Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 598
  • 918
  •   1
Отговори
# 825
Едел, извинявам се за невежеството си по темата, ама абдоминално не е ли в коремната кухина? Не знам защо пак си отишла при тази докторка, според мен задължително трябва да отидеш другаде.

Аз се чудя при кой да отида следващия път, не съм от София и доста трудно ще взема решение..

# 826
  • Замък сред облаците
Голдън, ходи при лекар който искаш да те изражда - да те следи от начало до край.

# 827
Трансабдоминален е ехографския достъп. Не че сака е в коремната кухина. Проблемът е, че така в ранните седмици почти нищо не може да се види.

# 828
Ааа ясно Едел разбрах вече. Просто останах с такова впечатление и затова реших да попитам, но продължавам да мисля за друг лекар все пак.

АА, аз най-вероятво ще се насоча за раждане в друг град, може би в София или Пловдив, заради истмоцелето. Трябва да се зашие добре и да се изреже, а тук вяра нямам на никой,  тепърва по натам ще го решавам това. Засега ще го карам стъпка по стъпка и просто ще намеря някой за пулс около 25ти.

# 829
Едел,  задължително второ мнение и изследване на ЧХГ как се движи.
Надявам се на най-доброто развитие при теб ❤, но ако е най-лошото поне питай и искай медикаментозен.

Аз да попитам какво мислите за честите ултразвукови прегледи в 5-6-7 гс?

Скрит текст:
Моят първи час за преглед при моето е АГ е за утре, обаче вчера по спешност отидох на първи преглед при друг в Надежда, защото имах леко кафеникаво зацапване, наистина беше леко, но исках да се поуспокоя, защото при мен тези 6-7 гс са ми критични.
Всичко беше наред, установи се бременноста, видя се ембрион със сърдечни пулсации, отговарящ на 6+0гс.
 А утре ми е редовния час при моето АГ. Ще отида само защото имаме да обсъждаме фраксипарини, разни изследвания, терапии и тн. Ще и покажа снимка от УЗИ вчера и ще я питам дали и тя иска да види нещо, но на този етап не искам УЗИ, предвид че съм имала преди 2 дни.
Ппц съм с мнение, че съвременните ултразвукови апарати са безвредни, обаче същата АГ ми беше пуснала доплер в 6гс + чух пулса тогава и на следващия преглед ембрион нямаше.
 А вчера по спешност като ме гледа др Ненов ми каза изрично “няма смисъл от втори преглед Сряда, недай си боже и да му и пуснат доплер… Най-рано след две седмици, за да се види нещо, сега е ембрион 2-3мм, какво да му гледате”
 Аз не съм го питала, но като го каза и още повече ме отказа.
Дано да звучи адекватно това, но възнамерявам утре на АГ да и кажа само, ако наистина смята, че има нужда да ми прави УЗИ, в крайна сметка и да има проблем, не може да се реагира коригира нещо вътреутробно, че да успее да помогне. Аз така или иначе съм на прогестерон допълнително.
Та, опитвам се да си сметна риска и ползите от УЗИ в ранни седмици, ако няма разбира се други предпоставки за проблем евентуално.

# 830
Аз нямам проблем с честите прегледи, случвало ми се е два пъти в един ден, защото имах преглед при Станулов и след това отидох при Дойчиновски, защото човека нямаше скоро часове, а трябваше да започна да се следя. В деня на втората морфология имах и фетална ехокардиография. Не съм имала притеснение по повода.
Но! Знам, че доплер до 10та седмица не се пуска. Станулов не пуска, при Дойчиновски няма да ходя до 10та седмица, тъй че съм спокойна. Ако се наложи поради някаква причина да отида при друг още от вратата ще кажа, че не искам.

# 831
На мен ми пуснаха Доплер за малко на прегледа в 7 + 4 (в Надежда). И мен ме притесни това, но докторът каза, че го пуска само за малко, понеже е много натоварващо (тоест звучеше, че знае какво прави). Вчера на прегледа (в Токуда) всичко беше наред, даже плодът върви с няколко дни напред и отговаря на 10+4. Дано тоя доплер да не е прецакал нещо, че като се сетя за това и почвам да го мисля. Иначе, за честите прегледи на УЗ, мен по-скоро притеснението ми е за риск от инфекция, а не че толкова самия ехограф ще навреди с нещо.

# 832
На мен темата за “чуването на пулс” също ми е много интересна. Това не е ли нещо, което ВСИЧКИ АГ специалисти трябва да знаят? Тоест - ако има дори 10% шанс да навреди, защо го правят? А масово се пуска да се чуе пулс още 6-7 седмица.
Не знам дали е класически доплер това де.

# 833
  • Замък сред облаците
Еднократното установяване на пулс с доплер 6-7-8 седмица е норма. После се пуска чак в 11-13 седмица на първата ФМ.
Доплерът генерира топлинна вълна, което го прави потенциално рисков за плода - топлинното облъчване може да “изпече” костните структури на плода. Краткотрайният доплер е ок веднъж-два пъти в първи триместър. При необходимост - тоест ползата да превишава риска може и повече. Останалото си се гледа на обикновен УЗ.

# 834
Golden, много се радвам за теб! Чакаме пулс, бременна си и всичко е наред, не свще тревожи за неща, които са извън твоя контрол! Правиш всичко по силите си и всичко ще е супер!
Едел, стискам палци и те мисля, дано утре на прегледа всичко, което са ти казали днес се опровергае!
За доплера, в началото ми пускаха две лекарки в Пловдив Доплер, без да им мигне окото. Говорим за първични пулсации, тъкмо тръгваше да бие, и през ден ме викаше моята да го гледа. От Станулов научих, че Доплер до 10 не се пуска и бях в шок и, както се подразбира, бях сигурна, че и да е имало нормална бременност с Тея доплери сме я прецакали. Знаете развоя при мен...не намерих данни доплерът да води до аномалията, която се откри при нас (а търсих), но буквално един Бог знае. А Станулов пуска друго, не Доплер, така че питайте ако вашите лекари имат другата джаджа да пускат нея, забравих и името.

# 835
Моят n-ти опит приключи.... Cold Sweat Днес на 6-ти ден, ембрионът е спрял развитие!

# 836
edel, тази "киста" да не е жълтото тяло?

patence, съжалявам много.

kattes, знам че имаш нужда от отговори, но понякога за съжаление няма такива. Можем само да гадеем защо дадена гадост се е случила и да се надяваме да не се повтаря.

alina, радвам се, че всичко е наред за момента! Така да продължава. За чести прегледи не мога да кажа. Мен си ме викаха в началото през 10тина дни и не ми се е налагало да ходя по често.

При мен чакаме първо и другите биопсии, и в началото на следващия Ц ще коментираме резултатите.

# 837
  • На изток от Ада
Кат , не можем да знаем защо е станало така. Не можем да върнем времето. Можем да гледаме напред! Знам че е трудно!
Патенце мн съжалявам!

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 23:43 от nasito8988

# 838
  • Замък сред облаците
Ех, Патенце! 😞

# 839
Патенце, съжалявам.. силни прегръдки имаш от мен! Heart

Общи условия

Активация на акаунт