Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 614
  • 918
  •   1
Отговори
# 780
  • Замък сред облаците
И аз в Кандиларов пусках преди почти 2г, никой не държи да е от лекар. Там осигуряват глюкозата и водичка даваха докато чакаш.

# 781
Шантал, подкрепям момичетата, че доза от 2000 витамин Д не е много голяма и може да си в дефицит.

Сиси, може да пуснете повече изследвания на спермограмата, ако така или иначе ще правите. Разширена по Кюгер сигурно имате, но ДНК фрагментация гледали ли сте?
При нас ММ си самоназначи и антиспермални антитела и утре ще ходи да дава проба в Геника. Излязоха му завишени антитела на щитовидната и нещо взе да чете в тази посока и реши да се изследва.

Патенце, стиснати палчета за бластоциста. Вие го чакате за ПИД, нали?

Среднощо слънце, аз пия този Витамин Е - Solgar, Витамин E с естествен произход, 134 mg (200 IU). Предписан ми е от д-р Недялкова сутрин и вечер по един. Но не е ли витамин А, по-скоро за естрогена?

# 782
Патенце, стиснати палци блатоцистчето да навакса! Flowers Four Leaf Clover

Шантал, пожелавам ти да е еднократно това понижаване и ако решиш пак да го изследваш да е над 0.5.
Аз витамин Д пия по 1000 лятото и 3000 останалите сезони и го държа към 40 ng/ml.

АА, при мен юли 2024 положението е било следното:
 - триглицериди - 0.86, HDL холестерол - 1.7;
 - отношението триглицериди/HDL холестерол - 0.5;
 - глюкоза - 4.7, инсулин- 15.7, ХОМА - 3.28.

Хич не ми изглежда достоверно и на мен това съотношение да има общо с ИР.
А какво друго твърди, че е този специалист?

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 20:58 от Fayona

# 783
  • Замък сред облаците
Начално затлъстяване, възпаления и тн примерно да са причина за завишен инсулин, ако съотношението било в норма. То явно при много затлъстяване се качва това съотношение.

# 784
  • София
ами освен да вдигна на 3000Е витмин Д-то и като го изследвам контролно може и да тествам пак амх-то

# 785
  • На изток от Ада
Шантал, с защо не го пуснеш сега?
Юни е далече...

# 786
Хм. Под начално затлъстяване се разбира над някакъв BMI ли?

Аз съм качила около 5кг, което си е в моя случай 10% от теглото ми, така че макар че изглеждам слаба си е според мен голяма промяна за организма. Подозирам, че затова ТСХ ми се е качил толкова много (преди винаги е бил 0,8-0,9, сега е с единица нагоре).

# 787
  • София
Юни е далече...

за да е достоверен витамин Д трябва да го спра за 10 дена, което ми се струва много за зимен период.

# 788
  • На изток от Ада
Юни е далече...

за да е достоверен витамин Д трябва да го спра за 10 дена, което ми се струва много за зимен период.
да де с пауза . А до юни ще го мислих амх ...

# 789
  • София
в момента амх е нисък с или без дефицит на вит. Д

# 790
  • На изток от Ада
Да де. Ти си знаеш! Дано да е от вит Д ...

# 791
Ванила, да, май с вит. А го обърках. Ще почета утре повече по темата. Благодаря!

# 792
  • Замък сред облаците
Шантал, не е много 10 дни пауза и е ключово за правилно дозиране при добавките.

Файърбърд, затлъстяване около вътрешните органи най-вече. ИТМ не е лош маркер реално, но зависи от личната композиция на тялото и начина на живот също. Аз например в момента съм (пак) 73кг на 165см, с видимо висок % мазнини (според онлайн калкулатора по ИТМ около 35% при идеални 21%).
Но при затлъстяване в мазнините се трупат хормони и тн, което увеличава резистентността за инсулина, трупането на естрогени и тн. Вече е много важно и за какъв период се трупат кг, също. За 1г 5кг не са много. За 2 месеца са (но пък половината поне е гликоген). Но до някакво ниво са обратими нещата генерално, а от друго вече става въпрос за дълготрайни последици и придобиване на заболявания.

Аз тепърва навлизам да чета яко по темата, че досега отгоре-отгоре каймака обирах. Най ми е съществено с ограниченията в храненето да не срина Т3. Сега ми светна защо ендокринологът каза да не изключвам храни (за правилно конвертиране на Т3 и не само - други протеинови процеси изискващи глюкоза;отделно че шоковото изключване на храни стресира организма а под стрес той кое изключва първо - репродуктивната система), но все пак трябва да изключа белите/бързите/пакетирани ВХ или да си ги позволявам изключително пестеливо и рядко.
Впрочем от 4 дни вечер не ям ВХ и сутрин КЗ е стабилна 4.7-4.8. Имах ли хляб или картоф на вечеря независимо от месо и салата сутрин 5.4-5.5 не ми мърдаше. В единични случай 7.5.
Поднових и инозитола.
Споделям основно разсъждения, ОГТТ засега не желая да правя (първо, защото ако удържа фронта и сваля кг искам да го направя след няколко месеца; второ ако забременея сега и държа висока КЗ сигурно ще се наложи да правя и не ща да се товаря излишно отсега).
Ако някой има да сподели нещо интересно по темата съм отворена.
Споделям си мислите тук в темата най-вече заради репродуктивния баланс, към който се стремя.

# 793
Shantall, да се включа и аз с моите 2 стотинки по темата. Преди 6-7 месеца amx ми беше 0.610, след един месец 0.650 и преди има няма 1 месец го изследвах и беше станал 0.750, не можах да повярвам и пак го изследвах и да 0.750 си беше. Така че не го отписвай, а аз през тази повече от половим година не съм пила нищо освен антиоксиданти. Така че не го отписвай, може да си приятно изненадана след някой друг месец.
Момичетаа, аз да ви питам Simple Smile Чета ви редовно, преди време се бях представила че бяхме решили с мъжа ми да действаме за второ дете. Първото ни е почти на 5 години, станало след много драми, емоционални сривове и сълзи. Така че четяйки ви се сещам за всички емоционални етапи през които съм минала и ви казвам и пожелавам че след време ще се върнете назад и ще бъдете горди със себе си, че не сте се отказали. И наистина не се предавайте. При мен стана когато вече си мислех, че просто не ми е писано да съм майка. Бях се отчаяла тотално. Помня стоях на една пейка с мъжа ми и имаше много майки с деца около нас и си казах ех може би просто трябва да спра с опитите и да приема, че просто така е писано. Така че не се отказвайте, моля ви!!! Та аз дълго не можех да се реша за второ детенце. Май вече сме узрели за това. Извинете за емоционалното изляние Simple Smile)) Та въпросът ми е откриха ми инсулинова резистентност, ах тази гадина пък от де се появи си казах 😃 та пия глюкофаж от има няма месец и малко и този месец цикълът ми е многоо болезнен, по - обилен и цялостно не ми е добре, главата ме боли, направо от преди да родя не съм се чувствала толкова зле по време на цикъл. Та знам че тук сте голяма сила и казах на мъжа ми ще питам момичетата в групата те ще ми кажат по-добре от всеки лекар Simple Smile)) Та според вас има ли връзка с глюкофажа?

аз нали ви казах, че е време да се откажа .... амх 0,15 Sad

# 794
Джуди, добре дошла в темата и дано второто детенце ви се случи по-бързо и с по-малко перипетии! Flowers Four Leaf Clover
Аз не съм забелязала промяна в цикъла след приема на глюкофаж, но главоболие изпитах преди няколко седмици заради рязко покачване на дозата. Ако за първи път го почваш и трябва да стигнеш до по-голяма доза започни да го приемаш по 500 само и всяка седмица увеличавай с 500, докато си стигнеш дозата. Ако пак усетиш главоболие, гадене или коремни проблеми, намали пак дозата и след няколко седмици пробвай пак.

Общи условия

Активация на акаунт