Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 057
  • 918
  •   1
Отговори
# 810
Аз идвам с лоши новини или не знам и аз как да ги опиша.
Гледа ме на ехограф и каза, че нищо не вижда вагинално, през корема имало малко сакче, ама празно. Миомните възли били станали много големи-9 см и затова така. Извика колега за съдействие, той освен да ми натиска корема и да каже как имам киста на десния яйчник, друго не направи. Честно казано съм потресена, защото имам лист с хубави снимки от преди седмица със сак и жълтъчно мехурче. Хайде, разбирам, че при задържан аборт ако спре развитието си, ще се смали, но възлите бяха 3см, а за киста и дума не може да става, аз от десния яйчник забременях и имаше жълто тяло там видяно.
Явно, че при мен нещата ще приключат зле, но утре съм на второ мнение при Томова, ще пусна и ЧХГ и просто не знам ако се наложи абразио, къде да отида, но няма да е в Майчин дом.

# 811
Edel, отиди задължително на второ мнение при опитен лекар, с хубав ехограф. Ако искаш, виж какви свободни часове има в МЦ Фемина, там доколкото знам апаратурата им е много добра. Даже ако може да те прегледа професора (Димитров) най-добре. Аз по принцип не му симпатизирам изобщо, но той има доста опит и според мен ще може да види как стоят нещата. За друг лекар с много добри отзиви , на прима виста имам добри впечатления от Данаил Илиев (Надежда) и  Росица Колева (Токуда). Вчера бях при Колева на преглед, понеже се води специалист по рискови бременности. Хареса ми, но мноооого се чака (чаках два часа отгоре над записания час). Много стискам палци да се подредят нещата и да имаш положителен развой! 🤞🤞❤

# 812
  • На изток от Ада
Едел дано при второто мнение да имаш добри новини!

# 813
Благодаря, момичета, аз добри новини вече не очаквам, въпреки че вчера се бях обнадеждила, защото зацапването изсветля и намаля. Но просто се надявам да мине без сериозни последствия за здравето ми, защото психически е ясно, че дълго ще се възстановявам.

# 814
Едел, съжалявам.. насреща сме, ако ти се говори с някого. Пожелавам ти утре да ти дадат възможно най-добрите новини. Heart

# 815
edel, стискам палци просто заради миомите да не са успели да визуализират сакчето и всичко да си е наред!

golden, супер си е всичко за седмицата.

На мен ми излязоха микробиологичната и вирусологичната биопсии. При микробиологичната този път не е посочена липса на лактобацили (при тази от 12.2023 го имаше като находка), не знам дали това количество левкоцити е притеснително. За вирусологичната съм изненадана. Аз съм на 99% сигурна, че имам Херпес, обаче не знам тип 1 или 2. Ако имам, задължително ли е да е и в матката, някой знае ли?
Скрит текст:

# 816
  • Замък сред облаците
Не е задължително да се открива в матката херпеса, ако го имаш по принцип. Той си обитава определени нерви (примерно на лицето) и в тялото ти циркулират само ИгГ антитела за него, откриваеми във венозна кръв при латентна инфекция.

# 817
  • София
Едел, Димитров ще те вмъкне и след часовете, ако любезно ги помолиш на регистратурата. Той ме оперира от ИМБ, серт е спор няма, но е много добър специалист.

# 818
Благодаря на всички! Видях, че Димитров има час за утре вечерта. Ще мина първо сутринта при Томова и после и при него ако трябва. Днес също има, но аз нямам сили, а и мъжа ми не може да ме закара сега

# 819
  • Замък сред облаците
Едел, извинявай че не се включих за теб в предния пост, само стискам палци и чакам да пишеш утре.

# 820
Едел, ти може да нямаш енергия да се надяваш на чудо, но аз ще стисна тайно плаче, за късмет.

Минах преглед - вътре маточна Simple Smile На 21ви отивам да видим пулс.

# 821
Inferiya, честито Heart
Едел, и аз продължавам да се надявам за положителен развой!
2402, не съм много по микробиологиите, левкоцитите означаваха възпаление ако са в повече, така ли беше? За лактобацилите супер, значи са добре. Как продължавате нататък?
Миракъл, за всеки си е малко шах да "стигне до" инвитро, но няма нищо страшно, повече е стреса в главите ни. Ще се справите, важен е резултатът.
Голдън, успех и чакаме добри новини! Калчев не преглежда ли вече след като има бременност или не знаеш, не разбрах.
Моето АМХ даже пада, въпреки че вит. Д вече не ми е в дефицит. Добутах го до над 80 nmol миналия юни и от тогава не съм спирала по 5000 дневно + 300-400 магнезии и к2. Утре съм на акупунктура, стискайте палци да побутне нещо. Поръчах и вит. А, Е и омега 3.

# 822
Момичета, изписали сте 475 отговора, не съм чела всичко, но честито на бременните, стиснати палци на останалите. Задължително ходете и на второ мнение, с хубав ехограф, че като гледам някои от снимките и си мисля, тия ехографи от времето на Ной ли си ги пазят.
Голдън, за 4+5 гс., освен сак в матката друго няма какво да се види, но наистина снимката от УЗ е........ноу комент . Второ мнение, втори ехограф. ЧХГ е супер.
Едел, коя г.с. си?
Инферия, честито, чакаме пулс Simple Smile

Аз пак съм във филма с моята овулация. На 04.02 бях на УЗ и видяхме ДФ в ляв яйчник ( направо извиках ураааа и стреснах доктора). Видяхме един хубавелко 16 мм в ляв Я, от към отпушената тръба, че дясната нали е бетонирана. Изчислих си го, защото знам как ми растят Ф, че овулацията ще е някъде днес 11.02 вечерта или най-късно утре 12.02. Да, обаче нямам нито един положителен тест, а поне два дни преди О ми се оцвятяват. Нямам и болки, нищо което да говори за Овулация. Правихме един опит два дни след АГ, ММ иска всеки ден и вчера нищо не стана, нямах желание, депресирах се, че тестовете са ми отрицателни. Днес пак ще пробваме, ама тотално се сдухах. Ако не бях отишла на АГ, нямаше и да разбера, че имам ДФ и то в ляво, дето това ляво го гоним от години. ММ също се сдуха, защото по свое желание реши преди няколко дни да пусна отново СГ , три месеца след предишната от октомври. Октомври в Неовитро имаше 15 млн, сега във 2 млн. Аз вече не знам какво се случва, някой друг мъж ли са изследвали. Как така пада от 15 млн на 2 млн, като започна да спортува, отказа всякакви вредни храни и напитки, захарта и гликемичния индекс са ми паднали, е още са височки, но в сравнение с миналото лято има голямо подобрение. Реално той искаше да я пусне, защото му смениха лекарствата за кръвно с по-нови и явно тия новите са по-зле от старите. Въобще, на чудо трябва да се надяваме. Не знам в БГ какво правят с тия спермограми, имам чувството че пушат и пият кафе, докато ги правят. Каза като излиза, че в материала имал нещо като желирани топчета, не знам това дали е желатинови конгломерати или аглутинация, но е факт, че изобщо НЕ БЕШЕ отбелязано, че го има в пробата, което ме навява на мисълта, че са я правили доста късно. В същия ден имаше няколко пункции и беше пълно с мъже за СГ, той влезе 8-ми за деня, сутринта. Моето мнение е че тотално са я подценили и са изследвали много след втечняването.

# 823
В момента 6+5. Миналата седмица на 5+4 бях при въпросната АГ, тя и тогава не видя сак вагинално, а малък абдоминално. На следващия ден заради кратък епизод на ярка кръв бях на преглед по спешност при друг лекар, там се видя вагинално сак с мехурче, отговарящо на срока и лекарят беше оптимист, че всичко е ок. Миомните възли измери 3 на 3 и двата, на място, което не пречи. Даде ми снимки и ми показа всичко.
Днес вече лекарката ме срази с коментари, че миомите са станали по 9 см, пак не видя вагинално нищо, а абдоминално сак, според нея с неправилна форма, с друг лекар гледаха и видяха и киста вдясно, като се чудеха дали не се бъркат... Накрая ми даде снимка само на миомен възел може би, измерен 6 на 4.5см. Не е ясна.
И преди съм ходила при нея, защото се познаваме, не е случаен човек и тогава беше адекватен прегледа, но днес направо...
Не отричам, че може бременността да е спряла развитието си, но за една седмица възлите да са станали тройно по-големи, че и да имам киста, при положение, че преди седмица нямаше, ми се струва абсолютно нереално.
Така или иначе, чакам утре второ мнение, и все трябва да се види вагинално сак, защото абдоминално в 6 или 7 седмица, не е информативно.

# 824
Стискам палци за възможно най-добро развитие, Едел!

Общи условия

Активация на акаунт