Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 586
  • 918
  •   1
Отговори
# 885
Едел, стискам палци малката точица да стои на топло следващите 9м!❤🙏

Относно антиспермалните антитела (извинявам де за глупавия въпрос, но се обърках тотално) мъжа или жената ги пуска? 🤦🏻♀

# 886
Edel, една близка приятелка прокървява много пъти в начална бременност и всичко беше наред. Много стиснати палци имаш и от мен! Heart

# 887
Искрено благодаря! Каквото има да става, ще става.
Но съм сигурна, че многото прегледи и намеси вредят.
Имам близки приятелки, бременеещи в Германия. Нищо общо с тук като медицинска намеса.

# 888
  • Замък сред облаците
Мда, там ги оставят на самотек да си абортират до 12 седмица без терапии и лекарства, така е. Нищо общо наистина.
Иначе кървенето може да е от бруталния растеж на миомите.

# 889
Сиси аз съм пускала антиспермални антитела на мен, мисля че може и двамата да си пуснат по принцип. При мен беше отрицателно напълно.

Едел, дано всичко да е наред, лежи и си почивай повече. Ти в коя гс си или колко закъснение имаш? Не казаха ли нещо за това кървене на прегледа?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 14:49 от Golden stone

# 890
  • На изток от Ада
Да. Знам за Германия и други държави . Имам позната в Норвегия, не знаеше как й прогестерона .
И това не е ок, то ако можеш да го задържиш и не направиш нищо...

# 891
Голдън, то беше много оскъдно зацапване. Нищо общо със сега. И пак се видя сакче без отлепване. Сигурни бяха само, че не е застрашен ембриона или поне не беше.
Иначе за прогестерона има доста научни изследвания вече, че не помага особено за задържане, едва в 5%. И то в случаите със слабост на жълтото тяло или доказан дефицит. В другите е плацебо. В България обаче си се изписва на килограм

# 892
Момичета, аз се връщам с добри новини! Направо още не мога да си овладея емоциите. Д-р Томова ме гледа много внимателно. Веднага видя сак с ембрион със сърдечни пулсации. Отговаря на няколко дни по-рано, но както тя каза, не се знае кога точно е настъпила овулацията и оплождането. Беше потресена от вчерашния ми преглед. Каза, че напълно излишно съм почнала Утрогестан при чудесен прогестерон и без да е установена вътрематочна бременност. Даже опасно. Овулацията е била отляво, както и жълтото тяло е там. И миомните възли са доста повече от два и нарастват. Каза да не ги мисля особено. Ясно е, че няма да е безпроблемна бременност при мен, но ще се опитам да се настроя позитивно, че много стрес си причиних и на себе си и на малкото човече.
Много ви благодаря за вярата, препоръките и стиснатите палци! Да ви се връща стократно позитивната енергия и много хубави новини да имаме в темата!
О, мила Едел, толкова се радвам! ❤️ Знаех си!!! ☺️
П.С. Аз точно прочетох докрай постове. Едел, стискам палци всичко да е наред! Почивай си.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 14:53 от Autumn24

# 893
Не бих прехвалвала чужбинската здравна грижа, от опит ти го казвам.

# 894
  • На изток от Ада
Аз прогестерона слагала съм 2 Б без да се изследва, по предписание от 2 различни АГ , Ами не помогна, но се опитахме.
Вероятно трябваше изследвания но..,
Ама така да стоя до 12сед и да чакам , не е за мен

# 895
  • Замък сред облаците
Прогестеронът се назначава като кръвоспиращо по принцип в тези случаи. И ако е с ембриона е наред всичко (товст тялото не разпознава проблем в развитието) обикновено помага. Вече ако спре развитие, ни прогестерон, ни нищо го спасява.

# 896
Разбирам, Наси. И аз не исках да стоя така и да чакам. И съм наясно, че да го предложиш на пациент като има шанс да помогне, а няма да навреди, си е задължително. И в Германия го дават, при предходен аборт.

# 897
Ванила, за какво говорят антиспермалните тела при мъжа? Те със СГ ли се пускат?
Голдън, какво е изследването за антиспермални при жената? От кръв ли, как се казва?
Едел, стискам палци, почивай си, не знам дали  може да се пие Дицинон при бременност, но ако са ти го дали. Миомите от външната страна на матката ли са?

Аз тъкмо вчера си измрънках и след 10 мин като отидох до тоалетната видях ЦС, та ще има овулация, ама кога...не се знае. Чакаме си Simple Smile

# 898
  • На изток от Ада
Дано се задържи Едел!
Много кофти. Аз последната Б все бях на тръни..

# 899
  • Замък сред облаците
Едно изследване по повод миомите и повишаването на шансовете на успешна бременност с прогестеронова терапия. Мисля че си заслужава информацията да се прочете: https://www.contemporaryobgyn.net/view/pregnancy-outcomes-for-wo … -uterine-fibroids

Общи условия

Активация на акаунт