Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 599
  • 918
  •   1
Отговори
# 90
MamaBear, съотношението ти ЛХ:ФСХ е над 1.7, което не е много добре, всичко останало изсглежда супер в хормоните. Ще го комбинираш ли с преглед при АГ, за да си изкаже мнението дали вижда ПКЯ?

Иначе аз пропуснах да спомена преди малко, но след отрицателния тест преди два дена Ц най-сетне успя да изби.

# 91
MamaBear, съотношението ти ЛХ:ФСХ е над 1.7, което не е много добре, всичко останало изсглежда супер в хормоните. Ще го комбинираш ли с преглед при АГ, за да си изкаже мнението дали вижда ПКЯ?

Fayona, тук им нямам вяра грам. След А не искаха да ми назначават изследвания никакви.. щото.. "случва се". Признавам не, не знам към кого да се обърна - евентуално в Надежда, ако отида при някой? Понеже за там съм запазила час на ММ за СГ... не знам просто.. А излезе и тестостерона, който е в небесата. Мат с пешката е положението...

# 92
Прогестерон : 20,73 ng/ml
Чхг: 320,6

И от прогестерона съм изненадана, с предната неуспешна Б беше 13,5 на чхг над 4000 😀

# 93
Нисък е .... свържи се с АГ...

# 94
Честито и успешен финал! Много късмет желая! Свържи се с АГ да коментирате прогестерона.
Прогестерон : 20,73 ng/ml
Чхг: 320,6

И от прогестерона съм изненадана, с предната неуспешна Б беше 13,5 на чхг над 4000 😀

# 95
Спокойно вече мога да кажа тихичко честито, alina. Аз съм на мнение, че в ранна бременност този прогестерон си е адекватен, но така или иначе предполагам ще се свържеш с Чапанова и ще го обсъдите Simple Smile

candy , радвам се, че хистерото е било успешно Heart

# 96
Не, не е нисък. За първи триместър реф. стойности са 10-44 ng/ml, нейния резултат е в средата. Както каза Дими за съвсем начална бременност си е ок. Алина честито и си ги проследи и двете отново след 48 часа, тогава ще има по-добра прогноза дали да се започне допълнителен прогестерон или не.

# 97
  • На изток от Ада
Мама беар ми това е чак след 3 A пускат изследвания.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 12:46 от nasito8988

# 98
Алина, честито! 😊
Кенди, много се радвам, че всичко е наред при прегледа!
Мамабеър, кажи, като ти излезе и инхибинът, моля те. Знаете ли колко дни отнема? Чакам моя да излезе от понеделник и все още нищо. Нямах представа, че излиза толкова бавно..

# 99
Алина, честито! 😊
Мамабеър, кажи, като ти излезе и инхибинът, моля те. Знаете ли колко дни отнема? Чакам моя да излезе от понеделник и все още нищо. Нямах представа, че излиза толкова бавно..

За инхибинът ми казаха чак другия вторник-сряда. Излезе хомоцистеинът 6.83 /предния път беше над 8/  и 17OH Progesterone - 0,89 като според референтните стойности до 0,8 трябва да е във ФФ. Не знам, ще търся варианти да се телепортирам до София. А, междувременно ще потърся нещо локално... колкото и да не ми се иска.

# 100
MamaBear, ти не беше ли някъде от района на Варна. Ако да, то мога с две ръце да ти препоръчам да си направиш консултация с ендоркинолога д-р Артин Магардичян. Часовете му вървят с около 2 месеца напред, но е много добър за хормони и ако е спешно може да се направи онлайн консултация през Healee. Въпреки че в случая половите са на фокус, мисля, че би дал адекватно мнение.

Alina, супер ми изглеждат резултатите, стиснати палци за спокойна и успешна бременност!

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 13:05 от S.G.C.

# 101
Алина, честито! 😊

За инхибинът ми казаха чак другия вторник-сряда. Излезе хомоцистеинът 6.83 /предния път беше над 8/  и 17OH Progesterone - 0,89 като според референтните стойности до 0,8 трябва да е във ФФ. Не знам, ще търся варианти да се телепортирам до София. А, междувременно ще потърся нещо локално... колкото и да не ми се иска.
Ясно, значи излиза за близо седмица, много ти благодаря за инфото, Мамабеър.
Дано да успееш да дойдеш до София, за да коментираш резилтатите ти или да намериш добър специалист близо до теб.
Аз преди малко си запазих часове за края на февруари за моите АГ и ендокринолог, когато ще са готови всички изследвания, надявам се.

# 102
MamaBear, ти не беше ли някъде от района на Варна. Ако да, то мога с две ръце да ти препоръчам да си направиш консултация с ендоркинолога д-р Артин Магардичян. Часовете му вървят с около 2 месеца напред, но е много добър за хормони и ако е спешно може да се направи онлайн консултация през Healee. Въпреки че в случая половите са на фокус, мисля, че би дал адекватно мнение.

Alina, супер ми изглеждат резултатите, стиснати палци за спокойна и успешна бременност!
Цитат

Много благодаря за инфото! Ще проуча и тази възможност.
Скрит текст:
В Бургас сме.

# 103
  • Замък сред облаците
Привет, девойки. Аз не съм цъкнала да следя темата и се чудя какво било това затишие.

Тирамису, сега виждам че си ме питала. Със занижено фТ3 и да увеличиш дозата тироксин явно някъде (в черния дроб) куца конверсията. Моят съвет е на чист ден да изследваш и чернодробните показатели (асат, алат, ггт, алкална фосфатаза), а също и желязото, трансферин,феритин и тжск. Като цяло вариантът е най-добре вместо тироксин ( т4) да потърсиш гръцкия т3 директно. Няма смисъл да си увеличаваш фТ4 ако черния дроб не го конвертира в т3.
За пролактин - моят ендо го пуска на 7-8 ден след О, за да се видят нивата паралелно с това дали е имало О. При мен с пролактин над 600 обясни че не е проблем щом има О.

Сега се връщам да чета и останалите 6 страници какво съм изпуснала и може да допълня този пост.

Едит: Алина,много е важно да излекуваш уреаплазмата. Поискай да ти го сменят азитромицина с подходящ АБ за бременни. За прогестерона - каквото каза Алисън: проследяваш през 48 часа, ако трябва общо 3 пъти и ако държи това ниво или спада, поискай да ти изпишат прогестерон. Предните неуспешни Б с нисък прогестерон всеки път миже да говорят за прогестеронова недостатъчност.

Токио, без разходки, само лежане докато се резорбира всичката кръв и сакът изпълни цялата матка (към 15гс). Стиснати палци!

Билайв, тия топчета са от замърсени с бактерии потни жлези или космени фоликули. Възпаляват се при бръснене/кола маска/епилатир, търкане в прилепнали дрехи, потене. При възпаление - ихтиол, ихтигал. Аз много обичам да мажа и на Биотрейд Акне аут активния крем, винаги стопира възпалението; въпреки че реално е крем за акне по лицето. След обезкосмяване ползвам дермазин в тази област, един вид го ползвам като антибактериален крем.

МамаБеър, виж наистина с ендокринолог за ПКЯ и как работят надбъбречните жлези.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 14:06 от АА

# 104
АА, много ти благодаря за коментара, изключително полезно ми е.
Още нещо интересно от вчера: отивам аз при ендокриножка във Вита, която категорично отказа да ми вдига дозата, били ми идеални щитовидните хормони. Легенди били това, че ТСХ трябвало да е под 2, за да забременее жената. Попитах изрично за фт3, каза да не му обръщам внимание, не можело било да е под норма и това било лабораторна грешка. Автомата във Вита не го изчислявал правилно и щели да сменят реактивите (май, ако правилно разбрах, какво ще сменят).
Каза ми така или иначе да пусна на друго място пак пролактин и ако е пак завишен, да ходя на ямр.
Та явно ще потърся друга лаборатория да пусна наново и щитовидните, и няма да си вдигам дозата засега, щом и ти смяташ, че това няма да помогне.

А как се разбира по пролактина, дали е имало О?

П.С. И аз чакам инхибин Б от понеделник, не ме предупредиха, че излиза бавно.

Общи условия

Активация на акаунт