Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 035
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 095
Не ги бъркат. Не им е изгодно просто.

# 1 096
За съжаление, все по- често около мен срещам жени, които са повече мъже, от мъжете.
Правят ремонти, ходят на майстори за колата, изплащат ипотеки сами и разрешават проблеми, от всякакъв битов характер, съвсем сами.
Та да, тези жени не са се отказали от идеята за мъж до себе си, но някак не могат да намерят равностоен.
Ето това мнение,  напълно отговаря на въпроса на темата! Браво!
Жените станахме по- мъже от мъжете и затова ни е толкова трудно.
Жените са и по- активни , по -търсещи и някак мъжът стана ухажвания.
Не казвам , че те са виновни, но това наблюдавам постоянно.
Че то, моите ученици, дето са първи клас, ми го показват ежедневно.
Момичетата изпреварват момчетата в развитието си, те си избират кой харесват, а момчетата - техни набори, са недорасли в сравнение с тях.
И в класа на сина ми -пубер, е същото. Момичетата смениха по три гаджета дотук, той още играе Roblox.
Явно жените са по-силният пол!

# 1 097
  • Пловдив
Цитат
Ето това мнение,  напълно отговаря на въпроса на темата! Браво!
Жените станахме по- мъже от мъжете и затова ни е толкова трудно.
Жените са и по- активни , по -търсещи и някак мъжът стана ухажвания.
Не казвам , че те са виновни, но това наблюдавам постоянно.
Че то, моите ученици, дето са първи клас, ми го показват ежедневно.
Момичетата изпреварват момчетата в развитието си, те си избират кой харесват, а момчетата - техни набори, са недорасли в сравнение с тях.
И в класа на сина ми -пубер, е същото. Момичетата смениха по три гаджета дотук, той още играе Roblox.
Явно жените са по-силният пол!
[/quote]

Че това винаги си е било така.Още си спомням 1998 една съученичка ме покани у тях да гледаме Титаник......и аз верно си отидох и гледах Титаник.......след години се усетих защо стоеше само по потник насред зима.
Ама 13-14 годишната ми глава реши ,че по готино нещо от това да имаш видео няма.
Та аз нищо не разбрах от директните намеци ....какво остава за прикритите.

# 1 098
  • Out of the Mix
Камъчка, момичетата винаги са изпреварвали момчетата.
Биология.
Аз на 20 бях абсолютен хлапак с 5 косъма, без брада. Сега е шкурка и гъста.
На 22-24 някои момичета вече бяха родили.

# 1 099
камъчка, това не е нещо ново, жените винаги са изпреварвали мъжете в израстването и достигането до пубертет, включително и когато аз бях тийн. Момиченцата се контят и цапотят, момченцата играят футбол/компютърни игри. След това мъжете догонват.
Проблемът е, че докато някои възмъжават и започват да ходят по гаджета, други продължават да играят компютърни игри в детската си стая до 45-годишна възраст.
Това е вина до голяма степен на родителите и възпитанието, а после и лична отговорност на мъжа, че има огромна пропаст между това, на което е научен, и времената, в които живеем. Мъжете просто не са подготвени за живота, за връзка, за семейство, за отговорности, за сигурна работа и доход, за ипотеки, разходи и проблеми. И се превръщат в маргинализирани млади мъже, залитащи или към депресия и изолация, или към някакви зависимости.
Има много интересни статии по темата за стария ерген в България, предимно по селата, и за последващите проблеми от това - тотална абдикация от социалните порядки, алкохолизъм, престъпност, безработица.
За много млади български мъже, на които жени не им трябват, семейство не им трябва, абе нищо не им трябва. Това е огромен проблем за цялото население, не само за самите тях.
И мисля, че това не се осъзнава достатъчно добре и от техните родители, роднини и приятели. Жената, влязла в живота на един мъж, се счита за потенциален враг, източващ сметки и жизнени сили и поглъщащ свобода и имущество. При положение, че самотният ерген е в пъти по-голям риск да отключи психически проблем, да стане зависим, алкохолик, безработен, криминално проявен.
Повярвайте ми, ако ваш роднина или приятел ви обича истински, ще ви даде съвет да се ожените и няма да се чудите дали сега има смисъл да си обуете дънки и да отидете на среща с онази, която ви пише.

# 1 100
  • София
Понеже зачекнахте кой какво си прави сам, се връщам към въпроса. Ето, жените фактически имаме вменени много повече задължения и отговорности – работим, изкарваме пари, домакинстваме, раждаме, гледаме деца, при развод се подразбира, че децата си остават ангажимент на жената, отделно жената трябва да изглежда добре, да е мила и приятна, да не остарява и тн, и тн. И сега пък вече и започва да кани мъже на среща, защото те не само не са длъжни да умеят почти нищо от гореизброеното, но и вече не са длъжни да умеят да поемат инициативата и риска да направят първата крачка към жена, към която все още светът има безкрайни изисквания. За какво служи този мъж в съвременния свят, при това положение. И този въпрос си задават от години и социолози, и световни социални психолози, защото положението на мъжа става изключително неустойчиво във времена, в които той не може да бъде герой, физическата му сила не е от решаващо значение, и отгоре на всичко често е много по-ниско образован и непривикнал към мултитаскинг, за разлика от жената.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 22:42 от Не се сърди, човече

# 1 101
А защо изобщо са тръгнали да я изземат? Нещо явно не им е било добре със старата мъжка роля. Хората много бързо забравят, че мъжете от едно време не са били само отварящи врати, правещи първи крачки и универсални майстори, а и "господари", правещи каквото си искат и раздаващи шамари, при нужда или даже "веднъж на седмица, да си знае жената" (има една такава поговорка). Та не жаля никакви предишни времена и роли.
Ей в този коментар е истината. Жените искат мъже като едно време, морален и финансов стожер, кавалер, да осигурява всичко, в същото време много много да не знае и да мие чинии. Което е трудно постижимо. Наистина виждам размиване на ролите и това не е хубаво.
Преди време гледам в градския транспорт, понеже се возя там средно веднъж в годината ми направи силно впечатление една случка. Качват се момче и момиче, тинейджъри около 18 годишни, автобусът пълен и почти няма места. Момчето сяда на единственото свободно място, момичето остава до него право и така през целия път от половин час. Идва кондуктора, момчето дава левчето за билет, момичето си рови по джобовете и едва събра левчето на стотинки, приятелят и въобще не си отвори устата да каже, че ще и помогне ако няма. И през целия път пичът не си мръдна г*за да и направи място, не е бил нещо контузен да накуцва или да има друг проблем, на всичкото отгоре тя му се натискаше през цялото време. Чак на мен ми стана обидно като гледах.
Така че мъжете също се променят с жените, няма как едните да си остане същите, а само другите да се променят

# 1 102
  • Пловдив
Цитат
Но понеже зачекнахте кой какво си прави сам, се връщам към въпроса. Ето, жените фактически имаме вменени много повече задължения и отговорности – работим, изкарваме пари, домакинстваме, раждаме, гледаме деца, при развод се подразбира, че децата си остават ангажимент на жената, отделно жената трябва да изглежда добре, да е мила и приятна, да не остарява и тн, и тн

Е съжалявам, но въобще не мога да се съглася с това.

Ето ВИ разликата.....при развод (изневяра на жената).Тя по презумция получава правата над децата.Няма абсолютно никакъв проблем да си закара новият мъж при тях.
Имате ли си на представа колко години борба , адвокати , хонорари може да отнеме на един баща да си вземе децата.И даже не съм сигурен ,че може, ако майката няма сериозни зависимости и всичко това само защото е жена.

Съвременият реален свят е много различно нещо......суровата действителност е много трудна за преглъщане и трудно може да се приеме......и ако не ти се наложи да се сблъскаш с нея , наистина може да си живееш в заблуда.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 16:24 от Sun2000

# 1 103
Ако предположим, че двамата са били гаджета, то изборът да остане с такова момче, реално е на момичето.

# 1 104
  • София

https://www.facebook.com/watch/?v=2430293453932214

Любимо.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 16:37 от Azzy

# 1 105
  • София
Цитат
Но понеже зачекнахте кой какво си прави сам, се връщам към въпроса. Ето, жените фактически имаме вменени много повече задължения и отговорности – работим, изкарваме пари, домакинстваме, раждаме, гледаме деца, при развод се подразбира, че децата си остават ангажимент на жената, отделно жената трябва да изглежда добре, да е мила и приятна, да не остарява и тн, и тн

Ето ВИ разликата.....при развод (изневяра на жената).Тя по презумция получава правата над децата.Няма абсолютно никакъв проблем да си закара новият мъж при тях.
Имате ли си на представа колко години борба , адвокати , хонорари може да отнеме на един баща да си вземе децата.И даже не съм сигурен ,че може, ако майката няма сериозни зависимости и всичко това само защото е жена.
Ти имаш ли представа какви глупости пишеш? Първо, в България и двамата родители имат права. Второ, няма нито един съд, който би отказал детето да е поне през половината време при бащата. Трето, виж статистиките за това колко бащи някога са искали детето/ децата да останат основно при тях и колко процента изобщо не ги взимат и за уикенда, колко процента не плащат никаква издръжка, и колко процента плащат минималната, която с години става и под минималната, защото ако преди 5-6 години им е определена 180 лв, то днес минималната е 270, но те си остават с толкова.
Та моля, по-подготвено, но не от американски филми, в които на някой нещастен мъж през 82-ра жената му взима децата и се мести в Калифорния. У нас няма такъв филм.

# 1 106
  • Пловдив
Цитат

Ти имаш ли представа какви глупости пишеш? Първо, в България и двамата родители имат права. Второ, няма нито един съд, който би отказал детето да е поне през половината време при бащата. Трето, виж статистиките за това колко бащи някога са искали детето/ децата да останат основно при тях и колко процента изобщо не ги взимат и за уикенда, колко процента не плащат никаква издръжка, и колко процента плащат минималната, която с години става и под минималната, защото ако преди 5-6 години им е определена 180 лв, то днес минималната е 270, но те си остават с толкова.
Та моля, по-подготвено, но не от американски филми, в които на някой нещастен мъж през 82-ра жената му взима децата и се мести в Калифорния. У нас няма такъв филм.

Така е! Категорично отказвам да влизам в този спор........защото ще бъда принуден да не приема за истина, това което са ми виждали очите.

# 1 107
Искрено се надявам, че не е жена, а обикновен (мъжки) трол. Stuck Out Tongue Winking Eye
Има спорове, в които не ми се участва, и този е един от тях Grinning

Не казвам, че жените като средно имат по-нисък интелект, но и тук не ми се задълбава в по-конкретни дискусии. Този спор в някакъв смисъл отдавна е станал банален и безсмислен.

Между другото, по начина, по който се пише, прозаично си личи кой е мъж, кой е жена, кой е на около 20, 30, 40, 50, 60, пък който за какъвто иска да се изкарва Grinning И други неща се забелязват обаче Grinning

Може би ще е добре обаче да се върнем към темата, защото направо ми стана кофти, че така ядосах любимата моя съфорумка ~Emerald~ Purple Heart

Ще споделя обаче, че някои мои мнения ги споделям единствено тук, че в реала нямам измъкване и лошо ми се пише Joy

# 1 108
  • Living for Pleasure
rf22 - момичето от историята ти е с това момче именно заради описаното поведение. Ако беше съвършен кавалер щеше да си е сам.

Това което отказва да се разбере и признае е че всичко което Бояна описва в този пост са неща които жените сами искат, без никой да им казва така или иначе или да бъдат еди какви си или да ги принуждава по някакъв начин да правят каквото и да е. Жените имат пълната свобода, живеят така както смятат че биха били най-щастливи. Мъжете просто се адаптират спрямо ситуацията, кой започва да се държи като момчето от автобуса, кой решава че ще е стар ерген както Mandy Bo пише (на английски на този феномен му казват "the juice aint worth the squeeze"), и живота си тече.

# 1 109
Та е добре в началото на връзка да се прилага умерен мързел от страна на жената, та да може мъжът да положи някакво усилие. Ако не иска да положи усилие, да си ходи. Ако положи и другата страна оцени усилията му, обикновено мъжете са склонни да продължат да се раздават повече. И не е добре да се критикува мъж, ако е решил да свърши нещо домакинско примерно, но не му се е получило много добре, че после се сърди и съвсем абдикира.

Общи условия

Активация на акаунт