Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 609
  • 918
  •   1
Отговори
# 105
  • Замък сред облаците
Абе и аз се чудех за реактивите, че някъде мярках че има проблеми с някои, ама си затраях - то не е публично инфо коя лаборатория с какви работи, нито мога да дам оценка. Моят съвет е да повториш в друга лаборатория в централа (Кандиларов, Бодимед или Цибалаб) и вече на тази база да се гледа конверсията, а чернодробните и желязото може да ги оставиш за по-натам.
За ТСХ е права жената чисто обективно 😄 забременява се и се износва без проблем и при ТСХ над 2. Просто оптималното състояние на всички хормони е най-добро когато ТСХ е под 2 особено при жени с история с хипотиреоидизъм. Но реалността е, че са важни фт4 и фт3 и конверсията им. ТСХ е косвен маркер, който се влияе от боледувания, проблеми с хипофизата и др неща.
За пролактина и прогестерона се пускат заедно, не се тълкува по пролактина дали е имало О, а как й влияе - ами ако пак е 700 пролактинът обаче прогестеронът е висок, значи е имало О и пролактинът не й влияе. Ако прогестеронът е нисък за фазата, значи не е имало О и трябва да се проследят пак двата показателя следващ месец (даже заедно с фоликулометрия), за да се заключи, че пролактинът пречи на О.

Аз да взема да си споделя за мен - днес 13 ден, зацапване червени нишки, без нужда от превръзка. Сутринта правих коремни преси във фитнеса. Чудя се естрогенов спад преди О ли е или съм спукала някоя кистичка (миналия месец нали ми закъсня и се усъмних в късна О или ЗФ след локалните антибиотици).

# 106
Чух се и с нормалното АГ и с Чапанова.
Относно АБ понеже той беше за 6х1, днес реално трябваше да ми е последното хапче, казаха да си го довърша и да чакаме дали е имало ефект за уреаплазмата.
За фраксипарина и двете ми казаха, че се почва след пулс на ембриона. До тогова ми изписаха аспирин вечер. Аз обаче тук съм притеснена, защото на Тончев препоръките бяха след пол.тест.
За прогестерона казват че е добре, но все пак ми изписаха 2х1 утрегестан 100.
А това, което е имала предвид Чапанова за мен при пол.тест е Зарзио през ден. Почнах го.  Също и петък ще изследвам нещо, което се казва А1 в Надежда.
Утре съм на Ендо, защото преди 1 седмица, когато изследвах бета чхг пуснах и щитовидните, тсх беше в небесата. На следващия ден бях при ендото, тя ме пита дали няма бременност, аз и казах не, абсурд. Утре ще отида да и кажа, че тя е познала и сега да ми вдигне дозата още.

# 107
  • На изток от Ада
Слушаш Тончев! Той е хематолога !

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 18:01 от nasito8988

# 108
Здравейте, момичета! Включвам се рядко, но този път съм малко притеснена и реших да се допитам до вас, преди да занимавам докторката. Днес си пуснах пакет щитовидна жлеза и ТАТ и МАТ излязоха високи. По принцип имам автоимунно заболяване (ревматоиден артрит) и може да е от него, но се притесних да няма и нещо друго като Хашимото например.

# 109
  • Замък сред облаците
Алина, да си дам и моите две стотинки размишления. Като никога по изключение съм съгласна с АГ и аспирина 😁. Гледах, че назад си писала, че си с изразена ИР, което също сгъстява кръвта и пречи на хубавата имплантация в маточната стена първите седмици. Тук аспиринът играе роля. Та според мен първо аспирин и после НМХ е ок за теб.

Дани, наличието на тези антитела говори за започнал автоимунен процес - Хашимото. Т4 ти е доста нисък независимо, че ТСХ е ок. Имаш нужда от хормон.

# 110
Алина, предполагам че 10-14 дни след АБ ще ти пуснат контрола за уреаплазмата, но на всяка цена трябва да се лекува, защото големи вреди прави в по-късни седмици. Стискам палци да сте я смачкали. Мъжа ти също трябва да се лекува.

П. С. контрола се пуска не по-рано от 10-14 дни ( може и повече) след АБ, защото АБ може да маскира резултата и да излезе фалшиво отрицателен, заради лечението. АБ маскира и много други лабораторни резултати, затова се пускат изследвания поне 2 седмици след приема му. За всичко важи, дори и за спермограми.

# 111
Сега погледнах, че и изследванията за тромбофилия са излезли, ако някой може да каже дали всичко е наред. Отдолу в заключението пише, че няма проблем, но има 2 неща дето са хомозиготни и хетерозиготни, каквото и да означава това

# 112
  • Замък сред облаците
Въпреки че няма данни за риск за майката въпросните 2 гена са свързани с повишен риск от спонтанен аборт :
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6807586/#:~:text=We%20h … PL%20because%20of

Моят съвет е да се потърси консултация с хематолог и да се дискутират гените и евентуална терапия във връзка с риска за бременността, а не във връзка с риска за майката (много лекари наблягат на това и за т.нар нискорискови мутации не изписват нищо - защото няма риск за майката да получи тромбоза; въобще не ги впечатлява риска да загуби бременността.)

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 19:08 от АА

# 113
Направо супер! Както всички доктори ми казваха, че всичко ми е наред се оказва, че нищо не е наред 😵‍💫

# 114
Алина, честито и от мен!
На мен без рискови мутации ми изписаха профилактична доза фраксипарин след пол. тест, докато мина консултация с ангиолог и ми излезнат допълнителните гени, които ми изследваха. Впоследствие ми го спряха и останах само на аспирин, та имам три дозички от 400, които ми останаха излишни. В срок на годност са, купувани са октомври. Ако искаш, още утре ти ги пращам. Simple Smile

# 115
  • Замък сред облаците
4000, не 400 Simple Smile

Дани, говорим за риск, никой не е казал че задължително ще се случи нещо лошо. 🤗 Потърси консултация с Тончев или проф. Лисичков. С тях можеш да проведеш нормален диалог и да получиш обяснения. Най-вече проф. Лисичков препоръчвам, отделя около 40 мин и е много подробен. Около 100 лв е при него, при Тончев понеже е в частни центрове е по-скъпо. Плюс че при него има възможност за след ден-два за консултация обичайно. 024542189/ Трето отделение по клинична хематология https://hematology.bg/%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%8 … 0%BE%D0%BB%D0%BE/

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 06:34 от АА

# 116
Благодаря много, аз ще започна аспирина, както казват АГ и АА. Не се нуждая от фракси за сега, дай ги на някой друг. ❤

То, всъщност аз бях започнала аспирин по много странен случай. Миналия месец бях болна, ЛЛ ми изписа лекарства+аспирин. Предупреди ме, ако съм в цикъл да не го пия, за да не усили кървенето. Понеже цикъла ми закъсняваше го изпих и ми дойде същия ден.
Преди 5-6 дена реших да го пия пак, за да си “предизвикам” цикъла. Пих го 2 дена и имах кафеникаво зацапване еднократно, мислих че пак както миналия месец съм успяла да му помогна и го спрях, а то май си е било баш имплантационно кървене.

Алина, честито и от мен!
На мен без рискови мутации ми изписаха профилактична доза фраксипарин след пол. тест, докато мина консултация с ангиолог и ми излезнат допълнителните гени, които ми изследваха. Впоследствие ми го спряха и останах само на аспирин, та имам три дозички от 400, които ми останаха излишни. В срок на годност са, купувани са октомври. Ако искаш, още утре ти ги пращам. Simple Smile

# 117
  • Замък сред облаците
Ако почнеш пак да зацапваш като пиеш АП го спираш и говориш с АГ да те види на УЗ.

# 118
Алина, тихичко честито и силно стиснати палци!

Дани, за тромбофилията е важно, че знаеш от сега, можеш да вземеш навременни мерки, не се притеснявай! Успех!

Моят тест е отрицателен, спирам утрогестана и чакам цикъл. Тъжно ми е, този месец стават 2 години от първото забременяване и нито 1 от тогава. Отделно с това боледуване не мисля, че е удачно да започвам стимулация за ново инвитро, та може би ще оставим за следващ месец, а се чувствам сякаш времето си тече.. Мисля че ще се консултирам и с Михайлова преди следващ трансфер, ей така, да сме сигурни, че сме покрили всичко.

# 119
  • На изток от Ада
Съжалявам Среднощно Слънце!

Общи условия

Активация на акаунт