Рим - 29 тема

• 40 437
  • 601
  •   3
Отговори
# 90
Queen L - Ентусиаст

# 8711 фев. 2025, 08:20 ч.
Q
Цитат на: petarne в пн, 10 фев 2025, 22:54
Здравейте!
На първа страница е описано,че билетите за Теравижън трябва да са разпечатани.
Дали е актуално?Симулирах покупка и ми изписа,че не е задължително да са разпечатани.
Приемат от смартфон или таблет.Някой може ли да потвърди?
Благодаря.
Минахме с телефоните по Коледа.
Благодаря!
Така и предполагах.Simple Smile

# 91
  • с трима мъже :)
Привет на всички пишещи и четящи тук. Поста ми е само като запис, но ще ви следя и ще питам много, но по-късно: есента. Всъщност, ще ви питам лятото, есента ще пътуваме.

Чудя се дали в тази тема някой пуска инфо, в случай, че има евтини промоционални полети (удобни за 3-4 дневни екскрузия в Рим)?
Освен това пишете ли тук къде отсядате, къде препоръчвате, понеже е удобно от гледна точка на месторазположение, цена, чистота?

Ще ви прочета и назад малко, но март месец ще ви зачета, засега нямам време.
Радвам се, че я има тази тема, дано да ми е в полза.

# 92
Здравейте,  моята почивка в Рим приключи.... Беше много хубаво, беше и първата ми ваканция организирана от мен самата за 3 дни, транспорт, билети, всичко, изключително много ми помогнахте  вие, успях да посетя Ватикана, музеите,Колизеума, пантеона, площад Венеция, испанските стълби ,площад  на народа, още 2 3 различни базилики.

# 93
elizabet9119 може ли да споделиш повече. Изобщо как ти протече програмата. Аз ще имам цял ден, и 2 пъти по половин ден. И съм в чуденка, как да си разпределя забележителностите...

# 94
elizabet9119 може ли да споделиш повече. Изобщо как ти протече програмата. Аз ще имам цял ден, и 2 пъти по половин ден. И съм в чуденка, как да си разпределя забележителностите...

Ами, програма честно казано нямах, то беше много спонтанно решение... Закупих билети до Фиумичино, оттам с шатъл до Рим... мястото, където отседнахме  беше съвсем близо до Ватикана и до метростанция Ottaviano ако не се лъжа, сугрин рано закусвахме , кафенце, хващахме  метрото до центъра и обикаляхме ... Ние бяхме за 3 нощувки, с ранен полет и за двете посоки. На отиване беше неделя имаше аудиенция  и видяхме папата. Предимно пеша ходехме  кято използвахме  метрото за отиване и прибиране единствено, то нещата са на пешеходно разстояние  едно от други

# 95
Здравейте, обмисляме лятото да идем до Рим за три нощувки, мисля да отседнем в центъра, дайте ми предложения какво основно може да посетим за тези дни, благодаря ви предварително❤

# 96
Здравейте, обмисляме лятото да идем до Рим за три нощувки, мисля да отседнем в центъра, дайте ми предложения какво основно може да посетим за тези дни, благодаря ви предварително❤
Хубаво е да прочетете темата.

# 97
  • София
Така е 🙄 Искаш някой да седне и да ти направи програма за три дни гадаейки какво ти е интересно, колко физическа сила за обиколки има и т.н. Просто не става така.

# 98
  • София
И все пак моят съвет е да не е лятото по възможност. 😃

# 99
Така е 🙄 Искаш някой да седне и да ти направи програма за три дни гадаейки какво ти е интересно, колко физическа сила за обиколки има и т.н. Просто не става така.

Не искам някой да ми направи програмата, а какви основни забележителности може да се посетят за по-кратък престой.
Предполагам , че темата е за насоки от хора, които вече са били, или греша🫠

# 100
Такава е темата,  но  при условие,че до сега се е коментирало точно това ,с всички подробности относно обекти за посещение, закупуване на билети, транспорт, организация и  т.н.  , някак се напрягаме,ако се зададе отново същият въпрос,  който е получил всевъзможни и достатъчно изчерпателни отговори.

# 101
Не се напрягайте излишно😀

Ако все пак някой няма да се напрегне, може да ми пише на лично и да сподели своите преживявания за по-кратък престой.

# 102
Ами хубаво би било да кажете поне какви са ви интересите. Всички искат да видят Колизеума, но не всички искат да влязат в него.

# 103
През лятото ще е много топло (или поне често е така през този сезон) и разходки на открито ще са доста изморителни, затова си мисля, че ще е най-добре да разглеждате повече музеи, църкви, евентуално разходка в парк Боргезе.
Всички музеи са интересни и който и да изберете ще си струва да се види. За себе си бих избрала Ватиканските музеи и вила Боргезе. От църквите бих разгледала базиликата Св. Петър; Сан Пиетро ин Винколи (Св. Петър в окови), там е статуята Мойсей на Микеланджело; Сан Джовани ин Латерано (архибазиликата - главната папска базилика), точно до нея е и Скала Санкта или по известна като светата стълба (по тази стълба се е изкачвал Исус Христос, за да отиде на съд пред Пилат Понтийски и стълбите се качват само на колене). Друга интересни  църкви са Сан Клементе (там е гробът на Св. Кирил Философ) и базиликата Санта Мария Маджоре (там са осветени българската азбука и българският език е обявен за литургичен). Има още много интересни църкви в Рим. Пантеонът е емблематичен и си струва да се види. Все пак е сграда на почти 2000 години.
Струва си разбира се да опитате тирамису, каноли, сладолед, кафе естествено. Също паста и пица, ньоки, минестроне, скалопини... В Рим винаги е приятно. Дори и да нямате никакви планове, а само да обикаляте по централните улички и от време на време да си почивате с хубаво италианско кафе и/или сладолед.
И имайте предвид, че за италианците е 'светотатство' да се пие кафе с мляко след 11ч на обяд. Следобед се пие само еспресо Simple Smile

# 104
  • Пловдив
Препоръчвам да се отсяда в района на Парламента. Там всичко е наблизо. Буквално се намираш на Via del Corso. Пантеона на 7-8 минути, фонтана Ди Треви, площад Навона и др....До Колизеума е по-далеч, но там ходиш един път, а в този район на Парламента е пълно със заведения и магазини. Испанските стълби също са близо...
И другото което, че аз преди да ида някъде си правя план по дни и часове, изтривам ги, а не се сетих, че могат да бъдат полезни на някого. Това за часовете е, само ако имам предварително закупени билети за някое място..

Общи условия

Активация на акаунт