В мен ли е проблемът?

• 4 653
  • 170
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Разликата между авторката и децата на Фивър е, че едните имат конкретен план и си го следват, а при другите е неяснота, при опит за планиране се стига до скандали. За мен това не е нормално, ако двама човека искат да продължат заедно напред.

# 16
Това, че се стига до сканадали, когато се обсъждат важни за двама ви неща, не е добър знак. Някой не чува другия и не приема или едната страна изказва, а другата мълчи и се тръшка?
Всъщност аз повдигам темата, която не е за веднага да се случат нещата, а той започва да недоволства. Искам да подчертая също, че ако се проведе конструктивен разговор, от който да видя наистина неговото мнение, щях да съм спокойна, но той просто се запъва като магаре на мост и нищо повече.
Типично детинско поведение има. А за мен ти си много търпелива. Въобще не повдигай темата, а направо с лопатата - кога ще имаме деца, че нямам време да те чакам?

В интерес на истината и двамата имаме еднаква професия и сме наясно, че сега е най-подходящият момент чисто кариерно, звучи малко кофти, но това е животът. Честно да призная нямам такова образование, за да не работя по специалността си.
Относно жилището-на родителите му е, но ние двамата поемаме разходите за ремонта.
Тъй като усещам и леко хапливи коментари, ще помоля да се въздържате от тях, защото наистина няма смисъл, дори, бих казала, е грозно и необосновано. Simple Smile

# 17
Коментирали ли сте предварително твоето финансово участие в имот, който не е ваша собственост?

# 18
  • София
Не наливай големи пари в чуждо жилище на човек, който не е заявил недвусмислено, че иска да продължи с теб.

# 19
Какъв брак, какви деца? Вие тъкмо сте завършили. Когато прочетох, че не е искал да се изнесе с теб ми прозвуча като, че иска да си поживее, а ти му се лепиш. Сега ще живеете заедно, но няма брак. За жените може да е ок да се женят на 25, но мъжете се чувстват млади и зелени живота е пред него, а ти искаш брак и деца. Когато сте набори във връзка нещата са много сложни, особено докато сте преди 30. На мъжа му се живее, иска "око да види, ръка да пипне", а пък жените да си мислят за брак и деца. Не случайно много жени си хващат батковци.
Чакай сега прочетох, че наливаш пари в чужд имот... Той може като нищо да те изгони.

# 20
Коментирали ли сте предварително твоето финансово участие в имот, който не е ваша собственост?

Да, разбира се. За мен не е драматично, че плащам ремонт на чужд имот, защото го възприемам като свой бъдещ дом.

# 21
Ми, на 25 и аз не умирам за брак (въпреки, че и аз схващам намеците за пръстен от бая време, де). За бебета пък хич. Нормално да не им обръща внимание на тия въпроси. Питай го пак към 35 Grinning

# 22
Всъщност аз повдигам темата, която не е за веднага да се случат нещата, а той започва да недоволства. Искам да подчертая също, че ако се проведе конструктивен разговор, от който да видя наистина неговото мнение, щях да съм спокойна, но той просто се запъва като магаре на мост и нищо повече.
Хубавото на връзките, в които не се скача веднага към брак и деца е, че можеш да опознаеш човека.
Във вашия случай ясно се вижда нежелание за комуникация. А това е много, много важно за бъдещето на едно семейство. Сега е по повод този въпрос, след време ще е за друг, а с децата ще станат много повече. Всъщност липсата на комуникация я слагам на едно от първите места сред причините за раздяла. Това би ме притеснило много повече, отколкото предложението за брак.
Бих изчакала удобен момент, когато сме спокойни и накратко бих си казала всички притеснения, подчертавайки, че не говорим за от днес за утре. Ако и тогава вдигне скандал, по-скоро ще се радвам, че все още няма предложение за брак и бих се замислила въобще за съвместно бъдеще.

Ми, на 25 и аз не умирам за брак (въпреки, че и аз схващам намеците за пръстен от бая време, де). За бебета пък хич. Нормално да не им обръща внимание на тия въпроси. Питай го пак към 35 Grinning
Има значение и продължителността на връзката. Аз казах "Да" на 23, мъжът ми беше на 26 г. Но това след 4 г. под един покрив. Какво има да чакаме повече? Бебе не планирахме тогава, 2-3 г. по-късно му дойде времето.

# 23
  • София

Да, разбира се. За мен не е драматично, че плащам ремонт на чужд имот, защото го възприемам като свой бъдещ дом.
Внимавай, да не останеш с пръст в уста и без деца.

# 24
  • Melmak

Няма лошо това да е бъдещия ти дом. Обаче утре ако си дала 20-30 хиляди за ремонти, можеш спокойно да се сбогуваш с тях.

# 25
Не е правилен въпросът дали в теб е проблемът.
По-скоро въпросът ти трябва да е : обичам ли го аз повече, отколкото той обича мен.
Отговорът е : да.
Мъж, който обича, няма да чака подканяне и сам ще знае, че на този етап е време да станат нещата по-сериозни.
Това, че правите ремонт на негов имот , без да имаш , каквито и да е индикации, че ти ще живееш в този имот е грешка от твоя страна.
Може в момента да ремонтираш спалнята, където до него ще легне друга.
Съжалявам, че съм толкова откровена, но някой трябва да ти каже истината. Не ти коленичи с пръстен, не ти се обяснява, дразни се, когато питаш, защото това, което усещаш ти, той не го усеща.
Спри с усилията, които правиш и виж дали ще те потърси и ще направи нещо за теб, ако не , тоооолкова си млада още, не трябва да се тревожиш изобщо за такива неща.

# 26
  • София
Защо поемаш разходите за ремонт на чуждо жилище? Дори да се ожените от там ще си тръгнеш с дрехите на гърба си. Крайно неразумно и това ти е по-съществения проблем от това ще се ожените или не, според мен.
А той си намерил някой да му помага с ремонта и мълчи, защо не, щом може така.

# 27
  • Somewhere far away
Не всички хора искат деца. Не виждам проблем в това.
 Проблема е , ако не се изясни това още в началото.

# 28
Била съм в подобна ситуация, според мен основният проблем е, че връзката е дълга, а не се развива и според мен причината е, че на приятеля ти други неща са му приоритет и това няма изгледи да се промени в обозримото бъдеще. Седнете и поговорете за това какви са плановете му за следващите 5г, какво би искал да постигне, какво му е важно и какво прави в тази посока. Не го прекъсвай и не коментирай, просто слушай докато получиш цялата картинка. Ако не спомене нищо за семейство и деца, работата е ясна.

Скрит текст:
В моя случай стана точно така - оказа се, че има доста неща за които той работи и иска да постигне, но нито едно от тях не е свързано с мен или дори с нас. Просто искаше в личен план нещата да си продължават така, без промяна и да не го "притеснявам" докато работи за основната си мечта - финансова независимост. Гледаше на мен като на нещо, което вече е постигнал и сега е ред на следващото в списъка. А като попитах защо иска да е финансово независим и за какво точно му трябват всички тези пари и ранно пенсиониране, отговорът беше "ами искам финансова сигурност просто, това е". Явно парите бяха самоцел и по-важни от всичко друго и прецених, че няма смисъл да оставам в такава връзка.

# 29
Обикновено сватбата и децата са сериозен финансов разход и може на този момент да не може да го поеме, а и да не иска да натоварва родителите си. Поживейте и вижте на къде ще тръгнат нещата.. И не влагай пари в чуждо жилище на този етап...

Общи условия

Активация на акаунт