В мен ли е проблемът?

• 4 682
  • 170
  •   1
Отговори
# 90
Ми не им прави чест и не разбирам защо трябва да се защитава такова поведение. Но това не е по темата...

Щом авторката се мъчи, значи има нещо, може би да си даде някакъв срок и да види дали ще има развитие.

# 91
  • София
Срок след шест години е малко…..

# 92
Ще се мъчи още.
Има хора трябва да си го преживеят. Не става така да слушат другите.
Особено в любовта.
Сляпа е, лети в облаците.
Каквото има да научи - ще го научи.

# 93
Имаш страхотната възможност да събираш за самоучастие за лично твое жилище, докато си живееш живота. Вместо това даваш пари на хора, които реално не са ти никакви, и те навикват.
Не, че не знам какво да кажа, просто не знам откъде да започна.

# 94
Авторке, за твоите въпроси нямам евентуални отговори, но нещото което е абсурдно е да даваш толкова много пари за нещо, което не е твое и да разчиташ на човек, с когото дори не можеш да говориш на такава тема. Разбиранията ми са, че когато двама човека са в успешна връзка, то просто всичко тече по вода, говорите за всичко. Не ти да се притесняваш да отваряш теми за брак, деца и т.н. Не мога да си представя такава работа, ми аз ще чувствам този човек адски чужд, все едно сте се събрали да вършите някаква работа там, щото така трябва в живота. Когато си с правилния партньор, подобни казуси и теразния- няма.
И пак да кажа за парите... 😩

# 95
Имаш страхотната възможност да събираш за самоучастие за лично твое жилище, докато си живееш живота. Вместо това даваш пари на хора, които реално не са ти никакви, и те навикват.

Най-жалкото, което може да бъде е, че жилището дори може би не е на името на приятеля й, така е ,че може много да се каже, но нали за това са и тези теми, за да прочетеш от потърпевши и да се замислиш.
Не стига,че дава пари ,ами тоя и планове няма за деца и брак, много нахалничко, още по-жалко е ,че не може да го изгониш от жилището му🫠,за чиито ремонт наливаш, но той може теб!

# 96
Авторке, едно нещо си помисли.
Да имаш толкова много мнения за този ремонт не те ли кара да ти светва нещо в главата.
Не може да отваряш тема, 50 човека да ти казват едно и също и  ти - не та не, вие сте усойници и нищо не разбирате от любов.

# 97
Коментирали ли сте предварително твоето финансово участие в имот, който не е ваша собственост?

Да, разбира се. За мен не е драматично, че плащам ремонт на чужд имот, защото го възприемам като свой бъдещ дом.
Баба ми, да почива в мир, би ти отговорила. “Опичай си акъла, чедо!”

# 98
Аз не бих живяла с този мъж, да го натискам за брак и дете съвсем. Да наливам пари в имот на родителите му също. Бая нахални тия хора. Ама сега, с тоя опит и ум. Като млада може би щях да се надявам. Пари никога не бих дала, дори и като млада. Ако авторката е умна ще се замисли. Ама като гледам как става агресивна едва ли.

# 99
Всъщност съвместният живот ще е истинският тест... При моята приятелка какво стана: сприятелиха се 1 курс в университета, 2 курс станаха двойка. Изкараха няколко години и след бакалавъра заживяха заедно на квартира. Бяха сериозна двойка, ВСИЧКИ мислехме, че ще се оженят... След точно три месеца истински живот заедно се разделиха. Тя му каза - чакай малко, нали имаше сериозни намерения към мен, той - ми то така се говори като сте от повече време заедно. Постъпи гадно определено, но имаше много проблеми във връзката им, които тя игнорираше и не споделяше с другите... Съжалявам, че такива кофти истории разказвам, доста черногледо, обаче това съм видяла, това споделям... Надявам се при авторката да не се развият така нещата.

# 100
Не прави грешка да раждаш дете, от мъж който от сега ти е казал че не иска(или не е готов). Детето няма да го направи принцът на бял кон ,дори ще влоши нещата.Ще си поредната самотна майка.Дай си време и се оглеждай за друг мъж .
За коментиращите само да поясня,че само в България на 40 години се смята че си стар . Иначе съм 100 %съгласна да не наливаш пари в безумен ремонт и сватба,в която след пет години може да се разделите.Аз съм против сватбите .

# 101
Darb, истината е че между гаджета, които се виждат за срещи и секс и им се играе на семейство, живеещи заедно без дете и живеещи заедно с дете има огромна разлика.
Не е въпросът на колко ще родиш, въпросът е да осъзнаваш, че вие в момента не делите нищо. Нямате общ имот, нямате деца. И пак има драматизми от страна на гаджето,но и от твоя. Мъжете не обичат да им пилиш по главата за едно и също, при все че ясно заявяват мнението си по темата.
Съветът ми е да успокоиш топката, да изчакаш и да си търпелива. Първо заживейте заедно. Ама истинско заедно. Двамата да планирате бюджет, пазар, пране на гащи и чорапи. Поживейте известно време, виж има ли въобще напасване или почват да изскачат повече червени флагове. После вече нещата ще се случат естествено - или ще имаш мечтаната сватба и продължението на рода, или ще си покаже, че просто не е за теб.
За твоите пари, влагани в неговия имот, са ти казали вече, но се замисли за какво работиш в момента. Да не дойде ден и целия труд да е бил за тоя, дето духа. И в случая бих казала - не слушай старило, слушай патило.

# 102
Значи ще избягва да говори с мен за брак и деца (тоест, за бъдещето), но ще взема пари за ремонт на чужда къща? Хайде де...

# 103
Благодаря на всички за изказаните мнения и за дадения плод за размисъл. Определено ще си дам сметка за някои неща и ще следя за други. Все пак по-малкият житейски опит играе роля в някои мои действия.
Понякога подобни проблеми няма на кого да споделиш, затова се обърнах към Вас. Когато не познаваш дадени хора, би могъл да получиш обективен съвет все пак.
Оценявам всичко, което сте написали и благодаря. ❤  Не вярвах, че ще стане такава дискусия.
За дамите, които подходиха грубо и с обиди и нападки - замислете се дали Ви подхожда да се отнасяте така с човек, който е по-млад от Вас. Не мисля, че е правилно... и то с непознат, в кажи-речи анонимен форум.
Иронията и сарказмът са прекрасни похвати, които обаче, смятам - следва да се използват обмислено и в определена ситуация. Иначе не звучи и изглежда "колоритно", а по-скоро безвкусно. Simple Smile Но пък предполагам, че Вашите деца са застраховани и имунизирани срещу житейски грешки и поради тази причина се потрисате толкова много на житиетата на другите хора. 😅 При всички положения обаче, когато човек е споделил свой проблем, той очаква обективизъм, не да го галят с перце и "ръсят с пудра захар", но при спазени норми на поведение. Simple Smile

# 104
  • Out of the Mix
Е, някои неща нагарчат, други сладнеят и се топят, като шоколадов мус по непцето, нормално, живот.

Не каза какво мислят родителите ти за "даренията"? Thinking

Или понеже всичко си си изкарала сама, не ги информираш за никакви житейски ходове, не общувате, не коментирате?

Общи условия

Активация на акаунт