Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 604
  • 918
  •   1
Отговори
# 795

Файърбърд, затлъстяване около вътрешните органи най-вече. ИТМ не е лош маркер реално, но зависи от личната композиция на тялото и начина на живот също. Аз например в момента съм (пак) 73кг на 165см, с видимо висок % мазнини (според онлайн калкулатора по ИТМ около 35% при идеални 21%).
Но при затлъстяване в мазнините се трупат хормони и тн, което увеличава резистентността за инсулина, трупането на естрогени и тн. Вече е много важно и за какъв период се трупат кг, също. За 1г 5кг не са много. За 2 месеца са (но пък половината поне е гликоген). Но до някакво ниво са обратими нещата генерално, а от друго вече става въпрос за дълготрайни последици и придобиване на заболявания.

Благодаря за отговора. Аз бях преди около 48-49 кг (последно преди около две години, по едно време бях 45кг, но това ми е под обичайното тегло), после станах 50-51 кг, това може би последно преди около година и сега съм 53-54 кг. Висока съм 160 см.  Сега също изглеждам слаба, ама не е като едно време. Няма да се оправдавам, добре си се храня 😂, и в повечето дни не се движа много-много, освен до магазина примерно. Започнах да правя домашни тренировки, но не желая да ограничавам много калориите. Каквото такова.

Иначе за процента мазнини, BMI не го считам за идеален маркер, защото той не различава тегло от мазнини и мускул и всеки бодибилдър ще излезе дебелак. Помня, че едно време - много отдавна га бях млада и спортувах - ми бяха мерили мазнини с калипер и ми казаха, че съм била имала 30% мазнини, което ме шокира и до ден днешен не вярвам да са го измерили компетентно - виждаха ми се плочките все пак. Ако тогава са били 30% сега трябва да са поне 50% 😅

Понеже сме на темата, моят партньор е с ИР, между другото е доста слаб. Спермограма е според лекарите много добра, морфологията е 5,5% но при концентрация близо 120 млн/мл и общ брой към 400 млн казаха, че това просто няма значение заради голяма бройка. Той тогава отказа да направи ДНК фрагментации, защото нямало нужда 🙄, но след няколко седмици ще пусне и тях, допълнително препоръчаха оксидативен стрес. Знам, че ИР влошава качеството и при двата пола. Дали е възможно там да е ключа от палатката? Чудила съм се, ама пък ако бяха ДНК фрагментации, нямаше ли това да резултира по-скоро в неуспешни бременности, пък аз нито веднъж не съм забременяла. Затова си мисля, че проблемът е по-скоро в мен.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 10:03 от Firebird26

# 796
Шантал, влизам с вратата да ти кажа:
Април АМХ 0,47
Ноември АМХ 1.02
По между какво е било - не знам, но доктор Цветков, Алисън и аз ти казваме, че варира с по 0,5, в зависимост колко щедър ще е месецът.

# 797
  • София
абе аз знам, че варира, при мен колкото и пъти да е изследван обаче все пада - 1.07->0.78->0.51->0.15 Grinning
да кажем,че кепенците не ги затварям още, така или иначе тайничко ще се надявам за дълго желан подарък за рожденият ми ден Grinning
Ще увелича вит. Д на 3000Е и към април може и да се прежаля да ги тествам пак.

# 798
  • Замък сред облаците
Бих те посъветвала в комбинация с К2 и хубав магнезий за оптимален резултат. Но при мен и това не помогна и ме минаха на хидроферол.

# 799
Аз се пържа с 6000U D + 100 К2 + 400 магнезиев бисглицинат и последния да затвори вратата Grinning
Мисля да го карам така поне още месец, после ще сляза на поддръжка от 3000 дневно.
Беше 19, сега е 40 и нещо. Мисля до към 50-60 да се докарам. При мен ако мигна грешно и спада. Мислех, че след 3 морета това лято и достатъчно време навън in between ще е велико това витамин Д ама беше по-умрело от оня гълъб.

# 800
  • София
от миналата седмица минах на този магнезий , за К2 трябва да разгледам, преди време го пръсках със спрея на бетър ю, не съм го взимала отделно досега.
АА ме попита за единицата на вит. Д вчера, ама аз забравих да проверя - та: 25 OH Vit. D(otgovaria na DC6H000)     48.1ng/mL

реално колкото и пъти да е изследван вит. Д досега не е бил в дефицит, та предполагам и затова нямам колебания в амх-то и все надолу върви

# 801
И аз септември бях стигнала до 48 единици, сега в София - БАМ ... 28 .... пак започнах спрейчетата, дано успея да го вдигна отново

# 802
  • Замък сред облаците
Кенди, Шантал, да в тази единица е ок.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:41 от АА

# 803
Връщам се от прегледа, видя се сак в матката и задържан фоликул в дясно. Още е празен, нещо не и хареса май първоначално,  но ще се видим след 2 седмици за пулс(трябва да ходя другаде май или да чакам до началото на март). Отговаряло на 5 гс горе долу, аз така или иначе съм в 4 + 5 по мои сметки. Като цяло не се успокоих достатъчно, АГ ще отсъства и се чудя за пулса при Калчев ли да ходя или другаде.. направо още не съм решила нищо. Те от МЦ така и не ми върнаха отговор и се чудя да пиша ли пак.

За задържания фоликул нищо не говорихме, само че ще се резорбира.. и за него се притесних

# 804
Амиии аз където толкова бях озадачена дали е възможно на 8ми ден от цикъла да ми отчитат тест лентите овулацията, явно си е било така, защото днес (на 19ти ден) цъфнах, то верно, че ми е кратък и ми идва на 23,24ти ден, ама този месец изби рибата.. съвсем май се шашнаха тези мои хормони.

# 805
  • София
Голдънче, според мен си е супер и не го мисли толкова. Колкото за преглед, аз винаги препоръчвам Милена Цолова в Неоклиник, апаратурата й е много добра, и е специалист по фетална

# 806
Голдън, според мен за толкова ранна седмица си е съвсем нормално каквото сте видели. За ЗФ нищо не мога да кажа. Тук много хвалят Чучумишев от на Калчев МЦ, аз бих пробвала при него да запиша час, според мен ще те вмъкнат. Пък и нали техниката им е някаква уау, би трябвало всичко да види.
Миракъл, миналия месец моят Ц беше 18! дни, нещо тотално се бяха омотали хормоните - без овулация, тънка лигавица. Репрото хич не се впечатли. Аз тръпна този месец да видя какво ще стане.

# 807
Джуди, добре дошла в темата и дано второто детенце ви се случи по-бързо и с по-малко перипетии! Flowers Four Leaf Clover
Аз не съм забелязала промяна в цикъла след приема на глюкофаж, но главоболие изпитах преди няколко седмици заради рязко покачване на дозата. Ако за първи път го почваш и трябва да стигнеш до по-голяма доза започни да го приемаш по 500 само и всяка седмица увеличавай с 500, докато си стигнеш дозата. Ако пак усетиш главоболие, гадене или коремни проблеми, намали пак дозата и след няколко седмици пробвай пак.
При всеки явно е различно,аз бях на първоначална доза от първия ден 2000мг вечер по време на хранене,освен леки болки в стомаха за няколко дни,за които бях предупредена от доктора друго не съм имала.Нито главоболие,нито пък промяна в цикъла,при условие,че на мен инсулинът ми беше 42 и се нуждаех от голяма доза.

# 808
Тотален качамак, ние подадохме документи към фонда, колкото и да се дърпах и да отричах варианта с инвитро, решихме да се мятаме в дълбоките води, та ще видим какво ще стане, макар и да се водим неизяснен стерилитет, няма да лъжа, страх ме е и от стимулацията, у от пунлцията, и разбира се, от крайния резултат.

# 809
Това с техниката на д-р Чучумишев е някакъв мит. Ехографът на д-р Калчев наистина е много добър, но този на Чучумишев не ми се стори нещо специално.

Скрит текст:
Моята фетална я правих в Марковс при д-р Павлово и проблема се видя много ясно още на коремния ехограф. Там техниката е много добра.
 След това ходих на второ мнение при Чучумишев и при него не се видя нищо на коремния, а чак на вагиналния едва едва.

Общи условия

Активация на акаунт