Рак или лъв ? МОМИЧЕ

• 2 735
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Подкрепям, че детето е много възможно "да си избере" и деня, и часа. Моето секцио беше планирано за определена дата и час. Е, датата е същата, но часът тотално различен и от там друг асцендент - ако питаш мен, отвратителната Дева Grinning Обаче в картата има доста приятни комбинации. Честно казано единственото, което ми е важно е да е здраво и щастливо.

# 46
  • SF
Без дева този свят щеше да е мръсен, неподреден, несръчен. Дева е най-презицният знак в зодиака, управлява фината моторика, много сръчни и способни. Едни от най-умните и практични съвети можете да получите от човек с подчертана дева в хороскопа си.

# 47
Аз съм за лъв, но съм пристрастна. Имам лъвица, трудна е за гледане, или поне много по-трудна в сравнение с голямата стрелец. След "мама" втората дума беше "айде" 😃 Много е активна, весела, артистична, шегаджийка, оправна, готова е на всичко за аплодисменти, но и издава по сто заповеди в минута, своенравна е, не дай боже да не е на нейното, понякога става агресивна, нерядко е истински тиранин, учи лесно, но с възпитанието вече ни е трудно и ще се наложи да вложа цялата си телешка упоритост. Есме, ще ми е много любопитно и ще съм ти благодарна ако кажеш какво мислиш за моята лъвица с асцендент стрелец, луна в телец?

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 14:41 от Ven4e444

# 48
  • Deutschland
На твое място, щях да си 'поръчам' Рак. По-нежна зодия. Кардинална. За момиче повече ми пасва. По лесно ще отгледаш Рак. Лъвът иска грижи, и да го четкаш постоянно, за да направи нещо по твоя воля.

Питайте мен как се оглежда лесно Рак. Инат, сълзи, сополи, все на нейното да е, все по нейния начин да стават нещата. В училището проблеми заради характера, у нас със сестра й Овен едва се търпят..
Науми ли си нещо, нито с добро, нито с лошо става. Решила ли е, край.

# 49
  • SF
Аз съм за лъв, но съм пристрастна. Имам лъвица, трудна е за гледане, или поне много по-трудна в сравнение с голямата стрелец. След "мама" втората дума беше "айде" 😃 Много е активна, весела, артистична, шегаджийка, оправна, готова е на всичко за аплодисменти, но и издава по сто заповеди в минута, своенравна е, не дай боже да не е на нейното, понякога става агресивна, нерядко е истински тиранин, учи лесно, но с възпитанието вече ни е трудно и ще се наложи да вложа цялата си телешка упоритост. Есме, ще ми е много любопитно и ще съм ти благодарна ако кажеш какво мислиш за моята лъвица с асцендент стрелец, луна в телец?

Определено си имаш огън момиче вкъщи. Ти сама ми казваш какво да мисля - гореща, темпераментна, сърдита.
Отново казвам, че зодиите не са показателни. Весела, артистична и шегаджийка, готовност за аплодисменти  са качествата, които й идват от лъва, агресията е повече от стрелец - не обичат да си мерят приказките и не се трогват особено, ако наранят или засегнат. Отстрани често изглеждат жестоки, а самите те са убедени, че постъпват правилно, защото "те така са си го заслужили!" Това са само част от характеристиките на стрелец като зодиакален знак.

# 50
Есме, благодаря ти! Никога не бих предположила, че агресията идва от стрелеца, мислех, че това е типична лъвска черта 🤷‍♀️ Никога не плаче безпомощно, не истерясва, а ръмжи, повтаря заповедите по-високо и се разгорещява още повече. Съпругът ми и баща ми са лъвове и също проявяват агресия, често споровете приключват с тяхното избухване. После се охлаждат бързо и все едно не е било, малката е същата. Първородната ми е стрелец (според някои змиеносец), като малка беше същински херувим небесен, много е блага, спокойна, емпатична, разбрана и вероятно заради нея не свързвам агресията със стрелеца. Като поотрасна чак на прага на пубертета прояви и лоши черти, показа се манипулаторка, пада си и по интригите, но не е открито агресивна. Вярно е, че говори повече отколкото трябва и няма цедка на устата, но най-големите щети са били да издаде подарък за рожден ден като зададе безброй въпроси от типа на - кое ти харесва повече, мечтал ли си някога за....Тя е с асцендент рак, но още не съм открила рачешкото в нея.

# 51
  • Тра-ла-ла
Всяка зодия има ниско и високо проявление. В ниското проявление хората показват негативните черти на дадена зодия, във високото - положителните. Разбира се нямаме само черни и бели хора. Така, че дали дете Рак или Лъв.....важното е да се развива в  позитивния спектър.

Избухват зодия Лъв и още как...

# 52
Асцендентът и десцендента дефинират с каква среда, условия се свързва човек при своето раждане. Планети към тази ос допълват тази информация.
Хората ни знаят, разпознават по асцендента. Зодиакалният му знак - по какъв начин влизаме в живота им. Асцендентът по знак плюс планетата негов управител, предлагат насоки кой вариант съответства  повече на реалността.
Зодиакален знак Рак - емоционален, личен, отзивчив. Човек който има потребност, създава и търси усещане за уют и интимност, близост, принадлежност.
Лъв - специален, ярък, сърдечен, неотстъпчив, демонстративен, тщестлавен, самовлюбен
Дева - детайлен, рационален, критик, в услуга.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 07:23 от starinthenightsky

# 53
  • SF
Есме, благодаря ти! Никога не бих предположила, че агресията идва от стрелеца, мислех, че това е типична лъвска черта 🤷♀

Много е трудно да се каже от къде идват проявите. Астрологията не работи така: лъв - добре, дева - зле, риби - мега зле!
Вадим наяве своя асцендент. Той е нашата "маска" за пред обществото. На слънцето му трябва подкрепа от другите планети, за да се покаже. Възможно е стрелец да налива повече енергия на лъвската й природа. Двата зодиакални знака са огнени - конкурентни, реагират с агресия, първо е реакцията, после идва "да помислим". Има нюанси. Лъв са първични. Надуват балона, показват го на всички да го видят. Една игличка им трябва обаче и се чува "цссссссссс..........." Стрелец също са първични, проявяват агресия, грешат, но са горди с грешките си. Лъв се опитват да покажат себе си колко са велики. Стрелец показва колко е велик, но на база колко са невелики останалите. (грубо и повърхностно казано) Разбира се, че това не е изчерпателно представяне на двата зодиакални знака.
Не може да се отговори еднозначно на въпроса кое е по-добре - рак, лъв или дева. Който иска детето да си подрежда дома, да е чисто, спретнато и прибрано, да прави деви! Simple Smile Но да гледа и Меркурий да е в дева, а не в лъв. Меркурий е планетата, чрез която ние общуваме помежду си. Всички са чували за ретрограден Меркурий и го обвиняват в какво ли не. При ретрограден Меркурий куца комуникацията.
Който иска да създава деца за сцена - певци, творци и музиканти, лъв пасва по-добре. Но ако личните планети са отишли в дева, ще бъде един сръчен и отговорен сценичен  работник. Ще се грижи за декорите и реквизита. И актьор да стане, пак ще се грижи за декорите и реквизита, защото такава ще му бъде природата - с едното око  върху детайла.

# 54
  • По света и у нас
А били обяснила как овена се прави на велик, като си тръгнала да обясняваш огнените зодии и как се правят на велики. Съгласна съм с теб относно лъва и стрелеца. Стрелеца е мегаломан, който се опитва да излъже всички че той е най богат, напред, просперирал и тн, може да не е истина но те ще се опитат да създадат тази илюзия. Лъва по скоро работи с по малка публика, по-на емоционално ниво - ще омайва приятели, шефове, ще ги тероризира и контролира едно на едно за да си извлича каквото му е нужно. Стрелеца обаче е масов шарлатан.

Относно ръмженето и не-плаченето това е от Луната в Телец. Тя не се ядосва бързо но е инат и си държи на своето в душата си.

# 55
  • SF
Аз не разбирам въпроса ти. Задай го пак по друг начин. Не съм изразявала мнение, че огнените зодии СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ, за да защитавам такава теория. Не съм тръгнала да обяснявам нищо. Жената ми задава конкретни въпроси за дете лъв и дете стрелец и затова споменавам двете зодии с акцент върху това, че зодиите задават само тона, те са подложката, земята, върху която ще строим това, което останалите планети ще ни позволят - ще ни подпомогнат или ще ни саботират строежа.

# 56
  • По света и у нас
Не те нападам, просто имам разни наблюдения относно огнените зодии и ми е интересно дали твоите знания се припокрият с моите, защото и аз мисля по сходен начин с теб за лъва и стрелеца. Това е.

# 57
  • SF
Неее, не го приемам като нападка. Твърдението, че овен се прави на велик, не е мое и не знам дали правилно разбирам въпроса.
Аз няколко пъти казах, че по зодии (слънце в знак) стойностен анализ не се прави и астрологията не работи така.

Общото между овен, лъв и стрелец е стихията - огън. Винаги са готови да действат, но дали ще се задействат, Марс трябва да е поставен добре (може също да е огнен) и да получат подкрепата и от другите планети. Ако я нямат, то тогава е възможно наистина "да се правят" на велики. Не знам дали успях да ти отговоря. Ако не е ясно, питай и ще опитвам.
Като цяло няма два еднакви овен, два еднакви близнаци... Сходни да, обща природа - да, но единият ще е "велик" математик, другият ще е "велик" ръководител.

# 58
Супер интересна тема, в която се включвам със закъснение, но и любопитство в крайна сметка лъв или рак е детето?
Иначе относно въпроса - аз съм рак с Луна в рак и Меркурий в Рак (асц ми е дева), така че за момиче вотът ми е за моята си зодия. Имаме си минуси, но все пак. Laughing

# 59
  • При децата ми
И на мен ми е интересно. Дано да е лъв! Smile

Общи условия

Активация на акаунт