Рим - 29 тема

• 32 830
  • 509
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте ! Планираме женски уикенд в Рим с момичетата , но си притесняваме къде е удачно да търсим настаняване - в сой район от гледна точка на това че полетът ни е късен и се притеснявае . Идеи ? Четем кофти неща за района около гара Термини .

# 496
  • София
Здравейте,
Децата безплатно ли пътуват в градския транспорт ( детето е на 8 г)? Ако да, как влизат в метрото?
За купола на Св. Петър и изобщо забележителностите заплаща ли се някъде за деца до 18 г, като изключим такси при онлайн купуване напр?
Благодаря предварително!

# 497
  • Варна
От това, което четох в подготовката на нашето пътуване - деца до 10 години ползват транспорт безплатно. Няма детски карти. Нашето е на 11 и то ще е с пълна карта.
За входовете- като отвориш да резервираш си пише където има за деца, студенти, групи.. и си избираш спрямо възрастта. При вас вероятно навсякъде ще е с детски билет. Такса резервация си е на брой билети и там няма разлика.
При нас за местата, които вече проверих- Колизеума, Ватикана(сикстинската капела и градините), Куполът -  има детски билети, а за Пантеона си е фиксиран вход за всички еднакъв.

# 498
Здравейте,пробвам за билети за Ватикана,но постоянно ми изписва,че сайтът има технически проблем.Някой има ли информация или друг вариант?

# 499
Вчера имаше съобщение, че е спрян за поддръжка, сигурно не са свършили

# 500
  • София
От това, което четох в подготовката на нашето пътуване - деца до 10 години ползват транспорт безплатно. Няма детски карти. Нашето е на 11 и то ще е с пълна карта.
За входовете- като отвориш да резервираш си пише където има за деца, студенти, групи.. и си избираш спрямо възрастта. При вас вероятно навсякъде ще е с детски билет. Такса резервация си е на брой билети и там няма разлика.
При нас за местата, които вече проверих- Колизеума, Ватикана(сикстинската капела и градините), Куполът -  има детски билети, а за Пантеона си е фиксиран вход за всички еднакъв.

Да, благодаря! За входовете ясно, но за метрото ми беше чудно как да влезе или влиза с мен?

# 501
Има врати за инвалидни колички и подобни, където има служител, оттам.

# 502
  • София
Има врати за инвалидни колички и подобни, където има служител, оттам.

Благодаря!

Още нещо да питам - ако сте се возили на Hop on - Hop off автобусите, дали само от гара Термини тръгват? Заслужава ли си обиколката?

# 503
Имат си маршрут и спирки и се качваш и слизаш на спирките. Не само на Термини.

# 504
Здравейте! 28-ми декември е последната неделя на месеца, това означава ли че ще можем да влезем безплатно във Ватиканските музеи (без гид)? Трябва ли да се купят предварително билети? Благодаря!

# 505
Мисля, че Ватиканските музеи не работят в неделя.
 За настаняване- районът около Колизеума е много приятен и спокоен.
Ако можете, планирайте пътувания през седмицата. Бяхме от четвъртък до неделя. Първите два дена всичко беше нормално като за Рим, но събота и неделя настана нещо невиждано. Толкова километрични опашки и блъсканица по улиците не бях виждала.

# 506
  • София
Здравейте! 28-ми декември е последната неделя на месеца, това означава ли че ще можем да влезем безплатно във Ватиканските музеи (без гид)? Трябва ли да се купят предварително билети? Благодаря!
Последната неделя от месеца работят, безплатно е за посещение и не се нуждаете от билет. Билети имаше за обиколка с гид на английски език. Ние рано - рано купихме, но не съм сигурна, че сега има налични.
На мен по-скоро притеснението ми е за базиликата, че ще е лудница и няма да може да влезем изобщо (мъжа ми хич не е търпелив и подозирам, че огромната опашка ще го откаже Simple Smile ). Там не знам как стои въпроса с билетите.

# 507
Купете си билети за аудиогид за базиликата по 7 или 8 € от официалния сайт и това ви гарантира фаст пас.

# 508
  • Варна
Наистина ли се влиза навреме? Купих билети за да не чакаме , защото сме с възрастната ми майка и се притеснявам от голямо чакане.

# 509
Наистина ли се влиза навреме? Купих билети за да не чакаме , защото сме с възрастната ми майка и се притеснявам от голямо чакане.

И в музеите, и в базиликата влезнахме за около 15 Мин. Но на следващия ден опашката за фаст пас на базиликата беше огромна(петък). За Ватикана беше по-голяма опашката за тези, с групов гид, но определено си заслужава. Не е висока цената, а всеки път научаваш нещо различно.

Общи условия

Активация на акаунт