Рак или лъв ? МОМИЧЕ

• 2 735
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
21 юли е все още зодия рак.
Не са много добре с емоциите, твърде драматични, тънкообидни, потайни, прикрити и трудно се живее с тях.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 15:34 от Tina*

# 16
Има една книга - тайното значение на рождените дни, и там пишеше характера на всеки ден . Моята дъщеря щеше да се рови на 21ви Юли - обаче това бил рождения ден на Робин Уилиамс и Хемингуей… ми сещате ли се какво ги свързва?
Детето обаче се роди само една седмица по- рано и само реши да е раче.
Разглеждала съм картата на Хемингуей. Той има асцендент в Лъв всъщност Simple Smile Иначе самоубийството му не е неочаквано - баща му се самоубива, както и трима от общо шестте братя и сестри. Та наследственият фактор е доста важен. Иначе картата му е доста интересна, ако се гледат главни периоди, солари и транзити според събитията в живота му.

# 17
  • София/Севлиево
Аз съм рак,отгледана от родители лъвове.Свекървата също е рак,има р.д.един ден след моя.
Определено не съм типичният представител на зодията,но докъм 30-тата си година бях,после много се промених.
Навремето имах подобна дилема за големия син-рак или близнак да е.В крайна сметка го родих рак,но май трябваше да е близнак(ММ е точно на ръба на телец и близнаци и затова не ми се искаше още един близнак у дома).Абе мъж рак не е ок,но в случая се касае за момиче та съм по-скоро За с уговорката че в ранните си години ще е драма куин,но после нещата си идват на мястото.

# 18
  • По света и у нас
Тънкообидни или не, те са много интересни натури. Дълбоки хора, имат много чар и харизма.
Не е да ти се натрапва право в лицето ами е по поглъщащо тяхното присъствие.

Аз имам луна в телец и явно на мен ми пасват на душата. Дъщеря ми много ми харесва като човек, ако е била лъв пак щях да я харесвам защото съм овен.

# 19
21 юли е все още зодия рак.
Не са много добре с емоциите, твърде драматични, тънкообидни, потайни, прикрити и трудно се живее с тях.
Ела да видиш нагледно колко трудно се живее с тях 🤐😅 ! Дъщерята е рак (5+). Срамежлива е толкова много,че ако някой я попита - Как си ? тя казва - мамо , ти кажи ! 🤦 Иначе не спира да се закача и шегува с мен и баща ѝ, на моменти така ни затапва, че нямаме какво да отговорим 😆. Обаче, започва да реве за най- малкото нещо , като по- малка се е разплаквала , защото слънцето се е скрило 😒 ! Но , иначе е доста умно дете и много адекватно... С няколко думи - по- добре ЛЪВ ! 😁

# 20
Определено Лъв.
Майка ми е рак - ужас и безумие. Все драма да има, все нещо да се тревожи. От мухата слон прави. Тънкообидна и никога няма да признае, че греши. Не, не, не и не.

# 21
Лъв категорично.
Но ако ти си рак ще ти е трудно ..
Рак е кофти зодия.

# 22
  • По света и у нас
А защо лъва го считате за безпроблемен? Там драмата е на макс и все трябва да му ходиш по г*за, все това не било както трябва онова не било както трябва. Слушаш едни и същи оплаквания с векове. "Грандиозни" зорове, "грандиозни" проблеми, "грандиозни" цели.
На мен лъвчетата ми се струват леко комплексарчета, и затова са толкова преокупирани с това как изглеждат отстрани защото им е слабо място. За тях е по-важно как изглеждаш в очите на другите а на какъв си в действителност. Да си зависим от мнението на другите е доста гадно за здравето.

# 23
Авторке,
отиваш на някой сайт за онлайн хороскопи и слагаш дата, час, място на раждане и започваш да четеш. Ще видиш, че за всеки ден, че и за части от деня, положението е различно, но има и общи неща, т. нар. поколенчески планети, са горе долу в еднакво положение, може и за цялата година.
Ще се убедиш, че и сама не можеш да избереш.
Астрологията може да ти помогне да си избереш дата на раждане, на която ще протече по-гладко, но пък е малко егоистично спрямо бебето.
И най-добре е да оставиш нещата да се случат естествено, да нямаш грижата да решаваш зодията му.
Децата, родени със секцио, казват, изпълняват и двата хороскопа, и този за който са 'проектирани', и този от деня на секциото. Но нищо случайно няма. Ако трябва да е на друга дата, я докторът ще се разболее, я нещо друго, и детето пак няма да се роди според вашите планове.
В болниците винаги има по една зала за секцио, не се записвай, ами като дойде време  ще усетиш, че е дошло време, и отивай за секциото, все ще те вземат? Т.е. дори и със секцио, остави бебето само да избере деня (под лекарски наздор).
На един колега жена му роди във ваната преди да дойде дулата (акушерка)...Разказваше, че е впечатлен как е нямало никакъв стрес. Като дошла акушерката, тогава чак се осмелил да пререже пъпната връв. Красиво.

# 24
Привет, привет!

При Рак (а и при жените генерално) - е много важно Луната къде е позиционирана, защото именно Луната управлява този знак. По принцип Раците са емоционални, драматични, лоялни, емпатийни, гушливи, но могат да са и обсесивни, ревниви и несигурни.
Лъв са също толкова драматични, но там има увереност. Натурално привличат вниманието на околните, общителни са и са щедри. Склонни са към контролиране и доминиране, инат и преувеличаване.
Лунният знак играе огромна роля, а при децата се усеща най-много, защото тя отговаря за емоциите. Децата са точно това - реактивни и емоционални. И аз родих момиче Риби, но е с Луна в Овен и честно казано Овенското преобладава доста.
😅
И Рак има плюсове, бих избрала някоя въздушна Луна, за да има някакъв баланс на тия емоции. При Лъв бих избрала земна Луна може би - ако можете да понесете инат. Или отново Въздушна, без Водолей, защото са опозиция.

# 25
В рожденната карта има няколко значими точки, които се вземат предвид. Едната е Луната - нейното разположение, но и състояние. Едно е пълна Луна, друго е невидима. Другите асцендента и планетата, която управлява асцендента - къде е разположена, в какво състояние е, има ли някакви влияния и т.н.

# 26
Слънцето е добре да е в Огнен знак, в случая Лъв( слънце на трон) асцендентът е хубаво да е огнен също. Ако става въпрос за раждане на дете тази година вижте аспектите и изберете дата спрямо термина ви.НО!!!! Астрологията не е код в система ако целта ви е детето да е определен знак, а нямате медицински показатели за секцио се бъркате там,където не ви е работа!

# 27
  • София
Избирате кога да родите заради зодия? Вие сериозно ли??

# 28
  • SF
Аз пък винаги съм си мислила, че хороскопа работи по друг начин.

Естествено!

За зодии си говорят приятелки, на кафе, които обсъждат колко са зле мъжете им или непослушни децата им. Simple Smile
Едно голо Слънце в най-великата зодия, съвпад с Плутон (например), в точна опозиция със Сатурн (например), връх на тао квадратура (нека другият ъгъл да е една наранена Венера или Луна) и да видим какъв лъв ще е. Ако добавим и асцендент в Козирог или Риби, да охлаждат малко лъвската енергия... Но и това са приказки на килограм. Може би обрисувах доста балансирана личност. Напрегнатите аспекти пък дават много порив и кураж на хората, за да ги сборят. Нали сте чували израза "да го отработим".
Ако си мислите, че лъвът само стои на царския си трон и си блести, много се лъжете.
Иначе, да, лъвът си е огнен знак, говорят високо, стоят с изправен гръбнак, обичат златото, знаят как да си го покажат. Ама това е, докато не ги залее един Скорпион или Водолей и Лъвът започва да дими. А ако се включи и един Телец да им покаже кой пО разбира от накити....
Рак пък е най-женската, най-грижовната зодия. Управителят на рак е Луната, която управлява всички наши емоции и жизнените процеси, приливите, отливите, цялата цикличност на планетата. Рак е доста интересен знак, стига да знаете малко повече от това, че зодиите се делят на гадни и готини.

# 29
Есме, не съм знаела, че се интересуваш толкова от зодии.
Две момчета лъвчета с асцендент дева как ти звучи? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт