Чихуахуа- Въпрос за ваксини

• 265
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Капарирали сме си кученце Чихуахуа, ще го вземем след втората ваксина.
Посъветваха ме, че кученцето тъй като е ще е по-малко от 2кг ( от дребни родители е)  да не слагаме ваксина за бяс. Чували ли сте подобно нещо? Попитах и продавачка в Зоомагазин и тя каза, че рядко някой ветеринар ще се съгласи да сложи ваксина за бяс на толкова малко куче.

# 1
Продавачката в зоомагазин не е особено надежден източник на информация. Според мен по-добре попитайте ветеринарен лекар. Има и дребни породи, тях също го ваксинират, така че би трябвало да има начин. Те чихуахуа-та по принцип не са особено едри. Мен ме бяха посъветвали за моето куче (кавалерче) да сложа след 6-ти месец, но си му сложих по-рано. Малко ми е съмнително взимане на кученце след втора, а не след трета ваксина. Проверете добре мястото, от къде ще го взимате, да не се окаже после, че е болно.

# 2
  • Пловдив
Ваксината за бяс е тежка ваксина и освен ако животното не пътува извън страната изобщо не я слагайте.
Третата ваксина която е за няколко заболявания трябва да я сложите обаче. Освен това ако кученцето няма поставена трета ваксина не може да го извеждате на разходка.

# 3
Ваксината за бяс е тежка ваксина и освен ако животното не пътува извън страната изобщо не я слагайте.
Третата ваксина която е за няколко заболявания трябва да я сложите обаче. Освен това ако кученцето няма поставена трета ваксина не може да го извеждате на разходка.
Ваксината за бяс е отделна ваксина, така ли? Извън трите задължителни?
Питам ви, защото и аз сега се ограмотявам (предстои да вземем кученцето с две ваксини и да поставим след това третата). Нашето кученце не е чихи, но отново е дребна порода. Ако тази ваксина за бяс е различна, след колко време можем да поставим и нея, тъй като ние се надяваме да пътуваме с кученцето извън страната.
Много се притеснявам, че тя се понася тежко от кученцата...

# 4
На моето куче (1кг тогава) му сложиха и за бяс и другата ваксина в 1 ден. 🤡 Доверих се тотално на ветеринаря, не знам дали беше грешка.
Поду му се мястото, което казаха че е нормално, и мина за 2 седмици. Но подутото не беше болезнено, като цяло беше омърлушен 1 ден и това беше.
Намерете добър ветеринар и той ще ви посъветва за всичко.

# 5
На моето куче (1кг тогава) му сложиха и за бяс и другата ваксина в 1 ден. 🤡 Доверих се тотално на ветеринаря, не знам дали беше грешка.
Поду му се мястото, което казаха че е нормално, и мина за 2 седмици. Но подутото не беше болезнено, като цяло беше омърлушен 1 ден и това беше.
Намерете добър ветеринар и той ще ви посъветва за всичко.
Благодаря ви! Ще поговоря с ветеринар, като дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт