Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 4 168
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ani_1988, прехвърли мнението си в някоя от темите за Хормоните,, защото в тази тема, както твоето, така и всеки един отговор се приема за спам... и има вероятност да бъдат изтрити, дори още преди да си успяла да прочетеш отговорите.
Тази тема е само за коментар на хранителни добавки, които се ползват за подпомагане на репр. функция.

# 31
Здравейте отново.
Ще помоля за малко помощ относно приемът на NAC, L arginin и Mio inozitol
и по конкретно продължителността на приема. Обвързани ли са с цикъла или овулацията? От овулация до овулация или от втори ден на цикъла, кога е редно да започна приема?

По принцип в момента , в който ги поръчах и пристигнаха, започнах прием
Нак 600 - 2х1
Л аргинин 500-2х1
МИО инозитол 2х2

Същият въпрос и за СоQ10  и Омега 3, обвързан ли е приемът с овулация и цикъл

Изчетох различни коментари и малко се обърках.

# 32
  • София
Здравейте отново.
Ще помоля за малко помощ относно приемът на NAC, L arginin и Mio inozitol
Скрит текст:
и по конкретно продължителността на приема. Обвързани ли са с цикъла или овулацията? От овулация до овулация или от втори ден на цикъла, кога е редно да започна приема?

По принцип в момента , в който ги поръчах и пристигнаха, започнах прием
Нак 600 - 2х1
Л аргинин 500-2х1
МИО инозитол 2х2

Същият въпрос и за СоQ10  и Омега 3, обвързан ли е приемът с овулация и цикъл

Изчетох различни коментари и малко се обърках.
Здравей!
Всичко, което посочваш се приема от М до М или постоянно, без почивка.
Ако до 6МЦ/месеца, няма бременност, направи почивка, поне 20-на дни и ако искаш, може да ги приемаш отново.
Триото - приемаш на гладно, с повече вода, час преди или 2-3ч. след хранене и кафе, другите - след по-мазно хранене.
При бременност - спираш всичко, без Омега 3.

# 33
Здравейте!
Има въпрос, тъй като се установи цистостеле при мен още в първи триместър.
Възможно ли е да се пие колаген по време на бременност или след раждане е възможно ?
Мисълта ми е при нормално раждане да се сведе до минимум по- сериозен пролапс , като си набавяме колаген, тъй като той отговаря за това. Препоръчват го в такива случаи, но не се казва, по време на бременност дали допринася и облекчава някой симптом.
Разбира се чудеса не се очакват , но в комбинация с упражнения и техники да се опитаме да подобрим състоянието си или да сведем до минимум такова.

# 34
  • София
Здравейте!
Има въпрос, тъй като се установи цистостеле при мен още в първи триместър.
Скрит текст:
Възможно ли е да се пие колаген по време на бременност или след раждане е възможно ?
Мисълта ми е при нормално раждане да се сведе до минимум по- сериозен пролапс , като си набавяме колаген, тъй като той отговаря за това. Препоръчват го в такива случаи, но не се казва, по време на бременност дали допринася и облекчава някой симптом.
Разбира се чудеса не се очакват , но в комбинация с упражнения и техники да се опитаме да подобрим състоянието си или да сведем до минимум такова.
Здравей!
При бременност и кърмене, може да се ползва Колаген, но избирай по-чисти и кач-вени продукти.
След раждане, специални упражнения, също могат да помогнат. Peace
Лека и спокойна бременност!

# 35
Здравейте отново,
Ще помоля за помощ относно препоръчителната доза за дневен прием на магнезий, цинк, селен, желязо, калций, витамин А , продължителност на прием и конкретно нещо да ми препоръчате

# 36
Може ли съвет за витамин Д за известно време сме в Словения и тук няма Солигамма ,както ми препоръча ендкриноложката.Нейната препоръка беше Солигама 20 Хил ех 1 таблетка седмично за 4 месеца.... Някакъв съвет ?
Благодаря предварително .

# 37
Здравей, Denis. Искам да попитам при прием на Еутирокс (в 5ч сутрин) на какво отстояние трябва да са другите добавки от хормона. Добавките са
-вит. Д (за него знам че се пие 8ч след хормона)
-вит. К (пия го отделно от вит. Д за да запълня дефицита)
-вит. Е 400iu(вечер с по мазни хранене или лъжица тахан)
-соq10(200mg вечер с по мазни хранене или кокосово масло)
-alpha lipoic acid(следобед на гладно)
Чуденката ми е къде и н какво отстояние да пия мио инозитол, магнезия(250мг),вит. В12(вземам го 2 пъти в седмицата), вит А, Ресвератрол, л-аргинин,желязо. Благодаря ти много за помощта, която ни оказваш ☺️

# 38
  • София
Здравейте отново,
Ще помоля за помощ относно препоръчителната доза за дневен прием на магнезий, цинк, селен, желязо, калций, витамин А , продължителност на прием и конкретно нещо да ми препоръчате
Здравей!
Магнезий 200-400мг, зависи от серумните нива.
Цинк, Селен - първо се проверяват серумните нива и след това се определя подходяща доза... защото, ако се предозира не е Ок. и може да ти навреди.
Желязо - изследва се т.н. Железен панел и на база тези показатели се преценява, дали да се приема желязо или не... защото е токсично, натрупва се в клетките и причинява клетъчна смърт.
Калций - 400-600мг/ дн. до 800мг - зависи кой и за какво ще го приема... ако не е назначен от лекар е желателно да се спазва схема от вида: 10 дни прием - 10 дни почивка.
Вит. А - желателно е да се проверят серумните нива, но най-общо, зависи от формата:
ако е Ретинол - доза 10 000IU/дн., по схема 10 дни прием - 75 дни почивка, нещо такова
ако е Бета-Каротин, доза 25 000 IU/дн. - 15 дни прием - 15 дни почивка, нещо такова.
- и при двете форми трябва да се приема до О.

Може ли съвет за витамин Д за известно време сме в Словения и тук няма Солигамма ,както ми препоръча
Скрит текст:
ендкриноложката.Нейната препоръка беше Солигама 20 Хил ех 1 таблетка седмично за 4 месеца.... Някакъв съвет ?
Благодаря предварително .
Вит. Д 8-9000IU/дневно  + 200mcg K2(MK-7)/дн.,  за 2-3 месеца прием + 20-на дни почивка => контрола
В12 1000mcg за 2-3 месеца прием + 20-на дни почивка => контрола
според мен включи В6 и ФК... защото е мног вероятно и те да са ниски.
Провери Хомоцистеинът и целият т.н. Железен панел.
Пий повече вода.

Здравей, Denis. Искам да попитам при прием на Еутирокс (в 5ч сутрин) на какво отстояние трябва да са другите добавки от хормона. Добавките са
-вит. Д (за него знам че се пие 8ч след хормона)
-вит. К (пия го отделно от вит. Д за да запълня дефицита)
-вит. Е 400iu(вечер с по мазни хранене или лъжица тахан)
-соq10(200mg вечер с по мазни хранене или кокосово масло)
-alpha lipoic acid(следобед на гладно)
Чуденката ми е къде и н какво отстояние да пия мио инозитол, магнезия(250мг),вит. В12(вземам го 2 пъти в седмицата), вит А, Ресвератрол, л-аргинин,желязо. Благодаря ти много за помощта, която ни оказваш ☺️
Здравей!
Еутирокс - 8 часа интервал от вит. Д и 4 часа интервал от други добавки.
На един прием, след по-мазно хранене, може да приемаш: Д+К2, на друг прием: CoQ10 + E + А.
На гладно, с вода: R-ALA след поне 40 мин Ресвератрол - след 40 мин Инозитол+ Аргинин ... след час може да се храниш.
Желязо <-> В12, да има интервал 8-10 часа
Желязо - на гладно, 2-3 часа преди хранене и кафе.
В12 след хранене.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 14:44 от denis©

# 39
Здравейте,
Имам дефицит на Витамин D и Витамин B12 в долна граница.
Планирам бременност и искам да подготвя организма си, дали може мнение относно добавките, които съм си взела? Избрах почти всичко на Natural Factors.

Сутрин:
   - BioCoenzymated Active B-Complex
   - Vitamin D + K2 Орален спрей, Better You - х 2 пръсвания
Обед:
   - RX Omega-3 Maximum, 1425 mg
   - Ubiquinol Active CoQ10, 100 mg
Вечер:
   - Vitamin K2 (120 mcg) + Vitamin D3 (1000 IU)
   - Magnesium Bisglycinate, 200 mg
   - B12 Methylcobalamin, 1000 mcg

Дневният прием на Витамин D ми e около 3000 IU, a на Витамин B12 e 1500 mcg*.
* Виждам цвят лимонада Toilet и в началото малко се стреснах..

Благодаря от сърце - изключително полезна ми е информацията в този форум, бъдете здрави!
Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 40
  • София
Здравейте,
Имам дефицит на Витамин D и Витамин B12 в долна граница.
Планирам бременност
Скрит текст:
и искам да подготвя организма си, дали може мнение относно добавките, които съм си взела? Избрах почти всичко на Natural Factors.

Сутрин:
   - BioCoenzymated Active B-Complex
   - Vitamin D + K2 Орален спрей, Better You - х 2 пръсвания
Обед:
   - RX Omega-3 Maximum, 1425 mg
   - Ubiquinol Active CoQ10, 100 mg
Вечер:
   - Vitamin K2 (120 mcg) + Vitamin D3 (1000 IU)
   - Magnesium Bisglycinate, 200 mg
   - B12 Methylcobalamin, 1000 mcg

Дневният прием на Витамин D ми e около 3000 IU, a на Витамин B12 e 1500 mcg*.
* Виждам цвят лимонада Toilet и в началото малко се стреснах..

Благодаря от сърце - изключително полезна ми е информацията в този форум, бъдете здрави!
Simple Smile Flowers Four Leaf Clover
Здравей!
Продуктите са хубави, дозите са добри, начина на прием е правилен.
Нормално е от Вит. В комплекс урината да се оцветява (сигнално жълто, жълто-оранжево...), както и да има специфичен мирис... не се притеснявай - пий повече вода.
Успех! и скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина Peace

# 41
Здравейте, момичета.
Преди първата си бременност преди 9 години (инвинтро, механичен фактор)  приемах добавки и се чувствах много добре. Не мога да знам дали повлияха на качеството на емброините, защото бях млада и с добри хормонални изследвания. После по време на самата бременност лекарят ми следеше нивата на вит. Б и Д, като последния триместър преминах от добавки на мускулни инжекции вит. Б.
Сега бих искала да започна общ прием, като нямам съвсем конкретна цел, тъй като все още не съм изследвала яйчников запас и витамини. Железен панел и витамини ще пусна при първа възможност. Преглед и кръв на 2-3 ден на МЦ все още не съм планирала.
Поради опитът ми преди съм се насочила към:
Inositol - https://bg.iherb.com/pr/the-vitamin-shoppe-nac-600-mg-200-capsules/139832, 2х 2 грама, на гладно, 2-3 часа след кафе
Methyl Folate - https://bg.iherb.com/pr/jarrow-formulas-vegan-methyl-folate-extr … ie-capsules/42778, 1х 400 mcg
L-Arginine - https://bg.iherb.com/pr/now-foods-l-arginine-double-strength-1-0 … g-120-tablets/411, 1x 1000mg
NAC - https://bg.iherb.com/pr/the-vitamin-shoppe-nac-600-mg-200-capsules/139832, 2x 600g
Vit D - https://bg.iherb.com/pr/seeking-health-vitamin-d3-k2-60-capsules/109879, 1x с лъжичка тахан, след хренене
Vit B - https://bg.iherb.com/pr/now-foods-b-50-100-veg-capsules/39670, 1x, след хранене

На 40 години, с Хашимото и на 25 ел-тироксин.
Моля за мнение дали продуктите са ок, количествата и насоки по схемата на прием.
Преди съм взимала и Evening Primrose, но не мога да се сетя защо и заради това сега не съм я сложила в списъка.
Благодаря Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 14:07 от lilimilivanili

# 42
Здравей Денес!
Може ли мнение за това МВИ, дали е добро

# 43
Може ли предложението жените за добър продукт Транс ресвератрол до като чакам да дойде поръчката от чужбина. Благодаря !

# 44
Денис, какво ще кажеш за тестостеронов крем или на хапчета , като натурален начин за покачване на тестостерона до оптимално ниво?

Общи условия

Активация на акаунт