В мен ли е проблемът?

• 4 918
  • 170
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Стига да имат финансовата възможност, не е зле да е вариантът с наема. Учи на финансова дисциплина и самостоятелност. Да, даваш едни пари, но има и ползи. Освен това, ако нещо не върви, грабваш си чантата и кой откъде е.

# 121
Всъщност дозата прави отровата. Няма проблем да се включи, но с поносими суми, съизмерими с разходите и за наем, като по-горе. Не виждам проблем да даде няколко хиляди лева за боя, кувертюри, пердета... Да поеме меката част на ремонта, а той да се занимава с дограми, бани, настилки и прочее.

# 122
Мъжът има имот, тя може да живее там и да не плаща наем, но трябва да се ремонтира и тя трябва да даде примерно 5к или 10к.

Последно кога правихте ремонт, че говорите за някакви 5/10к? То само банята излиза толкова

# 123
И искам все пак да кажа, че изглеждам лекомислено в много от решенията, но съм си и хитруша и много фактури пазя. Не съм чак толкова отвеяна. 😅

# 124
Ами, и според мен някакви суми от порядъка на 5К хем заявяват някакво доверие в общото бъдеще, хем не са толкова трудни за преглъщане, ако доверието не се оправдае. За хора с по-високи доходи може и по-висока да е сумата за прежалване. Все пак едно семейство изисква инвестиция на чувства, на доверие. Не може всеки да стои на изчакване от страх да не се мине. Но всичко зависи от конкретната ситуация, разбира се. Ако единият се държи така дребнаво, че и със стотинка да не го минат, търси някаква изгода и пр., другият няма как да изпитва особено доверие.

# 125
  • Out of the Mix
Крис, мисля, че е ясна моята гледна точка и поглед, съвсем ясно пиша, както и в други теми, като "сметките" се коментират във всяка втора тема и казус.

Ще й кажа да го остави да си го оправи сам, след което може да допринесе с дреболиите за 500-1000 лв.
Парите си ги е изкарала сама, животът е неин, все пак да се очуква, но аз пари няма да й дам при този казус по този начин, нито имат брак, нито дете, нищо. И да има предвид, че ако се окажа прав, да не разчита на мен да й оправям бакиите, защото не ме е послушала.

Докато си прави ремонта на неговия апартамент, ще живеят под наем 6 м., 1 г. колкото е нужно, и ще си поделят всички разходи.
Така е най-справедливо и чисто за щерката.
А, ако е, както казва "много напред с метериала", още отсега най-добрият вариант е да си пести за първоначална за неин си имот.
Дето се вика - дай Боже всекиму, но такива 23-25 годишни са по-скоро изключения - да могат да се осигуряват сами.
Това е положението.

# 126
Крис, грам не вярвам, ако имаш дъщеря, да я "мотивираш и подкрепиш" на подобен ход, без да си е вързала гащите, стегнала сутиена и корсета.
Имам дъщеря, да. И като стане на 25 и поиска да живее с някой мъж, и ако ме пита, ще й кажа хубаво си направи сметката, разбира се.
Представи си сега, че ти имаш дъщеря и те пита за следните два варианта:
1. Нямаме имот, трябва да наемем, наемът е примерно 1000 лева, тя ще плаща 500 - за 1 година прави 6к, за 2 години 12к, за 3 години 18к...
2. Мъжът има имот, тя може да живее там и да не плаща наем, но трябва да се ремонтира и тя трябва да даде примерно 5к или 10к.
Ти какво ще я посъветваш?
Да си намери друг мъж.

# 127
Ами, и според мен някакви суми от порядъка на 5К хем заявяват някакво доверие в общото бъдеще, хем не са толкова трудни за преглъщане, ако доверието не се оправдае. За хора с по-високи доходи може и по-висока да е сумата за прежалване. Все пак едно семейство изисква инвестиция на чувства, на доверие. Не може всеки да стои на изчакване от страх да не се мине. Но всичко зависи от конкретната ситуация, разбира се. Ако единият се държи така дребнаво, че и със стотинка да не го минат, търси някаква изгода и пр., другият няма как да изпитва особено доверие.

Много добре казано, и аз това имах предвид. Понеже едно "не давам нищо докато не подпишем или не ми прехвърлиш дял" звучи много обидно, поне на мен. И говори за силна пресметливост и никаква вяра във връзката.

# 128
  • София
Момиче, хитруша може да си, но апартамента дори не е негов.
Палачинката се върти в този живот, бъди и умна, не само хитра.

# 129
Аз бих предпочела да си събирам парите са свой апартамент. Дори и никога да не живееш в него ще го пускаш под наем и ще имаш малко допълнителни пари, но и сигурност. Когато имаш деца ще разбереш.

# 130
Крис, мисля, че е ясна моята гледна точка и поглед, съвсем ясно пиша, както и в други теми, като "сметките" се коментират във всяка втора тема и казус.

Ще й кажа да го остави да си го оправи сам, след което може да допринесе с дреболиите за 500-1000 лв.
Парите си ги е изкарала сама, животът е неин, все пак да се очуква, но аз пари няма да й дам при този казус по този начин, нито имат брак, нито дете, нищо.

Докато си прави ремонта на неговия апартамент, ще живеят под наем 6 м., 1 г. колкото е нужно, и ще си поделят всички разходи.
А, ако е, както казва "много напред с метериала", още отсега най-добрият вариант е да си пести за първоначална за неин си имот.
Дето се вика - дай Боже всекиму, но такива 23-25 годишни са по-скоро изключения - да могат да се осигуряват сами.

Вижте, аз не се изкарвам милиардерка, просто в момента за мен не е финансов товар да отделям самостоятелно пари за ремонт и да поемам личните си разходи. Разбира се, към този момент живея при родителите си, които заплащат битовите сметки, което пък ме прави НЕсамостоятелна, като отбелязвам, че никъде не съм твърдяла обратното. Просто всеки разход извън битовите сметки си го поемам сама, случвало се е да помогна и за някоя сметка, но не е твърде често.
В този ред на мисли - мога да заделям, но с днешните цени на имотите, ме съмнява сама да успея да се снабдя с един без участието на човека до мен, например. Все пак "да не летим в облаците".

# 131
Ами, “той не изкарваше достатъчно, аз изкарвах повече” не е причина да не живееш с човек, с когото се предполага, че искаш семейство. Ако е гадже, окей. Ти обаче говориш за брак и деца, как ще станат тези нещо, когато и 1 ден не сте били наистина заедно?

# 132

Парите си ги е изкарала сама, животът е неин, все пак да се очуква, но аз пари няма да й дам при този казус по този начин, нито имат брак, нито дете, нищо.

Вижте, аз не се изкарвам милиардерка, просто в момента за мен не е финансов товар да отделям самостоятелно пари за ремонт и да поемам личните си разходи. Разбира се, към този момент живея при родителите си, които заплащат битовите сметки, което пък ме прави НЕсамостоятелна, като отбелязвам, че никъде не съм твърдяла обратното. Просто всеки разход извън битовите сметки си го поемам сама, случвало се е да помогна и за някоя сметка, но не е твърде често.
В този ред на мисли - мога да заделям, но с днешните цени на имотите, ме съмнява сама да успея да се снабдя с един без участието на човека до мен, например. Все пак "да не летим в облаците".

Вие още ме сте живяли заедно. Няма как да знаете дали ще се получат нещата. Много хора са гаджета с години и като заживеят заедно не се получават нещата.  Бившият ми искаше да си живеем където си живеем (не заедно) докато си купим общ апартамент, за да не даваме пари за наем. Първата дума на предното изречение е БИВШ.

# 133
  • София
Имате ли поне поставен срок за заживяване заедно?
Че този ремонт може още три години да го влачите.

# 134
  • Out of the Mix
Момиче, хитруша може да си, но апартамента дори не е негов.
Палачинката се върти в този живот, бъди и умна, не само хитра.
Естествено.
Родителите на момчето реално "изработват" всички, това го разбрах веднага.

Общи условия

Активация на акаунт