Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 581
  • 918
  •   1
Отговори
# 900
Salsera, ето това ми пуска Конова на мен.

Тогава ми взеха и цервикален секрет и кръв и влагалищен, защото пуснахме много неща и не знам кое точно за кое беше. Моля би някой друг може да се изкаже по темата .

# 901
Миомите са много и повечето интрамурални, най-големия е близо до сакчето. Вече 6см, беше 3. Другите са по-малки и не създават проблеми. Два бяха видени преди да забременея. Плацентата може ако се захваща до възела също да кърви. Доста е сложно.
Прогестерона аз не го спирам, но през устата има доста странични ефекти и не може по-висока доза.
Дицинон не взимам. Рисковете надвишават ползите според мен.

# 902
  • Замък сред облаците
Дай боже с ембриончето всичко да е наред, но имай едно на ум ако кървенето все пак е от миомите (какъвто е реален шанса) и ако продължава и занапред да си следиш хемоглобина - едно че бобчето дърпа, второ че при кървене също губиш.

# 903
edel, циглогест може да се поставя и ректално, така че е вариант вместо утрогестан, за да избегнеш страничните ефекти при перорален прием.

# 904
edeIV, сега кървиш ли? Аз кървях поне 2 пъти в ранна бременност - май първият път беше отлепване на сака (леко), а вторият път беше хематом до сака. Лежах за задържане. Полежавай си вкъщи и не се напрягай, ако искаш, за твое спокойствие, може и да отидеш в болница. Вярвам, че нещата ще се развият по отличен начин. Стискам палци.

# 905
Салсера, ММ си го самоназначи това изследване, защото наскоро откри завишени антитела на щитовидната и се усъмни в имунитета си. Затова сега не знам кой да го разчете. Иначе в Геника го пусна, като занесе проба от еякулат.

А Станулов ми обяснява, че преди са правили тест за антиспермални антитела при жената, като са карали двойката да прави секс и след няколко часа са взимали проба от цервикална слуз. Но вече не го практикували това. Той като цяло май не си пада по търсене на проблема.

Едел, да не те е яд за нищо. Ако е писано ще се задържи, не се обвинявай. Как е положението сега?

# 906
Доц. Михайлова има часове в Александровска за 25.02 26.02, аз вчера звънях, защото мислих да ходя, но ще си пращам кръв по еконт пак 😃 Може да се обадиш утре сутрин и да попиташ на регистратура дали би съдействала. Помня,че ми ги погледна нещата, но нищо не сме коментирали конкретно за тях.

За Станулов съм със същото мнение, не обича да се търси причина, по-скоро да действа или поне такова впечатление ми остави, когато бях при него.

# 907
  • На изток от Ада
За Станулов всички сме на това мнение

# 908
Към момента е по-спокойно, но не е спряло. Иначе знам, че нямам вина и каквото стане.

# 909
Приемаш ли витамин ц?

# 910
Станулов е по женските фактори. Принципно мъжки в България се борят трудно.

# 911
Станулов при мен откри тромбофилията, седловидната матка и полип. Имаме мъжки фактор, него не го е борил. Каза, че не е толкова зле спермограмата и ще стане. И наистина се получи с икси. Много е добър в стимулациите и трансферите според мен.

# 912
Дали някъде могат да се открият статистики за успеваемостта на отделните клиники освен на страницата на ЦАР, където последните данни са от 2022?

# 913
Не. Нямаме обща статистика за инвитро опитите, само тези минаващи по фонд се следят. Предполагам скоро вече трябва да оформят доклад за опитите от 2023, завършили с раждания 2024.
Може би данните на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) са по-обощаващи за общата успеваемост в страната (не е разбито по клиники), но доклада им от 2023 е с данни до 2019 включително.

# 914
Тази година трябва да излязат. Изкарват ги на третилетки. Макар че нещата са много относителни. Като гледам как през няколко години се ротират специалистите трябва човек да е доста запознат кой кога къде е бил, за да си направи изводите чии заслуги са цифрите на съответната клиника.

Общи условия

Активация на акаунт