Пране на детски дрехи

• 685
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, пера с бебешки прах дрехите на бебето, но напоследък забелязах че пералнята не изплаква хубаво, все остава пяна, след като забелязах започнах да ги плакна на ръка, но се притеснявам за предните които съм пускала в пералнята че те може би също не са изплакнати, след това ги пускам в сушилнята за около 2 часа и не знам дали тя убива всичко, смисъл притеснявам се дали са изпрани и изсушени хубаво и дали има опасност за бебето! Благодаря Ви!

# 1
Спокойно какви опасности те гонят. Ако не са добре изплакнати след перална, пусни на програма за допълнително изплакване. След това може и в сушилнята. Нищо му няма на бебето. Какво очакваш да му стане. Я виж африканчетата как живеят пък са оцелели, а ти се притесняваш дали са се изплакнали дрехите.

# 2
Здравейте, пера с бебешки прах дрехите на бебето, но напоследък забелязах че пералнята не изплаква хубаво, все остава пяна, след като забелязах започнах да ги плакна на ръка, но се притеснявам за предните които съм пускала в пералнята че те може би също не са изплакнати, след това ги пускам в сушилнята за около 2 часа и не знам дали тя убива всичко, смисъл притеснявам се дали са изпрани и изсушени хубаво и дали има опасност за бебето! Благодаря Ви!

Измервай и слагай точно количество препарат. Явно слагаш повече от престараване.

# 3
  • София
Дозирай правилно. След пране пускай само плакнене.

# 4
  • Банско
Няма опастност, но за всеки случай нали отначало се минават всички дрехи с ютия. Ако сте ги минали и с ютия, поне ще сте спокойна.

# 5
Няма нужда от допълнително гладене след сушилня, но от плакнене - да, заради химиите, които остават в текстила. Увеличават риска от алергии и раздразнения, особено за малки деца.

# 6
Пусни плакнене или допълнително  кратка програма без прах. При мн остава пяна, на кратка програма, или ако прането е по малко или праха много.

# 7
  • Банско
Няма нужда от допълнително гладене след сушилня, но от плакнене - да, заради химиите, които остават в текстила. Увеличават риска от алергии и раздразнения, особено за малки деца.

Не казвам, че има нужда а за успокоение може да направи и това да ги мине с ютия. Понякога просто за да се успокоиш, може допълнително да направиш някое действие е така за по-сигурно 🙂

# 8
Ако изплаквате на ръка и после слагате в сушилня, със сигурност ще си повредите сушилнята. Дрехи центрофужени под 1000 оборота не е Ок да се слагат в сушилня, още повече пък изплаквани ръчно.
Иначе на бебето му няма нищо, вманиачили сте се нещо. Слагайте по-малко прах или и по-малко прах и допълнително изплакване в цикъла на пералнята. Какви бактерии толкова ск мислите, че има по дрехите на бебе? Ако не живеете в обор с животни, както едно време или без течаща вода, дрехите на бебето са безопасни.

Общи условия

Активация на акаунт