Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 494
  • 186
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Какви добавки бихте ми препоръчали за понижаване на инсулина? Ще опитваме за второ дете и бих желала да подготвя тялото си. С едни 12кг съм отгоре и ми е много трудно да ги сваля Confused Това са и последните ми изследвания:

# 181
Освен витамин D , Тази фолиева киселина и витамин С подходящи ли са изобщо след трансфера?

# 182
  • София
Здравейте! Какви добавки бихте ми препоръчали за понижаване на инсулина? Ще опитваме за второ дете и бих
Скрит текст:
желала да подготвя тялото си. С едни 12кг съм отгоре и ми е много трудно да ги сваля Confused Това са и последните ми изследвания:
Здравей!
Инсулинът се повишава от високата КЗ, а тя се повишава (при ИР) най-вече от неправилното хранене... т.е. то трябва да е съобразено с ИР - повече протеин, по-малко мазнини и почти никакви въглехидрати.
Има теми и за ВМХ-НВ, ако си му фен - може да попиташ и там... аз съм с ИР и от години съм на високопротеиново хранене (ВПХ-НВ), от което съм много доволна.
Добавки, които могат да помогнат при ИР са:
Гимнема
Берберин
Канела
Хром
Омега 3
Инозитол
CLA
Таурин
Вит. Д
Сминдух
Л-Карнитин
Гарциния
и т.н.

Освен витамин D , Тази фолиева киселина и витамин С
Скрит текст:
подходящи ли са изобщо след трансфера?
За вит. С - става, но ФК не е метилирана и е висока доза... трябва да е 400мкг (0,4мг)
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000660

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 13:40 от denis©

# 183
Искам само да споделя с вас да изследвате и нивата на хистамин в кръвта.Той е отговорен за много от проблемите, които имаме. Аз докато разбера какво се случва с мен, пуснах 100 изследвания. Предстоят още допълнителни.

# 184
Например какви проблеми?

# 185
Здравейте, някой приемал ли Catafertyl for her (Катафертил за нея сашета) и би ли споделил опита си?

# 186
Например какви проблеми?

Адреналинът е ключов „стресов“ хормон, който мобилизира енергия и ни подготвя за действие. В краткосрочен план той е полезен – повишава глюкозата в кръвта, стимулира сърцето и мозъка. Но хронично високия адреналин може да доведе до тревожност, безсъние, изтощение, студени крайници, отслабена щитовидна функция и оксидативен стрес, безплодие.

При мен след приема на добавки и почивка успях да забременя успешно, обаче преди да забременея получавах копривна треска от топло, високо интензивни тренировки, комбиниране на определно храни. Стигнах до спешния център няколко пъти, а това са неща, които са всекидневие за мен и храната включително. Бременна получих отново подуване на лицето  и крайниците без причина, след това тялото ми се успокои и изхвърлих всичката задържана вода, с която се боря от няколко години. За една седмица изглеждах в 4 месец бременна по слаба, от колкото бях преди това. Краката ми толкова слаби не ги бях виждала 2г.
Хистамина се отделя от прием на храни, адреналин(стрес), възпаления в тялото.
Ако не бъде лекуван става хронично.
За това жените, които не могат да забременят, след като се успокоят забременяват обикновено.
Хистаминова непоносимост влияе на хормоните, на чревния микробиом, кръвообращението, органите, общо взето на всичко. Хубаво е да се изключи като проблем, в случай, че не можете да забременеете доста дълъг период от време.
Исках да го споделя, тъй като аз хвърлих за тези 2 години над 1000 лв за изследвания, докато разбера защо реагира така тялото ми.
Най-вероятно е провокирано от Паник атаки, които имах преди това.

Общи условия

Активация на акаунт