Рим - 29 тема

• 42 795
  • 646
  •   1
Отговори
# 225
Не може, да не може да се прекачите с билет от будка, те са същите като тези от автомата.Как разбрахте, че не може?

Качихме се на автобус, чекирахме билетчето и след 15-20 минути опитахме да се качим на метро и не се отвори.
Странна работа.

# 226
За опашката на Ватиканските музеи - ние бяхме тази събота на 29.03. Опашката беше историческа, часът ни беше за 9.00. Имаше няколко опашки, но едните бяха за групи и с гидове, а после започна да се подрежда и индивидуалната опашка за 9.30. Отидохме 10-15 мин. по-рано, казаха ни да отидем накрая на опашката, която вече беше бая голяма. И зачакахме. Запонаха да пускат към 9.10 нашата опашка. Влязохме сравнително бързо за 10 минути някъде, може малко повече. Питайте охраната (охрана, разпоредители има много хора, които упътват), коя е опашката за вашия час. Зависи дали сте с гид или индивидуално. Вътре има още едно чекиране на билетите, минава се през метална рамка, но са няколко и става бързо.

За билетите - ние си сложихме апликацията за билети, но направо в чудо се видях докато ги активирам, а то се оказа супер лесно и просто. Просто се тапва на закупения (за всеки закупен поотделно), но не активен билет, първо излиза едно упътване и после се скролва и може да започне активацията. Пиша това, за тези като мен, които може да се зачудят.
Иначе с дебитна/кредитна карта е много лесно - машинката се каза Tap&Go и я има във всеки автобус на няколко места (само в един я имаше межу първите две седалки, на едно място), а в метрото е на входа, на колонката преди перките. Когато мине транзакцията дава  зелена светлина и отметка. Става за секунда. Ние не сме чекирали повторно карта като влезем в следващ транспорт (автобус), даже не бях разбрала, че трябва пак да чекираме. Но не са ни и проверявали. То в метрото така или иначе трявба, за да влезеш.

# 227
Ние си купихме карти за седем дена и много често ни дава някаква грешка поне една от картите, а всъщност няма причина, понеже са валидни до другия понеделник.
Ние влязохме лесно с предварително закупените билети и в Колизеума и във музеите. Даже всъщност влязохме в музеите малко преди часа ни. Мъжът ми си отиде спокойно да си купува второ кафе, а аз го изстрелях да идва, понеже опашката тръгна. Така, че наистина поне 15 минути по-рано е добре.

# 228
  • Sofia
Привет и от мен, да разкажа за нашето пътуване тридневно до Рим, за нас за втори път за децата на 10 и 14 за първи път. На 22 събота пристигнахме в 10.15 на Чампино с Райънеър, след като се поогледахме на фона на лекия дъжд който ни завари се придвижихме с 720 от летището до междинна спирка и хванахме 218 до Сан Джовани, а там чакайки трамвай 3, в последствие понеже е събота беше рейс автобус 3/ пиша това за тези които искат да се ориентират до Трастевере/ пристигнахме в Трастевере доста бързо, чекиране 4 карти за четиримата с една един пътник може 1.50 е билета и във всяко превозно средство се чекира, за около 100 минути е еднократно таксуването. Хотела ни се намираше след моста на реката на много добро разстояние до центъра. Оставихме багажа си и се придвижихме до Колизеума като часа ни беше 14.30 за вход с аудио гид в приложение и билети за всички от Get your Guide мисля че някой питаше за сайта, надежден е да, но според мен цените са многократно завишени. По пътя обядвахме на удобно място и се включихме в опашките, да не са малки, но много бързо минават, билета ни включваше форума и връх палатин и Колизеума за 24 часа, затова разгледахме Колизеума и форума оставихме за неделя.Разходихме се и до пиаца Навона, хубаво и приятно място, хапнахме пътьом и се отправихме наобратно. Вечеряхме в Карло Мента и преди сме били там и ни допада и е в Трастевере, което за нас беше още по-удобно. Уморени към хотела около 9 се прибрахме. На следващия ден 23 март след много добра закуска, мога да похваля хотела наистина много си заслужава и заради  закуската, има някой забележки в стаята например като сме 4 не се преценява че са големи деца и се настанява в стая с хол с диван например/ ние сме с агенция и не сме имали избор, бяхме нощувки и закуски и самолетен билет, иначе свободно време и разпределение без програми/.
Разгледахме връх Палатин и форума имаше много много хора, но някак има разпределение и никъде не е имало струпвания. Разходки и сладоледи покрай Пантеона, много ми харесва магично е и в следващото си посещение на Рим ще влезем, обядвахме около фонтана ди треви и  така приключи и втория ден. Да отворя една скоба около фонтана ди треви ресторанта в който обядвахме явно имаха практика да предлагат, та ако искате и се колебаете за спагети и попитате набързо казват ще ви донесем от трите вида матричана, болонезе и карбонара, аз изрично му казах на сервитьора да е една порция. Донесоха ни плато трите вида,  но реални порции, не беше пълната стойност за три, явно защото му бях казала, но и не беше за една порция. Та ако ви предлагат имайте това предвид.
Третият ден вече отреден за Ватикана, закупих предварително билети от сайта на музеите на 1 страница който е и за гид за 4 със слушалки беше 136 евро, часа ни беше 11.30 бие бяхме там в 11 и ни върнаха, пихме кафе отстрани на опашките в заведение Muse, хубаво обслужване и кафе с фреш. Опашките бяха 3 като вход 2 за тези като нас от сайта с гид, не сме чакали дори и 5 минути, много добре се получи. Хареса ми всичко екскурзоводите са уникални и много увлекателно разказват със страст. Разбира се имаше много хора и е натагадък малко, но в тая юбилейна година е така. Заведението горе на външната част,  не пицарията, не го препоръчвам, даже съжалявам че не си приготвих нещо, а носех цяла раница, взехме сухи сандвичи гадно кафе не бих ги посетила никога, и опашки до небесата... След излизане от музеите се запътихме към Свети Петър базиликата, много бързо минахме, за купола и 522те стъпки догоре наистина беше предизвикателство, но никой не гъкна беше много добре, входа за възрастни 10 евро, а за децата по 6 евро. На връщане минахме покрай замъка Сан Анджело, може би него за следващият път ще го планираме. Обиколка направихме до плаца ди спаня наистина много много хора като на фонтана ди треви, не знам защо наистина, навсякъде полицаи следят за реда, и на стълбите с храна, например кестени не можеш да седнеш... Направихме лек шопинг и вечеряхме в Трастевере. Така сутринта приключи нашето пътешествие краткотрайно, но пълноценно и този път. В Рим винаги има какво да се види, този път съм много впечатлена не знам дали заради юбилейната година, но града е изключително чист нямаше нито една кофа по улиците с боклук камо ли да прелива, имаше постоянни малки камиончета които извозваха/ предния път преди 8 години сме били около гара термини и беше ужасно откъм улична среда/. Може би затова от хотела сити таксата за 4 ни беше около 90 евро на 3те дни което си е сума, не знам и аз точно защо.
Малко дълго стана, но се надявам да има полезна информация ❤️хубаво и щастливо пътуване на когото му предстои и много вълнуващи моменти!

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 23:39 от Monikqe

# 229
  • София
Беше много полезно, благодаря.
На мен ми предстои в началото на май.
Още проучвам какво да посетя.
Тъй като няма да има време за всичко кое бихте ми препоръчали - посещение на вила "Д`есте" в Тиволи или галерия Боргезе?

# 230
  • Sofia
И ние се завърнахме от Рим. На децата много им хареса зоологическата градина, може би защото беше прохладно, приятно, то е в парк, разходихме се спокойно.
Отидохме в 15.55ч. и се запътихме за билети, но разпоредителката ни обясни да изчакаме 5 мин, понеже от 16ч билетите са на половин цена (по 9 евро, вместо по 19). Може да го имате предвид.

Да похваля пиците в този ресторант, La lampada https://g.co/kgs/3xcZWxS
Най-вкусните пици от цялото ни посещение. Малък, семеен ресторант, цените ми се сториха ниски, много вкусно. Обиколихме различни ресторанти тези дни, навсякъде беше вкусно, но такава вкусна пица не намерих на друго място. Много е тънка и супер сочна отгоре.

# 231
Здравейте, имам резервация за Рим през Букинг, като в същата имам от приложението безплатен трансфер от летището, интересува ме някой ползвал ли е такъв и може ли да се разчита че е сигурен?

# 232
Да, аз съм ползвала в Рим и Неапол, никакви проблеми не е имало.

# 233
Здравейте, имам резервация за Рим през Букинг, като в същата имам от приложението безплатен трансфер от летището, интересува ме някой ползвал ли е такъв и може ли да се разчита че е сигурен?
Имай предвид, че е "вързана" с резервацията и ако решиш да смениш хотела отпада.

# 234
Да, в понеделник ползвахме безплатно такси от букинг. И аз имах притеснения, но всичко беше точно. При нас дойде и по-голяма кола, понеже сме петима.

# 235
Да, в понеделник ползвахме безплатно такси от букинг. И аз имах притеснения, но всичко беше точно. При нас дойде и по-голяма кола, понеже сме петима.
[/quote
Как се ориентирахте кое такси е за именно вашия трансфер?

# 236
Шофьорите носят табела с вашето име и чакат на изхода.

# 237
Благодаря, ще ми бъде първо посещение в Рим, а темата е много полезна.

# 238
Имаше някакви сложни указания, аз си представих, че много трудно ще го намерим изхода, където ще ни чака шофьора. Но всъщност много бързо се ориентирахме (кацнахме на Фиумичино). А другото летище Чампино е много по-малко.
И на нас ни беше първо пътуване до Рим. Навсякъде всичко беше много лесно и си изкарахме чудесно. Приятно приключение, little flower Simple Smile

# 239
Привет и от мен, да разкажа за нашето пътуване тридневно до Рим, за нас за втори път за децата на 10 и 14 за първи път. На 22 събота пристигнахме в 10.15 на Чампино с Райънеър, след като се поогледахме на фона на лекия дъжд който ни завари се придвижихме с 720 от летището до междинна спирка и хванахме 218 до Сан Джовани, а там чакайки трамвай 3, в последствие понеже е събота беше рейс автобус 3/ пиша това за тези които искат да се ориентират до Трастевере/ пристигнахме в Трастевере доста бързо, чекиране 4 карти за четиримата с една един пътник може 1.50 е билета и във всяко превозно средство се чекира, за около 100 минути е еднократно таксуването. Хотела ни се намираше след моста на реката на много добро разстояние до центъра. Оставихме багажа си и се придвижихме до Колизеума като часа ни беше 14.30 за вход с аудио гид в приложение и билети за всички от Get your Guide мисля че някой питаше за сайта, надежден е да, но според мен цените са многократно завишени. По пътя обядвахме на удобно място и се включихме в опашките, да не са малки, но много бързо минават, билета ни включваше форума и връх палатин и Колизеума за 24 часа, затова разгледахме Колизеума и форума оставихме за неделя.Разходихме се и до пиаца Навона, хубаво и приятно място, хапнахме пътьом и се отправихме наобратно. Вечеряхме в Карло Мента и преди сме били там и ни допада и е в Трастевере, което за нас беше още по-удобно. Уморени към хотела около 9 се прибрахме. На следващия ден 23 март след много добра закуска, мога да похваля хотела наистина много си заслужава и заради  закуската, има някой забележки в стаята например като сме 4 не се преценява че са големи деца и се настанява в стая с хол с диван например/ ние сме с агенция и не сме имали избор, бяхме нощувки и закуски и самолетен билет, иначе свободно време и разпределение без програми/.
Разгледахме връх Палатин и форума имаше много много хора, но някак има разпределение и никъде не е имало струпвания. Разходки и сладоледи покрай Пантеона, много ми харесва магично е и в следващото си посещение на Рим ще влезем, обядвахме около фонтана ди треви и  така приключи и втория ден. Да отворя една скоба около фонтана ди треви ресторанта в който обядвахме явно имаха практика да предлагат, та ако искате и се колебаете за спагети и попитате набързо казват ще ви донесем от трите вида матричана, болонезе и карбонара, аз изрично му казах на сервитьора да е една порция. Донесоха ни плато трите вида,  но реални порции, не беше пълната стойност за три, явно защото му бях казала, но и не беше за една порция. Та ако ви предлагат имайте това предвид.
Третият ден вече отреден за Ватикана, закупих предварително билети от сайта на музеите на 1 страница който е и за гид за 4 със слушалки беше 136 евро, часа ни беше 11.30 бие бяхме там в 11 и ни върнаха, пихме кафе отстрани на опашките в заведение Muse, хубаво обслужване и кафе с фреш. Опашките бяха 3 като вход 2 за тези като нас от сайта с гид, не сме чакали дори и 5 минути, много добре се получи. Хареса ми всичко екскурзоводите са уникални и много увлекателно разказват със страст. Разбира се имаше много хора и е натагадък малко, но в тая юбилейна година е така. Заведението горе на външната част,  не пицарията, не го препоръчвам, даже съжалявам че не си приготвих нещо, а носех цяла раница, взехме сухи сандвичи гадно кафе не бих ги посетила никога, и опашки до небесата... След излизане от музеите се запътихме към Свети Петър базиликата, много бързо минахме, за купола и 522те стъпки догоре наистина беше предизвикателство, но никой не гъкна беше много добре, входа за възрастни 10 евро, а за децата по 6 евро. На връщане минахме покрай замъка Сан Анджело, може би него за следващият път ще го планираме. Обиколка направихме до плаца ди спаня наистина много много хора като на фонтана ди треви, не знам защо наистина, навсякъде полицаи следят за реда, и на стълбите с храна, например кестени не можеш да седнеш... Направихме лек шопинг и вечеряхме в Трастевере. Така сутринта приключи нашето пътешествие краткотрайно, но пълноценно и този път. В Рим винаги има какво да се види, този път съм много впечатлена не знам дали заради юбилейната година, но града е изключително чист нямаше нито една кофа по улиците с боклук камо ли да прелива, имаше постоянни малки камиончета които извозваха/ предния път преди 8 години сме били около гара термини и беше ужасно откъм улична среда/. Може би затова от хотела сити таксата за 4 ни беше около 90 евро на 3те дни което си е сума, не знам и аз точно защо.
Малко дълго стана, но се надявам да има полезна информация ❤️хубаво и щастливо пътуване на когото му предстои и много вълнуващи моменти!
Здравейте,може ли да споделите с коя агенция беше организирано?

Общи условия

Активация на акаунт