На море в Турция - тема 86

• 32 259
  • 412
  •   1
Отговори
# 375
Почивката във всеки един период си има своите плюсове, както и минуси. Всеки си претегля нещата. Както и Роже казва, че юни е запазил и му харесва, но също така и април не пропуска. Роже, разкажи ни малко повече за своята почивка в Ethno Belek.
Миналата година от 20 май бях в Алания. Беше всеки ден 27 градуса още от 9 сутринта. Водата в морето 22-23 гр. и се къпахме с кеф. Тъй, че Русалка_1, тръгни с добро настроение, отпусни се и се остави на приятните изживявания. Всичко ще е наред.

# 376
  • В.Търново
Благодаря ви много! Simple Smile
Проблема ми е, че съм мноог зиморничева и на 25гр морска вода ми е студено. Дано поне е 24.
Не знам и какви лекарства да взема. Синът ми си е алергичен и се обостря алергията от всякакви неща. Антихистамини задължително трябва да взема, както и лекарства за главоболия.
Антибиотик на свободно може ли да се купува в Турция без рецепта?

# 377
Вие сте по-подходящи за Гърция. Там хората забравят за лекарствата. 
В Турция със сигурност има лекарства колкото искате - ама по курортите  в обл. Анталия са не турци аптекарите и продават скъпо.
Апропо, моля Ви дайте идея къде може да се отиде наблизо за хубава почивка, без Анталия - все в Анталия ходим - 10 пъти само Анталия - може и да не е в Турция въобще - но да не е много далече.  Може море - но не е задължително - задължително е да е чиста природа - ако може да не е пренаселено.

# 378
Русалка_1, в случай на някаква ситуация вие си имате застраховка. Звъните на посочения номер и те ви казват какви стъпки да предприемете. Може да изпратят лекар в хотела, може да ви вземе кола и да ви закара. Те ще ви насочат.
Не е нужно да си разваляте почивката предварително. За температурата на водата в морето вече няма как. Май месец си е хладка водата. За това пък цените са надолу.
Prinx, пробвай курортите по егейското крайбрежие. Кушадасъ, Дидим, Бодрум, Мармарис и даже Може би пренаселения Фетие.
Отдавна искам да посетя островите Гьокче ада и Бозджа ада, но все не се решаваме. Там няма All inklusive, но пък е тихо и много красиво. Надявам се скоро да им дойде времето.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 07:34 от Daniela_Nikolova78

# 379
Благодаря ви много! Simple Smile
Проблема ми е, че съм мноог зиморничева и на 25гр морска вода ми е студено. Дано поне е 24.
Не знам и какви лекарства да взема. Синът ми си е алергичен и се обостря алергията от всякакви неща. Антихистамини задължително трябва да взема, както и лекарства за главоболия.
Антибиотик на свободно може ли да се купува в Турция без рецепта?

За антибиотик миналата година ми искаха бяла рецепта,издадена в България,и я прибраха.Може за всеки случай да си носите оттук.

# 380
  • Варна
За температурата на водата в морето вече няма как. Май месец си е хладка водата. За това пък цените са надолу.
Prinx, пробвай курортите по егейското крайбрежие. Кушадасъ, Дидим, Бодрум, Мармарис и даже Може би пренаселения Фетие.
Отдавна искам да посетя островите Гьокче ада и Бозджа ада, но все не се решаваме. Там няма All inklusive, но пък е тихо и много красиво. Надявам се скоро да им дойде времето.

LABRANDA ALACATI PRINCESS 5* - ЧЕШМЕ 
"Перлата на Егейска Турция", "Оазисът на турската аристокрация" или "Раят за сърфистите на Средиземно море" . В превод името му означава " Фонтан", наименованието се дължи на изобилието от лечебни извори с топла вода.
островите Гьокче ада и Бозджа ада са друг вид почивка - там няма 5* и АЛЛ.
В Турция със сигурност има лекарства колкото искате - там се ходи и на ''аптечен туризъм Simple Smile

# 381
  • София
Русалка, за антибиотик искат рецепта.

# 382
  • Burgas, Bulgaria
Русалке - ти на почивка ли ще ходиш ? Ако тръгваш с тия нагласи - стой си тук.
Винаги когато пътувам нося стандартни лекарства.
Децата в Камелиите като бяхме се разболяха . Съпорт не можаха да ми направят от застраховката и си платих 120евро преглед + изследване, отказах хоспитализация, изписаха му на сина ми АБ и толкова.
То да не се налага ама все ще се оправите.

Начи ,моите хора почват да ме дразнят - чела една ,че много лоши отзиви имал хотела. Ми ти за без пари искаш хай клас ултра ол инклузив...как да стане.
Голямо мрънкане от сега. Не стига ,че заради тях ще ходим почти зимата .

# 383
Здравейте! На какво разстояние е плажа от GRANADA LUXURY HOTEL BELEK?
Какъв е самия плаж? Пясъчен? Бързо ли става дълбоко?

За разстоянието намерих, че е около 1.5 км., но не мога да намеря информация за плажа. Никой ли не е ходил в този хотел да сподели?

# 384
Здравейте! На какво разстояние е плажа от GRANADA LUXURY HOTEL BELEK?
Какъв е самия плаж? Пясъчен? Бързо ли става дълбоко?

За разстоянието намерих, че е около 1.5 км., но не мога да намеря информация за плажа. Никой ли не е ходил в този хотел да сподели?

Влизате в you tube, пишете името на хотела и гледате ревюта (обзори) обикновено на руснаците за конкретния хотел. Ще видите и чуете всяка информация, която ви интересува.

# 385
  • В.Търново
Благодаря много! В хотела имало лекар, но дано не се налага...

# 386
  • София
За този хотел Granada имаше поне няколко отзива от англичани в тик ток за много тежки разболявания и хоспитализация на деца. Сериозно лечение със седмици в болницата в Белек и т.н. Говореше се че най-вероятно е имало проблем с детските басейни, но имаше и възрастни болни. Групи с англичани са пренасочвани към други хотели, за да се избегне скандал и докато тече някаква проверка.
Никога не бих го избрала при толкова много хотели с добра репутация и също така на първа линия.

# 387
Здравейте, можете ли да препоръчате сайт, от който да поръчам трансфер от летището на Анталия до града?

www.724transfer.com

Хотелите "Granada" са 2 или 3 , разположени в близост до крайбрежната магистрала. Погледнати отвън изглеждат много добре на фона на многото безлични хотели. Масивна архитектура, впечатляващ дизайн.
Почивах в Алания /6.05 - 12.05/ и оставам със смесени чувства. Служителите в хотела се стараят и работят много.Това е денонощен труд.
Разочарована съм от непрекъснатите опити някой някъде да ме
измами в цената. В аптеката - предлагат ми лекарства с изтичащ срок на годност.  В магазините и по пазарите  - безсмислено надлъгване, т.нар. пазарене, няма етикети/освен в супермаркети/.
Цените са в евро, не искат долари, но все пак взимат долари. Фалшиви обменни бюра, нямат табла с обменни курсове. Магазини за златни бижута предлагат сребърна бижутерия, която ще ви я позлатят за 10 мин.
Фалшиви outlet магазини, които са уловка. Вътре са залежали стоки /от турски цехове на ишлеме/, които
искат да продадат на цените на маркови бутици. И т.н.

През последните 14 год. предпочитах Гърция пред Турция, но сега ще инвестирам в почивки в Турция.
Според мен качеството и цената на туристическата услуга в Турция все повече заслужава сериозно внимание.
А шопингът мога да го избегна, освен ако не е наложително.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 23:13 от lana26

# 388
Както вече  писах, запазих почивка за няколко семейства в Белек, Sy Hotels. Досега в  Турция не сме почивали. Били сме на остров да караме сърф и няколко пъти в Истанбул.
Преди дни обаче, запазих почивка и за свекърите с техни приятели. Защо ми трябваше да споменавам къде ще ходим?! Французи са и двете семейства (никога не са били в Турция). Четейки написаното трябва да им забраним да излизат от хотела. Прочетох няколко поста на мъжа ми, а той каза че ги пращаме в страната на Али Баба и разбойниците. Рязко се притесних.

# 389
  • Велико Търново
Имам следната чуденка, дали да търся някакви екскурзии от тук, преди почивката ни в Сиде, или да питам за екскурзии на рецепцията на хотела там. Ако някой си е запазвал нещо предварително, бихте ли ми казали във фейсбук ли да търся, или някоя платформа турска?

Общи условия

Активация на акаунт