Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 576
  • 918
  •   1
Отговори
# 30
За достинекса, имам спомен, че в Надежда при една от пункциите го изписаха на едно момиче с повече извадени яйцеклетки.

# 31
Благодаря, mila ! Успокоих се. Може би е precaution ако са тръгнали повече, защото тя е и доста слабичка.

# 32
И все пак, едно хапче на ден за 10 дена е твърде много. Достинекс има две опаковки, едната е с две хапчета, другата с осем. Всичко, което съм чела сочи натам, че достинекса е примерно по хапче на седмица (!), докато бромокриптина се приема всекидневно. Да си провери дозата с лекаря за всеки случай.

# 33
Аз също пия достинекс. От половин таблетка седмично минах на половин таблетка на 10дни. Ендокриноложката изрично ми натърти да не го пия всеки ден, ами само веднъж в седмицата. Да не би да са й казали по 1т на 10дни, а не всеки ден?
Най-добре да се обади да пита. Пък може наистина да са й казали всеки ден, но една проверка никога не е излишна.

# 34
Привет момичета! Записвам се и аз в новата тема, с благодарности на rave и благодаря за описването на S.G.C.! ❤️

Преди няколко дни излезе нашето решение от ЦАР. Сега остава да се разберем с Д-р Сенкова как и кога стартираме. Малко ми е притеснено даже страшничко....ще имам нужда от Вашите съвети и подкрепа!
Успех на всички!

# 35
Благодаря за темата Рейвче Green Heart
SGC, страхотно орисване, внася ми щастие и спокойствие, бих казала най-хубавото, което съм чела или пък аз му откликвам в момента така!

Успех на всички момичета!

# 36
  • На изток от Ада
Монита успех!

# 37
Rave, S.G.C, благодаря ви за прекрасна нова тема! S.G.C. ❤️ Историята ти е много вдъхновяваща!
Аз си пуснах хормоналните изследванията. Доколко успявам сама да се ориентирам, май всички хормони са в норма. Чакам само инхибин б и антимюлеров да излязат, които са ми доста важни всъщност. И за към средата на февруари ще запиша час за преглед вече, като имаме и СГ и прогестерона. Иначе за пролактина, моят излезе към 225, но като отидох в лабораторията, веднага ме пратиха да лежа (около 15 минути май беше) и там, без да ставам, ми взеха кръв. Та наистина изглежда е много важен този покой преди пробата.
Иначе при мен излезе друг проблем - инсулинут -  към 11 е. Води се в референтите стойности, но май е завишен. Преди няколко месеца беше към 7-8. Имате ли представа дали това е предпоставка за инсулинова резистентност?

# 38
Аз съм с инсулин на гладно - 11, кръвната ми захар блуждае между 5 и 5.8. Директно ме метнаха на глюкофаж.

# 39
  • 🌊
Моят инсулин беше 16 на гладно, имам ИР и с доста готвене и режим го смъкнах до 6 и нещо. Много много ме наплашиха за него. Бях на глюкофаж, издържах 3 дена, след това изцяло режимно.

От четенето по темите трябва да е под 10, най добре около 5.

# 40
Инсулина много варира. Ако е еднократно стойност над 10 - не е драма. Ако има тенденция и при няколко изследвания е такъв, вече е добре да му се обърне внимание.

По повод моя въпрос от сутринта - порових се и се оказва, че се използва точно по такава схема за предотвратяване на средна по тежест хиперстимулация (както Mila каза). Доказана му е ефективността в тези случаи, но не работи толкова добре при тежък OHSS.

# 41
Момичета, тези резултати как ви се струват? TSH преди 6 месеца ми беше 3.3, но тогава го изследвах на 2 ден от МЦ, заедно с хормони. Сега не съм приемала нищо, пък е паднало до 0.16. След седмица ще коментираме с лекарката. Много ли е ниско?
Скрит текст:

# 42
Такаа, минах на консултация при Сенкова, разбрахме се на 2-ри ден да отида за преглед и евентуално, ако всичко е наред да стартираме стимулация. Иска супер лека стимулация или както се изрази "ще те погалим с перце" заради многото ми антрални фоликули, да не предобри нещата. Общо взето не иска никакви изследвания преди това, но за моя лично успокоение искам да си пусна някакъв пакет тромбофилии, само това нямам изследвано. Какво ще ми препоръчате?

# 43
Момичета, тези резултати как ви се струват? TSH преди 6 месеца ми беше 3.3, но тогава го изследвах на 2 ден от МЦ, заедно с хормони. Сега не съм приемала нищо, пък е паднало до 0.16. След седмица ще коментираме с лекарката. Много ли е ниско?
Скрит текст:
Аз бих си пуснала и другите ЩЖ хормони и бих си набримчила витамин Д-то и Б12-то още малко, даже направо двойно при второ четене.

# 44
Момичета, аз днес съм по-добре..обаче.. за втори или трети път ми се случва от вътрешната страна на бедрото близо до бикини линията на слабините да ми се появява топче... Аз и предишните пъти го отдавах на обърнат косъм...ама да се появява всеки път на едно и също място....взех да се притеснявам... наболява ме при допир и понякога като вървя и се търка в панталона.... последния път помня, че се наду доста и после се спука под душа с гореща вода само и изтече доста гной...
Някоя с подобен проблем и дали има причина да се тревожа... ЛЛ каза, че или е лимфен възел или косъм, да го следя и налагам с риванол.... 🙄

Общи условия

Активация на акаунт