На море в Турция - тема 86

• 29 747
  • 386
  •   2
Отговори
# 15
  • Берлин
Аз лично загубих интерес да пиша. Предната тема ме натовари с пространствени голословия, разни "чух, ама как, пък не знам къде си и какво"..чист спам много страници. Иначе имам резервации от миналата година още. Единият хотел ми е непознат и дано ме изненада приятно. А и резервация през Букинг не е най-умно решение за Турция, но там цената беше много добра.
А иначе темата не показва реалността, аз съм си ЗА турско море, но не ми се пише. Същото споделяме и с други потребители в лична комуникация.
И реално, пазарът си растеее и растеее, цените и те.

# 16
Как да пуснат от Варна като трябва празни самолети да вдигат…
Лято 24 беше първото с чартъри от май до октомври и явно последното. За 25та за юли и август няма, докато от София има по няколко на седмица.
Едит: Виена ни стана от любимите дестинации точно заради една от малкото възможни с полет от Варна.

Тази година темата е доста по-неактивна.
Доста хора се отказаха от Турция или по-малко има запазили на ранни резервации?
Как няма да се откажат хората... За нашата конфигурация за нискобюджетен хотел цените започват от 5000 лв, за среден клас хотел цените са около 6000, 7000 лв. Или трябва да се мине на вариант автобус. Добре, че сме от Варна.

# 17
Бихте ли препоръчали кой от тези хотели в Кушадасъ става за почивка с деца 6-7 годишни?
Ще бъдем три семейства с деца около тази възраст и приоритетите ще са Аква парк, пясъчен плаж и хубава анимация.

Palm Wings Beach Resort
Batihan Beach Resort
Atlantique Holiday Club
Pine bay

# 18
Аз следя темата, имам резервация от септември 2024 за юни 2025, но някак си темата стана доста негативна и пропускам да пиша, дори да има с какво да допринеса.

# 19
  • Варна
Здравейте! Има ли някой, който може да ми помогне с решаване на дилемата ми.
За бюджета, който сме си определили, тази година съм се спряла на следните хотели:
Selectum family resort Side
Botanik Hotel & Resort Alanya
Von Resort Golden Coast Side
Тъй като ще сме голяма компания всички с деца на около 6г търсим забавлрния за тях - пързалки, анимация, лунапарк. Когато те са зарти и ние ще починем 😊
Приемам и други предложения, ако някой може да препоръча.

# 20
  • София
Бихте ли препоръчали кой от тези хотели в Кушадасъ става за почивка с деца 6-7 годишни?
Ще бъдем три семейства с деца около тази възраст и приоритетите ще са Аква парк, пясъчен плаж и хубава анимация.

Palm Wings Beach Resort
Batihan Beach Resort
Atlantique Holiday Club
Pine bay
Категорично Атлантик

# 21
  • Варна
А и резервация през Букинг не е най-умно решение за Турция...

Може ли някой аргумент защо? Опитвам се да отсея негативите, аз миналата година направих 4-5 резервации точно през Booking, защото имам документална комуникация и чудесна цена... но не виждам негативи?

# 22
  • Берлин
Да, основен арумент е цената. Директна резервация в хотела или през някоя платформа дават по-добри цени /говорим за ол ин и на море в Турция, да уточня/. 15-годишни наблюдения горе-долу. И все пак проверявам и в Букинг. В корона времената ударих бинго. Сега не знам какво ще е.

# 23
  • Пловдив
Някой бил ли е в Чешме? Виждам, че има почивки до там, но хотелите не са много. Някой да сподели мнение от първа ръка?
Миналото лято бях в Чешме и Алачатъ.
Много различна почивка от тези в Анталия и Кушадасъ. Различно, интересно и приятно.
Единствения недостатък е студената вода в морето на повечето плажове. Питайте, каквото искате, с удоволствия ще разкажа.

# 24
Здравейте! Май беше коментирано,но не го откривам. Някой резервирал ли е през Директ Букинг.ро? Надежден ли е? Някакви особености при резервация?

# 25
  • Варна
Миналото лято бях в Чешме и Алачатъ.
Много различна почивка от тези в Анталия и Кушадасъ. Различно, интересно и приятно.

Непознати дестинации за почти всички. Молба имаме да напишеш по подробно  Simple Smile

# 26
Здравейте, може ли мнение за Aquasis deluxe resort & spa, включва ли вносен алкохол? Чета отрицателни коментари напоследък. И ако имате препоръки за хубави хотели, ultra all inclusive, с аквапарк, ще съм благодарна.

# 27
  • Берлин
Къде и за кога търсите?

# 28
Аз лично загубих интерес да пиша. Предната тема ме натовари с пространствени голословия, разни "чух, ама как, пък не знам къде си и какво"..чист спам много страници. Иначе имам резервации от миналата година още. Единият хотел ми е непознат и дано ме изненада приятно. А и резервация през Букинг не е най-умно решение за Турция, но там цената беше много добра.
А иначе темата не показва реалността, аз съм си ЗА турско море, но не ми се пише. Същото споделяме и с други потребители в лична комуникация.
И реално, пазарът си растеее и растеее, цените и те.
Не съм много съгласна за нещата с резервациите 😟 Миналата година станаха 20 години откак почиваме на Турско море. Запознала съм се с много хора по хотелите от околни градове и като стане време да резервираме се чуваме/пишем да видим кой на къде по хотелите. Тази година 5 наши семейства са без резервация, за една друга компания разбрах ,че са направили голям компромис с хотела за да могат да влязат в бюджет и са занижили класа на хотела в сравнение с 2024. Казаха ,че това ще е последно в Турция...
Мога да дам лично мнение за  резервация към хотел  в началото на януари месец при превод на 50% от сумата ни даде право да анулираме до 3 дни преди пристигане + 100% връщане на капарото. Цената която беше обявена ,беше много близка до тази на ТА.

# 29
Здравейте! Май беше коментирано,но не го откривам. Някой резервирал ли е през Директ Букинг.ро? Надежден ли е? Някакви особености при резервация?

Здравейте,
миналата година запазих през тях 15дни преди отпътуване. Като особеност бих казала, че казват, че цените са само за румънски граждани и следва като си правите резервация/тя е по-скоро запитване за наличие за настаняване/ да посочите, че сте с друго гражданство. Миналата година не сме имали проблеми, може би стаята за мен не беше добра. но съпруга ми не искаше да се мести и останахме в нея/не знам дали има връзка с агенцията/ и другото /хубаво/ за мен, беше, че нямахме среща с техен представител в хотела.
Тази година направих пак резервация през тях, дадоха ми по-добра цена в сравнение с Травелрепублик. ие/ на които новите канселационни условия вече са като на повечето агенции и отделно запазването и плащането през Бг ip за мен беше невъзможни, успях с чуждо/ и сега чакам окончателно потвърждение от директбуукинг и тогава ще канселирам резервацията от травела.
Хотела за 8ми пореден път ще бъде Long beach Alanya, нямахме време и сили за мислене за смяна, децата го харесват и не искат да го сменят Simple Smile Отделно най-големият е в 4ти клас, предстоят му доста изпити и съответно избора на дати беше сложен и окончателно решихме 19-27 Април.
Относно цените, за мен лично тази година цените за хотела при едни и същи дати, помещение и брой гости е с +30%, при положение, че направих резервация с отстъпка за ранно записване.

Общи условия

Активация на акаунт