Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 595
  • 918
  •   1
Отговори
# 840
Патенце, много съжалявам ! Прегръдки и само напред! Heart

# 841
  • София
патенце Heart гуш! знам колко е тежко, но трябва да намерош светлинка и да се изправиш!

# 842
Еднократното установяване на пулс с доплер 6-7-8 седмица е норма. После се пуска чак в 11-13 седмица на първата ФМ.
Доплерът генерира топлинна вълна, което го прави потенциално рисков за плода - топлинното облъчване може да “изпече” костните структури на плода. Краткотрайният доплер е ок веднъж-два пъти в първи триместър. При необходимост - тоест ползата да превишава риска може и повече. Останалото си се гледа на обикновен УЗ.

Сега ги чувам тия неща...точно на 7ма седмица,чухме пулса...след два дни в 7+2..отново...на седмица 9+3 пак..не съм и предполагала,че не трябва

# 843
Както АА каза 6 , 7-10 г.с. еднократно пускано ( 2-3 пъти ) доплера в рамките на първото тримесечие , за да се установи точно и ясно пулса е допустимо.
Избираме си най - добрият сред добрите АГ и му вярваме , ако се налага второ мнение.
НО нека не задълбаваме много по тази тема...защото на някои им трябва малко, за да се филмират ( включително и АЗ).
Нека не си го причиняваме!
Благодаря ❤️

патенце кураж 🍀❤️

# 844
Аз съм още по- филмирана вече, защото след последния ми коментар преди малко видях червена кръв и хукнах в спешния кабинет на Надежда. Прегледаха ме, нямах активно кървене, нямам отлепване. Не можаха да разбррат от къде е кървенето.
Докато се усетя ми пуснаха звука на пулса, за да ми покажат колко е добре, казах им че не искам, ноооо явно трябваше в кабинета още с влизането да кажа. Беше за наистина кратко, надявам се знаят какво правят лекарите. Ембриона няма 5 мм още, дано не са му навредили.

Сега идва другото ми чудене, дежурната ми изписа фраксипарина и ме прати да лежа.
Моето АГ на което пратих снимки от кръвта ми каза никакъв фраксипарин сега, пий дицинон 2х1. Слушам си моето АГ и го почнах.

# 845
Ох патенце...съжалявам ...
Момичета не исках да притеснявам никого, просто да помогна ако зависи от нас нещо и имаме някакъв избор в ситуацията , да го направим. Но Алина, в такива ситуации е добре да се чуе пулс, като има кървене и тн. Няма какво да направиш, и няма и нужда. Както каза АА, ползата надвишава риска! Надявам се всичко да е наред, кървенето е често срещано в тези седмици, лежи и си почивай!

# 846
Съжалявам много за това, през които минават момичетата с притеснения!

Аз се разписвам отново с цикъл. Първи пълен цикъл след цветната снимка. Пак късичка лутеална фаза, 11 дена, но подобрение над неочакваните 8 миналия път. Надявах се на някакво чудо след цветната снимка, е, имаме още два опитва преди да стартираме инвитро, но някак май няма да я бъде. Наистина не мога да си представя какво е човек да има положителен тест. Дано инвитро поне помогне…

# 847
Здравейте, момичета, чета ви и се вълнувам от всичко, което споделяте, но последните дни ми беше лудница и не успях да пиша своевременно за съжаление.
Много прегръдки и стиснати палци всичко някак да се нареди за всяка една от нас!
Едел, опитай се наистина да отидеш и на второ мнение и пак да пуснеш ЧХГ. Аз имах миома, като бях бременна и наистина в началото много бързо нараства - докъм 8-9 см. Бременността привлича повече кръв към матката и миомите неизбежно се увеличават. Но при мен не оказаха никакво влияние до края на бременността, въпреки големия размер. Иначе към 5-6 седмица ме бяха гледали с вагинален ехограф в спешното и ми изтърсиха, че не виждат бременност. После оказа, че всъщност миомата скрива сакчето и с коремен се виждаше много по-добре. Много се надявам всичко да бъде положително при теб!

С интерес прочететох всичко, което написахте за витамин Д, за инсулина и ми беше много полезна информацията. Аз днес пуснах и втората порция изследвания, както и пак инсулин и КЗ. Инсулинът беше 10,2 , глюкоза - 4,92, хома 2,23. Това е на ръба на инсулиновата резистентност, нали? И все пак с усилия в храненето последните седмици и много движение, успях да понижа стойностите и съм доволна.
Иначе АМХ излезе 1,1 - това е общо взето добре, нали? За първи път го изследвам. И сега това, което ме учуди, са резултатите - на TSH  за първи път се е покачило от месеци насам - до 2,5. С Хашимото съм и си пия редовно л-тироксин. От месеци се движа в долна граница, сега е скочило за две седмици от 0,15 до 2,50. И другото, което изследвах беше прогестерон 28,7 на 20ти ден. Сякаш е добър, в смисъл висок за този момент. И тайничко се надявам, че този месец може да сме успели...Но още е рано за тестване. О беше на 12 ден общо взето (положителен тест за О на 11 ден).

# 848
Съжалявам, патенце...
Ще отида непременно утре. Поуспокоих се. Надявам се да чуя нещо хубаво. Пък каквото е писано.

# 849
Съжалявам и аз, Патенце…  гуш ❤

# 850
Патенце, съжалявам! ❤️

# 851
Патенце, съжалявам❤

Едел, стискам палци всичко да е наред. Ще те чакаме с хубави новини.

# 852
  • Замък сред облаците
Алина, от личния ми опит при предния мисед това е процедурата при ярка кръв. При мен на доплера нямаше туптежи видимо тогава, също около 5-6мм беше ембриона. Така че не се ядосвай.

Autumn, ТСХ не се изследва на 2 седмици защото е силно вариращ хормон - един ден може да секретира малко, друг много, повишава се при вирус, недоспиване, стрес. Следи се тенденция при него през 30-45дни неслучайно.

# 853
Благодаря ви, момичета! Това, което вчера обсъдихме с ембриолозите е, при следващ опит да пробваме активазия на Я с калциев йонофор, уж методът може да се прилага и в случаи на стопирали ембриони или такива с висок процент фрагментация при предходни неуспешни процедури. Иначе вчера, в период на отчаяние си поръчах тази добавка:

# 854
Patence Heart Дано това е последното разочарование и следващия път всичко от А до Я да се нареди!

Общи условия

Активация на акаунт