Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 223
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 135
Едно време баба ми казваше, че умеещата жена може да пърха невинно с мигли и да изглежда като девственица, но само с присъствието си да накара харесвания я мъж да се активизира и да прави за нея и невъзможното. Права е.

И интересно, колко мъже са правили за нея невъзможното. Най-вероятно се е оженила за първия, който я е поискал, айде, да са я искали двама. Като нищо невъзможно не е да направили.
Не говоря за твоята баба, естествено, а за бабите ни по принцип. Учени  да са принцеси, за които трябва да се борят рицари, без да са такива.

# 136
Мисля, че е до характер кой ще е по-активен.
Има жени, на които им харесва да си хванат по-пасивен мъж и да си го 'научат' как да се държи.
Аз съм от другите, които обичат самоинициативните мъже. Това ме привлича. Иначе ми става скучно и досадно, все аз да трябва да съм катализатора на отношенията.
Кавалерството го уважавам и приемам с удоволствие. Да ти нагласи стола, да ти задържи вратата, да ти вземе тежкия товар, да върви в синхрон с твоята крачка, да не прекъсва, да изслушва, да ти подари цвете и т.н.  Това го очаквам и съм свикнала да го получавам, в отговор съм усмихната, любезна и отзивчива. На същото съм научила и сина си.
Виждала съм и от другия тип мъже, които те оставят да си носиш тежкото, мрънкат повече от жени за физическо усилие, не могат се справят с елемантарни предизвикателства и трудности, чакат да им се обръща внимание без да се напъват, и определено не бих допуснала подобен тип в личен план.
Случвало ми се е да заговарям непознати мъже, но не с цел свалка, а просто защото съм комуникативна, без очаквания за каквото и да е.
За да излезна с мъж на среща, очаквам той да е активния, той да потърси контакт, да видя ясно желанието му да ме опознае.

# 137
  • София
Че то не е нужно шпалир от мъже да оставя една жена по пътя си. Стига и един, който да я носи на ръце, вместо поредица от неудачници.
Това даже говори повече за женските, а и за мъжките качества в двойката.

# 138
Дали мъжът ще е льольо дето жената да го тика за всичко си е до характер, а не до това кой е направил свалката. Т.е. нормален мъж няма да се държи като льольо по тая причина, а обратният вариант е по вероятен и срещан, когато льольото се старае докато се увеси на някоя и така се продължава. Такива са ми и наблюденията при други двойки станали по инициатива на жената, съвсем нормални отношения си имат

# 139
  • Out of the Mix
Скрит текст:
"Аз живея в Овча купел с болния ми баща, трябва ми жена домакиня, да гледа и мен и баща ми"...
По този повод, според мен един свестен мъж (а и жена) никога не би тръгнал по срещи, ако животът му е батак. Просто не си представям нормален мъж да тръгне по срещи, докато е безработен или потънал в заеми, или работещ на две места и гледащ болен родител, нямащ време да пусне прахосмукачка.
"Ама той е в тежък момент, на всеки се случва"... Не, не и не.
Е, Манди всяка иска "по пантофки", ясно е, ако може, пресен латекс и т.н.
Но и това има "цена".
Не трябва ли да се "подкрепят"? Rolling Eyes
Изграден човек на високо ниво от всякакво естество с убитак няма да се хване това е ясно.
Разковничето, обаче не е в парите и кариерата, имагинерната "сигурност", която толкова се бленува. Wink

# 140
  • София
В здраве и болест, докато смъртта ги раздели ще се подкрепят. На ниво запознанство защо да се хвърляш да подкрепяш. Правила съм го веднъж и ми е за урок. Много е права Мандито.

# 141
  • София
Работата на мъжа при започване на връзка е да бъде открит и да не лъже. Същата е и на жената. Това при идеални условия. Относно инициативата – и двете съм практикувала и ми е все едно. За мен е "зависи от ситуацията". Не уважавам хора, които не смеят да кажат/покажат какво/кого искат, независимо дали става въпрос за мъж или за жена. Пърхането с мигли (образно казано) не ми е признак на женственост, а на разни отрицателни качества, които не искам да изброявам.

# 142
  • Най-красивата страна
И аз съм старомодна.
До сега не ми се е случвало да тичам след мъж.
На първа среща не съм канила-мен са ме канили.
След първата среща не съм звъняла първа.
Ако връзката се задълбочи-тогава да.
Проявявам инициатива-да се обадя,да предложа къде да отидем...

Държах мъжа да е кавалер,да има възпитание,да има професия.
Да умее да води разговор.Да има обща култура.Да не лъже също е важно...веднага усещам..Да не ми задава прекалено лични въпроси-като например какви доходи имам,мое ли е жилището,колко гаджета съм имала...
Не понасям лигльовци и некадърници. Пияници и комарджии също.
Не съм попадала на такива,но племенницата ми разказва как на първа среща един Мунчо и говорил само за казина и Еврофутбол ...и втора среща нямало.

# 143
Тази тема е малко като сравняване на ябълки и круши, вземат се едни отношения характерни за едно поколение /+ – 50 годишни/, израснало в една среда и се пренасят автоматично към друго поколение, израснало със съвсем други разбирания.

# 144
Ми не, Revoker, не ми е задължение нито да подкрепям, нито да разбирам непознат човек. Така бързо се попада във взаимоотношения, базирани на безплатен труд/помощ, а не на любов. Пълно е с мъже, които се хващат с някоя жена, за да им гледа болната майка, да им гледа децата от предишен брак, да тегли заеми вместо тях за уреди и мебели (защото на него сега няма как да му дадат, той такова... сложно е).
Още в началото, ако не е всичко цветя и рози, почнат ли да се споменават разни проблеми, сложни ситуации, сложни взаимоотношения с бивши, "временна" безработица... Беж краченца.

# 145
  • София
Независимо от поколенията и възрастта, още не съм чула мъжете да са станали по-слабия пол (чисто физически и биологически предопределено).

# 146
Едно време баба ми казваше, че умеещата жена може да пърха невинно с мигли и да изглежда като девственица, но само с присъствието си да накара харесвания я мъж да се активизира и да прави за нея и невъзможното. Права е.

Аре бе, ше ѝ свирим под прозореца 10 дена?! Да не е Лайза Минели

Цитат
Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

За какво канят магарето на сватба?

# 147
  • София
Ако си заслужава, хем ще свириш, хем ще пееш.
Лошото е, че някои жени не умеят да се самооценят правилно.

# 148
  • София
Тази тема е малко като сравняване на ябълки и круши, вземат се едни отношения характерни за едно поколение /+ – 50 годишни/, израснало в една среда и се пренасят автоматично към друго поколение, израснало със съвсем други разбирания.
Досега десетки поколения са били с тези разбирания и питам новите какви са и на какво се основават. Може ли по-подробно за крушите?

# 149
  • Somewhere far away
Е как какви. В миналото е било редовна практика да се женят хора, които 1-во изобщо не се познават и 2-ро изобщо не се харесват. Натрисат ти го майката и бащата и това е, каквото родителя реши, ти нямаш думата.  Пък в Англия и подобните държави с дълбоко заседнал аристократизъм е било практика да се жениш за братчеда, всякакви кръвосмешения са били  напълно ок, така че... дали няма разлика ?

Общи условия

Активация на акаунт