Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 591
  • 918
  •   1
Отговори
# 855
  • Замък сред облаците
Патенце, защо не си изследваш свободния калций преди да взимаш калциева добавка с оглед че си взимала и високи дози вит Д?
Всъщност общия калций и свободния (йонизиран) - под 10лв са заедно.
И се тълкуват съвместно с холестерола (липиден профил). Ако имаш висок ЛДЛ и много свободен калций е възможно да не е добре да внасяш още калций.
Доколкото чета в описанието СаАКГ възстановява калциевите нива при ниски такива.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 07:45 от АА

# 856
  • София
Патенце, пропускам къде правиш инвитро, но да знаеш, калциевия йонофор не е спасение на 100%. Моят съвет преди следващ опит е почивка от поне 3 цикъла, антиоксиданти повечко, спорт!

# 857
АА, да, така е, но просто реших да пусна тсх вчера с останалите неща, за да не ходя пак да го изследвам след две седмици. Така или иначе от 5 години го изследвам (много често с F4) на около месец, за да го държа под 2. Би ли могла да споделиш мнение и за останалите резултати, благодаря ти! Защото сякаш имаш опит и знания за ИР, което е ново за мен.

# 858
  • Замък сред облаците
А, тепърва навлизам активно за ИР, а твоите резултати са по-добри от моите макар и не оптимален инсулин - той също е много чувствителен на боледуване, стрес и недоспиване и първо трябва да видиш дали е тенденциозно повишен. В темата за ВМ НВХ хранене има полезни линкове за ИР във връзка със щитовидната, мисля че може да намериш полезно инфо: https://bg-mam.ma/t/1736405

# 859
Много ти благодаря ❤️ Ще се зачета в темата. И аз точно търсех инфо за този вид хранене и напоследък се опитвам да го прилагам.

# 860
Patence, много съжалявам. DisappointedGreen Heart

Едел, много объркани звучат тези лекари. Дано днес получиш по-реална и положителна информация!

При ММ излязоха гранични антиспермални антитела. Голяма изненада след всички много добри спермограми с обща подвижност 60-70% и без аглутенации и агрегация. Някой има ли идея какво могат да означават резултатите?  Чудя се да ги повтаря ли или направо при андролог да го пращам.

# 861
Много ви благодаря за съветите. Засега спрях Витамини Д. След 10 дни ще отида да ме боцнат и ще пусна всички тези кръвни изследвания, за които ме съветвате!
Шанталче, знам че е така, но нали съм длъжна да опитам всичко, което може да подобри ситуацията. Иначе сега ми пристигнаха и добавките от IHerb.

# 862
Момичета, аз се връщам с добри новини! Направо още не мога да си овладея емоциите. Д-р Томова ме гледа много внимателно. Веднага видя сак с ембрион със сърдечни пулсации. Отговаря на няколко дни по-рано, но както тя каза, не се знае кога точно е настъпила овулацията и оплождането. Беше потресена от вчерашния ми преглед. Каза, че напълно излишно съм почнала Утрогестан при чудесен прогестерон и без да е установена вътрематочна бременност. Даже опасно. Овулацията е била отляво, както и жълтото тяло е там. И миомните възли са доста повече от два и нарастват. Каза да не ги мисля особено. Ясно е, че няма да е безпроблемна бременност при мен, но ще се опитам да се настроя позитивно, че много стрес си причиних и на себе си и на малкото човече.
Много ви благодаря за вярата, препоръките и стиснатите палци! Да ви се връща стократно позитивната енергия и много хубави новини да имаме в темата!

# 863
  • Be realistic - plan for a miracle.
Едел, аз бях сигурна Simple Smile
Всичко звучеше много шано в предния ти преглед, но се въздържах да коментирам, понеже хората са чувствителни като някой говори за лекарите им. Беше ми ясно, че не те е прегледала ОК и говори несвързани неща.
Радвам се за теб, успех и лекота до финал!

# 864
edel, радвам се! Отдъхни си спокойно, май всички бяхме на мнение, че е бил странен преглед. Хайде бобчето да расте, миомите да се кротнат и напук на прогнозите да имаш безпроблемна бременност.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 11:59 от 2402

# 865
Едел, толкова се радвам! И аз съм потресена, че на предишния преглед толкова сигурно отписаха нещата, а бобчето си е на място, че и с пулс! Пожелавам ти ситуацията с миомите да се поддържа под контрол и от тук нататък прегледите ти да са изпълнени само с хубави емоции! Nature Star2

# 866
  • Замък сред облаците
Едел, да те изненадва хубаво точицата до края!

# 867
  • На изток от Ада
Едел браво!
Малко свесни АГ има . Особено в провинцията!

# 868
Много благодаря, момичета!
Наси, то като гледам и в София не е розово положението. Колко АГ обиколих да чуя какво ли не - ЛУФ синдром, спешна операция за миомите(тогава бяха два и малки), накрая преди да забременея имам лист с описан доминантен фоликул вдясно. Оказа се, че вляво е станало чудото. И като добавим вчерашния ми преглед и факта, че съм им колежка(макар и съвсем друга специалност). Еми не искам да говоря лошо за колегите си, но нещата не са никак ок. Всичките ми близки и роднини се чудят как не мога да си намеря АГ за проследяване. Не държа изобщо да е по каса, бих ходила и при Томова, но ми се иска работещ в болница лекар, за да е проследяващия и ангажиран с раждане. Идните две седмици ще се ориентирам вече.

# 869
Супер новини, Едел. Много се радвам и аз за теб Heart

Общи условия

Активация на акаунт