Рим - 29 тема

• 42 227
  • 640
  •   2
Отговори
# 195
  • Milano
Mного мразя скандалният им транспорт и неорганизираност.

Затова съм взела полет следобед, понеже връщането е в неделя и мястото за настаняване е далеч от метро, но относително близо до мястото на събитието...само 30-40мин пеш.
Да имам време да реагирам с такси.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 15:37 от Не се сърди, човече

# 196
  • София
В такситата с карта ли се плаща, или в брой?

# 197
На слизане от купола на Св.Петър може ли да се влезе директно в базиликата или трябва да се чака на опашка отново?

# 198
  • Sofia
Изхода отвежда в църквата, не се чака.

# 199
На слизане от купола на Св.Петър може ли да се влезе директно в базиликата или трябва да се чака на опашка отново?
Да, направо в базиликата се слиза.

# 200
Здравейте,  от линкът даден на първа страница искам да запазя билети за Галерия Колонна с апартамента на принцесата и градините,виждам че има билети с намаление,но не мога да се ориентирам какви се критериите  за ползването им /за пенсионери ли са,за деца ли са/ .Търсих инфо в сайта но не успях да намеря.Моля за информация, ако някой е запознат..

# 201
Tickets Colonna Gallery + Princess Isabelle's private apartments, from 21 € (Book your tickets)
Tickets Colonna Gallery only, from 15 € (Book your tickets)
13 – 17 years and 60 plus, 10 €
0 - 12 years free entrance

Ridotto според мен са от 13 до 17 години и над 60. За детските до 12 май издаваха на място безплатен.

# 202
  • Milano
Къде я виждаш тази информация Лейди?

Под намалени билети пише само за притежатели на карта FAI (Fondo ambiente italiano) в Тикетуан.
Това е, което се вижда на скрийншота на момичето.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 14:33 от regina di cuori

# 203
Тук го прочетох https://romesite.com/colonna-gallery.html, но бях в движение и не се задълбах много. Сега виждам, че сайта води към tigets и няма такива билети. Май само до 12 години е безплатно.

# 204
  • Milano
Явно е било преди и то само за първата опция.
Освен да ги продават на място и да не са го упоменали, но би било странно.

# 205
Здравейте, предстой ни посещение в Рим за първи път. Купих билети за Ватиканските музеи от линка на първа страница, но не ми е ясно всъщност това дава ли предимство на опашката. На билетите ни пише - на опашката за хора с резервации- дясната страна на входа.
Въпроса ми към запознатите е колко се чака, колко по - рано от резервирания час да отидем. Ако са 2-3 часа чакане клоня да се откажем Sad
Благодаря за отговора

# 206
10-15 минути преди часа , за който сте си взели билет....пак е огромна опашката, но върви бързо като пуснат ...

# 207
  • София
Здравейте,
тези билети за Ватиканските музеи включват ли и Сикстинската капела или се купуват отделни билети?

# 208
Здравейте,
тези билети за Ватиканските музеи включват ли и Сикстинската капела или се купуват отделни билети?

https://tickets.museivaticani.va/home/fromtag/2/1745442000000/Biglietti-Musei

- тези от 20евро за възрастен-(плюс 5 евро рез. такса) - според описанието включват - Да.

# 209
Включват и сикстинската капела.

Опашката за хора с резервации е доста по-къса. 15-20 минути са достатъчни.
Ние се оказа, че се бяхме наредили на друга опашка не на тази за музеите и докато разберем и намерим нашата стана така, че закъсняхме 6-7 минути - е бяхме си изтървали гида, но това нямаше значение за нас.

Свети Петър не работеше, та още една причина да се върна в Рим.
За три дни видяхме много неща и направихме по 30000 крачки на ден.

Общи условия

Активация на акаунт