Рим - 29 тема

• 32 618
  • 505
  •   1
Отговори
# 480
Имам нужда от съвет- опитвам се да купя билети за Колизеума с подземията. Вчера в 10:30 бг време имаше билети и свършиха за две минути. На мен ми трябваше да дебна днес, ще дебна и утре, но вчера направих тази “симулация” да видя за колко време свършват и колко групи има. Стана ясно, че първите ги пускат в 10:30 и така на порции през деня. Преди малко в 10:30 презаредих страницата на три пъти, защото пише, ще още не са налични за продажба и на третия рифреш вече бяха свършили. За секунди, което е мега странно. За 6те групи на английски през целия ден( тоест не ги пуснаха на порции като вчера).
Въпросът ми е - дали да рискувам и да чакам утре пак така по часове, както беше вчера или всичко на официалния сайт на Колизеума е “както дойде”. Притеснявам се да не изпускам други опции и да няма и шанс да купим накрая нищо нито онлайн, нито на място? Поне от тези най-обикновените- може ли на място или си е риск? Групите със същите часове ли влизат като тези обявени за онлайн продажби?

# 481
Когато последно ходих и купувах билети /в началото на годината/, установих следното:
Билети за подземия+Колизеум и атик+Колизеум пускат точно 30 дена преди датата. Установих, че всички билети за деня за подземията+Колизеума се пускат /все още не мога да си обясня защо/ в 9.45 бг време. За атик+Колизеум се пускат на порции на час, т.е. билет за 10.15 часа се пуска на сайта в 10.15 часа /или 11.15 бг време/, 30 дена по-рано. За арена+Колизеум се пускат една седмица по-рано, отново по часове. Голямо дебнене пада. Билети могат да се купят и от много други места, но са доста по-скъпи /обикновено с включени обиколки, гидове и т.н./ и нямат опция за намаление за деца и младежи. Обикновените билети за Колизеума общо-взето са налични и не е проблем да се купят няколко дена предварително. На място също могат да се купят, но се чака на опашка.

# 482
Това бяха часовете за подземията вчера. Пускаха ги в часовете в тяхно време на порции. Дебнех за всеки един час в момента на пускането, но не хванах нищо. За два от часовете в момента на избиране на билетите и преминаване към добавяне за плащане всичко приключваше. За секунди. Не знам как някой изобщо е купил на сайта, защото даваше грешка, забиваше и от телефон, и от компютър. Последно ще пробвам днес и ако стане, ще е чудо.

# 483
Май ще ударим греда този път с Рим. Два дена се очертават сериозни дъждове. Дайте идеи за закрити места, освен Ватикана и Св. Петър. Също и някои не толкова популярни , които си заслужава да се видят, като за поредно посещение в Рим.

# 484
Това бяха часовете за подземията вчера. Пускаха ги в часовете в тяхно време на порции. Дебнех за всеки един час в момента на пускането, но не хванах нищо.
Аз също не успях да купя. Трябваше да взема билети за 4 човека, от които 2 възрастни и 2 деца, което усложняваше още повече нещата. На финала купих Колизеум-атик и се качихме с асансьора на последното ниво.

# 485
Вие откъде взимате билети, ние по-миналата седмица си взехме от rometickets сайта, а наши приятели от getyourguide и миналата седмица всички си влязохме нормално в колизеума, араната, форума и подземията, не сме дебнали нищо на порции.

# 486
От официалния сайт на Колизеума гледах. Имаше опции за подземията в get your guide на цена 170-350лв на човек, което е безумно на фона на това, което официалният сайт продава…

Queen L- откъде купихте атик? На мен не ми дава и тази опция дори от официалния…

# 487
  • Варна
Здравейте! В сайта за транспорта излиза предложение за седмична карта за транспорт - 29 евро, но от там не мога да я къпя.
В приложението (TicketAppy) изобщо няма такива карта.
От къде да я купя?

Не намерих и за дете на 11 нещо различно ли трябва или пълна карта и за него?

# 488
Queen L- откъде купихте атик? На мен не ми дава и тази опция дори от официалния…
От официалния сайт, като бях разучила кога пускат билетите. Бях решила да купя за определен час /не си спомням точно, но беше ранен час/, но не успях. Взех най-близките свободни...

# 489
  • София
Здравейте,
Планираме за втори път да посетим вечния любим град.
Може ли насока за посещение в Помпей като организиран транспорт - автобус и екскурзовод, ако някой е ходил?
Благодаря предварително!

# 490
За Галерия Боргезе може ли да се вземат билети на място или е само с предварителни резервации?

# 491
  • Варна
За Галерия Боргезе може ли да се вземат билети на място или е само с предварителни резервации?
За Бургезе на място едва ли. Преди 3 години, когато нямаше такъв наплив, на входа пишеше, че за следващите 3 дни няма билети.

# 492
  • София
Аз също съм била преди 3-4 години и купих предварително онлайн, а на място нямаше никакви билети. Спомням си, че на място не можеше, ако си размислил да си купиш guide, т.е трябва да купиш всичко онлайн в аванс.

# 493
Здравейте, плануваме да пътуваме до Рим през ноември. Харесахме билети от Ryanair и мислим да сме с раница само. Как седят нещата с багажа? Може ли някой да сподели от скоро пътувалите. Благодаря предварително

# 494
За колкото багаж платите, толкова вземете.
Другото е късмет, добър или лош, както ви се случи.

Общи условия

Активация на акаунт