Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 831
  • 192
  •   2
Отговори
# 120
При мен със задържан фоликул АМХ също беше 0,049. Имах и нисък витамин Д. Направо се бях отчаяла много. Попълни дефицитите и махни задържания фоликул и ще видиш, че АмХ ще се подобри. При мен задържаните фоликули се появиха след аборт.

# 121
  • София
Здравейте, моля някай да ми изпрати- Всички  базови изследвания, което трябва да се направят. Съжалявам, но не ги откривам.
Благодаря предварително.

# 122
  • София
Здравейте, моля някай да ми изпрати- Всички  базови изследвания, което трябва да се направят. Съжалявам, но не ги откривам.
Благодаря предварително.
Здравей!
Посочени са в нулевия пост на темата:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1701001

# 123
Здравейте.Ендокринолог ми изписа Dhea  добавка,заради нисък АМХ. Преди изобщо да  взема  си пуснах  изследване Dhea-S. Резултатът ми е-": 6.63 umol/L ,реферетни стойности са  1.65-9.15 (за моята възраст).
Консултирах се и с друга лекарка,тя каза че нямам нужда от него.Тя не изписвала такава добавка,при стойности като моята. В момента съм с повишен пролактин, леко завишен tsh-, заради пролактина. ,нисък Вит Д. Някой приема ли я? Четох,че има странични ефекти,ако се превишат стойностите.Изписаха ми Dhea50m 2x1t

# 124
Моят съвет е да не го приемате и първо да оправите пролактина, ТСХ и витамин Д. Тогава е много вероятно стойностите на АМХ да са други. Лекарката не ви ли изписа лечение за тях?

# 125
  • Пловдив
denis© , какво имаш предвид, че Амх може да не е обективен, по каква причина?

Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да се проверят Т3 и Т4.
ЛХ и ФСХ са добре, но Е2 показва ЗФ (ако не си изпуснала някоя запетая)... и респ. АМХ може да не е обективен.

# 126
  • София
Ако има ЗФ, АМХ може да не е обективен... стойността му може да не е реална. Консултирай се с АГ.

Здравей!
ЛХ и ФСХ са добре, но Е2 показва ЗФ (ако не си изпуснала някоя запетая)... и респ. АМХ може да не е обективен.

# 127
Моят съвет е да не го приемате и първо да оправите пролактина, ТСХ и витамин Д. Тогава е много вероятно стойностите на АМХ да са други. Лекарката не ви ли изписа лечение за тях?

Благодаря,изписа ми.Започнах прием на лекарство за пролактина и вит.Д.  Не посмях,да взема тази Дхеа така или иначе

# 128
  • Пловдив
Не съм питала лекар, но одеве попитах AI, според който при ЗФ може да не е обективен, но ще е в посока изкуствено завишен, а не занижен?

Ако има ЗФ, АМХ може да не е обективен... стойността му може да не е реална. Консултирай се с АГ.

Здравей!

# 129
На някого случвало ли му се е да му дойде цикъла на 15ден, от 20-дни взимам по 6 таблетки fh pro . До преди това взимах , само че по отделно в продължение на два месеца Мио и Д хиро инозитол , витамин Д , Л аргинин , Б комплекс и NAC , омега (до тогава всичко сякаш се бе нормализирало) Мислите Последният ми неуспешен инвитро опит бе в края на април , а през септември живот и здраве искаме отново да стартираме. Мислите ли че е възможно заради fh pro да са се сбъркали нещо хормоните, започнах да се притеснявам и се чудя дали да не го спра.

# 130
На мен ми се случи на 16 и на 13ти ден два пъти и двата пъти имах фоликуярни кисти.
denis, може ли да те попитам - заради фоликулярни кисти два поредни месеца започнах див ямс след 14 ти ден до цикъл. Нещата се нормализираха. Колко дълго мога да го пия така? Вече го пих три месеца.

# 131
  • София
На мен ми се случи на 16 и на 13ти ден два пъти и двата пъти имах фоликуярни кисти.
denis, може ли да те попитам - заради фоликулярни кисти два поредни месеца започнах див ямс след 14 ти ден до цикъл. Нещата се нормализираха. Колко дълго мога да го пия така? Вече го пих три месеца.
Колкото дълго време искаш... той не се приема постоянно, а само през ЛФ.

# 132
Благодаря!

# 133

Виждаш ли някакво подобрение от дивия ямс? Аз въпреки прогестерон дори след прогестерон започнах да кървя и на овулация и на различни дни от цикъла....

# 134
Да, три месеца пих див ямс след 14ти ден от цикъла и го спирах с началото му. Още от първия месец изчезнаха кистите и цикълът ми се нормализира.
Изписвали са ми прогестерон преди години 1-2 пъти, тогава беше за зацапвания извън цикъла. Ами, не ми помогна. Зацапванията тогава ми се оправиха с витамин А и Е.
Моят див ямс е на Nature's Way от 850 мг.

Общи условия

Активация на акаунт