детето, повечето май не обичат по коремче. Но моята си е клюкарка, ако можеше главата на 360° да я върти, щеше да е много доволна, нищо не трябва да изпуска 😃
Може би с някакво огледалце срещу него ще стане. На нас ни подариха шарено килимче за игра, има всички цветове на дъгата буквално и всякакви фигурки, прави ми впечатление, че и по тях се заглежда и то доста. Може би някакви такива стимули биха помогнали.

# 629
Здравейте,
Предполагам ще стане дълго обяснение.
Не знам и как да започна, ще опитам накратко.
Бебето ми е родено в 33 седмица и беше в кувьоз 22 дни. След като си го взехме вкъщи той предпочиташе да спи и да стои винаги на дясно. Тогава никой не ми обясни че може да стане сплескване на главичката. И аз не го и карах да стои на ляво. И така в един момент видимо беше сплескана главичката от дясно, чак си личеше на челцето. Тогава Педи ни изпрати на Невролог и направихме един курс рехабилитация, Войта терапия и Ерго терапия защото според нея има схващане на мускулче на врата и по тази причина не желае да стои и да спи на ляво. Също и може да си изкриви гръбначния стълб занапред. Обаче рехабилитацията е доста ужасна и бебето доста плаче. Сега пак ще повторим рехабилитацията. Но казват, че колкото по рано се прави толкова по добре за бебето, защото после става по-трудно. Чудя се понеже и тук най-вероятно има недоносени бебета на вас някой казвал ли ви е такова нещо?  Някоя водила ли си е бебето на Невролог?  Правили ли сте курс по рехабилитация?  Вашите бебета спят ли само на дясно и стоят ли повечето време гледайки само на една страна?

И ние сме на Нук, такава му бяха дали в болницата, то и аз му бях купила същите. И една на Бейбилов (може би) за в количката, но нея я давам само ако почне да си яде дрехите. Шишета не отказва никакви.
Но и сега ръцете са в устата и ги вадя. Бибата вече си я вади сам и е смешен като се мъчи да си я набута обратно. Но заспива основно с нея.
Май влизаме в регресията на съня, 3 нощи поред се буди към 2-3 и видимо не е гладен, давам биба и заспива до 5. Но засега не е драма.
На нас ние рано за захранване, че още няма 4 месеца, но с интерес ви чета.
Подариха ми една лъжичка като с пълнител, изгрежда интересно.

Здравейте, нашето бебе пък спеше само наляво. И ортопеда ни каза да му правим едни масажчета. Всъщно ходим при една възрастна жена, която ни показа първата серия, но ние вкъщи вече не сме толкова сериозни в правенето на масажи на вратлето, малкият има скъсени мускулчв на едната страна на врата. Истината е, че сега трябва сериозно да се заемем с този проблем докато е рано. Ако сте от София мога да ви дам координати на жената за масажи на бебенца.

Общи условия

Активация на акаунт