В мен ли е проблемът?

• 4 681
  • 170
  •   1
Отговори
# 105
Аз в този форум даже бях чела един семеен потребител да разказва как преди жена си имал някакви гаджета и ги баламосвал, че един ден ще се оженят, обаче е било целенасочена лъжа... Просто е чакал моментът да дойде следващата, дето повече ще го "кефи". Всякакви психопатии има вече.
Ама те повечето мъже се така, поне докато не стигнат до определена възраст.
Аз не съм бил така, даже точно обратното - няколко гаджета са ме зарязвали, защото съм им казвал, че просто ми е рано да се женя на този етап (преди 30), имах други приоритети тогава.
Когато си реших аз, че ми е дошло времето да се женя и да имам деца, тогава го направих.
Момъкът герой на темата не знам какво точно е казал и колко може да му се вярва, само авторката си знае дали е човек, на чиято дума може да се разчита - наистина има и мъже, които едно говорят, а друго правят (но не всички).

Относно парите за ремонт не знам защо така задружно скачате всички, и как добро и лошо се обръщат ако се разменят ролите на мъжа и жената.
За мъж, който купел апартамент на негово име преди брака, се казва, че бил хитрец. Трябвало да го купи след, та да е и на името на жена му - е ако ще го плаща той, а има риск след развода да го дели на две, това не е ли същото като да наливаш пари в чужд имот?
Ако става въпрос за сериозна сума тогава е хубаво да се замисли човек... но ако е няколко хиляди лева, какво ако даде и тя принос за жилището, в което ще живеят? Нали ако нямаха готово жилище, дошло от негова страна, трябваше да наемат и ако си делят наема, тя пак ще даде тези няколко хиляди лева и то само за 1-2 години.
Тяхна си работа как си уреждат финансовите въпроси, стига да е ясно и открито и да ги устройва двамата. За мен точно това не би било никакъв проблем, по-скоро разминаващите се виждания на двамата относно брак и деца.

# 106
Значи ще избягва да говори с мен за брак и деца (тоест, за бъдещето), но ще взема пари за ремонт на чужда къща? Хайде де...

Тук нещата май са напипани много добре.
- Нормално е да не иска да говори за брак на тази възраст.
- Нормално е да не иска деца все още. То и за нея е нормално.
- Но не е нормално двамата заедно да стягат семейно гнездо без да са уточнили планове за бъдещето. Още повече без да са живели истински заедно.

# 107
  • Out of the Mix
Крис, грам не вярвам, ако имаш дъщеря, да я "мотивираш и подкрепиш" на подобен ход, без да си е вързала гащите, стегнала сутиена и корсета.

Тук не говорим за 500-1000 лв. да е "рискувала" за перденца, маса от Икеа, 6 стола по 50 лв., килимче пред банята за подсушаване на крачетата.

Има си житейски стъпки и ходове, които не се прескачат, не се правят, обмислят се финансово, юридически.

# 108
Аз в този форум даже бях чела един семеен потребител да разказва как преди жена си имал някакви гаджета и ги баламосвал, че един ден ще се оженят, обаче е било целенасочена лъжа... Просто е чакал моментът да дойде следващата, дето повече ще го "кефи". Всякакви психопатии има вече.
Ама те повечето мъже се така, поне докато не стигнат до определена възраст.
Аз не съм бил така, даже точно обратното - няколко гаджета са ме зарязвали, защото съм им казвал, че просто ми е рано да се женя на този етап (преди 30), имах други приоритети тогава.
Когато си реших аз, че ми е дошло времето да се женя и да имам деца, тогава го направих.
Момъкът герой на темата не знам какво точно е казал и колко може да му се вярва, само авторката си знае дали е човек, на чиято дума може да се разчита - наистина има и мъже, които едно говорят, а друго правят (но не всички).

Относно парите за ремонт не знам защо така задружно скачате всички, и как добро и лошо се обръщат ако се разменят ролите на мъжа и жената.
За мъж, който купел апартамент на негово име преди брака, се казва, че бил хитрец. Трябвало да го купи след, та да е и на името на жена му - е ако ще го плаща той, а има риск след развода да го дели на две, това не е ли същото като да наливаш пари в чужд имот?
Ако става въпрос за сериозна сума тогава е хубаво да се замисли човек... но ако е няколко хиляди лева, какво ако даде и тя принос за жилището, в което ще живеят? Нали ако нямаха готово жилище, дошло от негова страна, трябваше да наемат и ако си делят наема, тя пак ще даде тези няколко хиляди лева и то само за 1-2 години.
Тяхна си работа как си уреждат финансовите въпроси, стига да е ясно и открито и да ги устройва двамата. За мен точно това не би било никакъв проблем, по-скоро разминаващите се виждания на двамата относно брак и деца.

Абсолютно съм съгласна с това мнение. Все пак, ако жилището беше от моята страна и той даваше пари, коментарите нямаше да са насочени към това конкретно. Но пък има резон и в думите на останалите, тъй като тази неяснота по важни въпроси е довод да се притесняваш за вложените пари.

# 109
Крис, донякъде съм съгласна, но не и с това за “нали щяха да плащат наем”. Ами, точно в тази ситуация, не изглежда някой от двамата да е имал голям зор да живеят самостоятелно. Просто късмет, че е имало кой да даде един апартамент. Затова и е несериозно да даваш пари в нещо, което даже не си сигурен дали ще го бъде. Много генерални планове за хора, които не са живяли заедно са това.

# 110
Крис, донякъде съм съгласна, но не и с това за “нали щяха да плащат наем”. Ами, точно в тази ситуация, не изглежда някой от двамата да е имал голям зор да живеят самостоятелно. Просто късмет, че е имало кой да даде един апартамент. Затова и е несериозно да даваш пари в нещо, което даже не си сигурен дали ще го бъде. Много генерални планове за хора, които не са живяли заедно са това.

Всъщност, може би съм го изпуснала като информация, но аз исках в продължение на повече от 2 години преди да започнем ремонта. Simple Smile

# 111
Да, извинявай, като го пишех изключих, че беше споменала. Което прави нещата една идея по-зле, защото той не е имал желание, та, според теб, дали въобще щеше да се стигне до съвместен живот ако го нямаше този апартамент?

# 112
  • София
Желанието на единия и отказа на другия не е окей.

И не, ремонт на апартамент не е 1000 -2000лв, може и 80К да подмине.

Авторке, имате разминавания с мъжа, бих казала сериозни, още си много млада и не ти индикират нищо. А са много неща.

# 113
"Относно парите за ремонт не знам защо така задружно скачате всички, и как добро и лошо се обръщат ако се разменят ролите на мъжа и жената."

Айде, моля, мъжките принцеси-ходете си съберете топките от там, от където сте ги изтървали, възползващи се финансово от жените, но пък за бебе и деца не може да става въпрос, щото му било рано, като ти е рано , няма да използваш хората и казваш-РАНО МИ Е и самофинансираш котора сам!
И да, като ще се дават пари от двама души, е редно всичко да е на двамата-документално, а не льольо да го чакаме да се накани!
Не знам дали имате идея колко средства са необходими за ремонт, и ако трябва да ги плаща жена???
Направо ми се повръща от мисленетето на днешните мъже, по-зле от жените станахте!

# 114
Да, извинявай, като го пишех изключих, че беше споменала. Което прави нещата една идея по-зле, защото той не е имал желание, та, според теб, дали въобще щеше да се стигне до съвместен живот ако го нямаше този апартамент?

Тук трябва да се каже една истина обаче, която изпуснах да допълня в предния си коментар: тогава беше един такъв период, в който аз изкарвах повечко пари от него и според мен по-скоро се притесняваше финансово. От както започнахме да си работим по специалността, не мина и половин година и сам инициира ремонта, говори с родителите си и т.н..
Може би направих глешка и че не написах по-рано нещо, а то е, че не говорим за толкова клупни суми по самия ремонт, тъй като помти всичко правим сами. Само за плочки и подове едва ли не се обръщаме към майстори. Което определено спестява пари.  Наистина разходът на човек не е 20 хил., както бяха писали по-нагоре. Simple Smile

# 115
  • Варна
Съжалявам, авторке, но не звучи добре. Ти си натискала две години да излезете самостоятелно да живеете. Той едвам се е навил и то, смея да твърдя, че нямаше да стане, ако този апартамент не беше наличен. Приема да влагаш пари в жилище, което не е твое, нито дори негово, това не ми харесва. Не влагането от твоя страна, а това, че той го приема за нормално. Пак ти натискаш за семейство, дете и общо бъдеще, той е пасивен, а явно става и агресивен на моменти с панаирите. Като теглиш чертата, май само ти дърпаш нещата в обща посока. Той не го прави.

# 116
Крис, грам не вярвам, ако имаш дъщеря, да я "мотивираш и подкрепиш" на подобен ход, без да си е вързала гащите, стегнала сутиена и корсета.
Имам дъщеря, да. И като стане на 25 и поиска да живее с някой мъж, и ако ме пита, ще й кажа хубаво си направи сметката, разбира се.
Представи си сега, че ти имаш дъщеря и те пита за следните два варианта:
1. Нямаме имот, трябва да наемем, наемът е примерно 1000 лева, тя ще плаща 500 - за 1 година прави 6к, за 2 години 12к, за 3 години 18к...
2. Мъжът има имот, тя може да живее там и да не плаща наем, но трябва да се ремонтира и тя трябва да даде примерно 5к или 10к.
Ти какво ще я посъветваш?

# 117
  • София
Което е похвално, но чакай до обзавеждане да стигнете.
И да не искате, пак там ще стигнете.

# 118
  • Варна
И аз имам дъщеря. Май бих я посъветвала за наема...

# 119
Имам дъщеря, да. И като стане на 25 и поиска да живее с някой мъж, и ако ме пита, ще й кажа хубаво си направи сметката, разбира се.
Представи си сега, че ти имаш дъщеря и те пита за следните два варианта:
1. Нямаме имот, трябва да наемем, наемът е примерно 1000 лева, тя ще плаща 500 - за 1 година прави 6к, за 2 години 12к, за 3 години 18к...
2. Мъжът има имот, тя може да живее там и да не плаща наем, но трябва да се ремонтира и тя трябва да даде примерно 5к или 10к.
Ти какво ще я посъветваш?

Да намерят трети вариант, много ограничено мислене, много...

Общи условия

Активация на акаунт