Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 223
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Съдейки по моите деца и връстниците им, оставам с усещане, че отминава времето на мъжете примадони и на нежеланието им за несериозни връзки.
Все повече младите си връщат ролите, а и търсят сериозни и дълготрайни отношения. Учудващо много хора на възраст между 20 и 25 г. вече са в сериозни и дълготрайни връзки, което се беше позагубило през последните 20-30 г. При нашите връстници все още има несемейни или несериозни отношения (не визирам брака като институция, а тип краткотрайни и необвързващи отношения), в сравнение с това, което виждам покрай децата ми. И мъжете определено се държат подобаващо в повечето случаи.
Явно не искат да са като бащите си. Wink

# 121
И най-срамливият, и най-дейният мъж досега, ако са имали интерес към мен, го заявяват първи.

# 122
  • София
Едно време баба ми казваше, че умеещата жена може да пърха невинно с мигли и да изглежда като девственица, но само с присъствието си да накара харесвания я мъж да се активизира и да прави за нея и невъзможното. Права е.

# 123
  • Out of the Mix
Не е задължително да е отчаяние.
В много случаи е прегаряне, бързане, което създава излишен стрес за "на всяка цена".

Не могат да ме тестват приятелки, роднини, и всякакви.
Нямам "социално присъствие", няма и да имам. Личният ми живот никога няма да бъде "оповестяван" онлайн.
Намеса на 3-ти лица само и единствено вреди на отношенията.
От самото начало се изговаря, че ако връзката не стане приоритет, не се съхранява, и не се изнася ненужна информация, няма да стане.
Това са глупости с тези "статуси", отмятания и чеквания, нищо незначещи.

# 124
Едно време баба ми казваше, че умеещата жена може да пърха невинно с мигли и да изглежда като девственица, но само с присъствието си да накара харесвания я мъж да се активизира и да прави за нея и невъзможното. Права е.

Интересно как биха я определили по модерному - нарЦист, манипулатор? Laughing
Женски хитрини. Личат си, но ако са в рамките на добронамереността и любовната игра, мъжът не трябва да се притеснява. Ако не са - да ги прилага другаде.

Довечера ще идва едно добро момиче, с което се виждаме от някакво време. Пиша това мнение и се активирам да жертвам няколко часа, за да подготвя максимален комфорт за довечера. Мързелува ми се, но баба ти е добре обяснила как стават нещата.

# 125
  • София
Ако отсреща няма интерес, дори на челна стойка да застане заинтересованата страна, може да получи само 2 неща. В добрия случай - секс. В лошия - присмех.

# 126
Работата е там, че една жена, ако се съгласи на поканата, вече знаеш, че 1. Харесва те, не си й отвратителен 2. Ако е над 23-24 най-вероятно иска семейство, деца с някой подходящ, тоест знаеш какво търси (сега и да ми обяснявате как жените също търсят фък бъдита, шансът е пренебрежимо малък). Тоест мъжът има предварителна информация. А ако мъжът се съгласи - ми нямаш никаква представа дали изобщо си негов тип.

# 127
Не се натискам на мъже, не ги каня, не им звъня първа, не им плащам сметките, не си деля същите! Не провявам интерес към мъже, които трябва да свалям, ако се обърна и не ме преследва-the next!
Научих си много бързо урока след развода.
От срещите ми след това, посредством онлайн платформи, вече много добре знаех какво искам, а именно МЪЖ, с който да съм жена и го срещнах❤Има такива мъже❤
Но преди това много се забавлявах от срещите и бисерите от сорта: "Понеже закъснях, реших,че ще платя и твоята сметка"-на това много се смях, младежът беше кинта и 20 , с едни нежни ръчички, малки, което ми навя мисълта,че и нещо друго ще е малко😀Нямаше втора среща!
Друго от един, който го раздаваше батка:"Аз живея в Овча купел с болния ми баща, трябва ми жена домакиня, да гледа и мен и баща ми"...От тая среща си тръгнах ,без да кажа чао.
Ето защо, дами, избирайте, не всички мъже се държат като ощипани госпожици и слава богу, но пък и от останалите трябва да има,за да им се подиграваме🫠

# 128
"Аз живея в Овча купел с болния ми баща, трябва ми жена домакиня, да гледа и мен и баща ми"...
По този повод, според мен един свестен мъж (а и жена) никога не би тръгнал по срещи, ако животът му е батак. Просто не си представям нормален мъж да тръгне по срещи, докато е безработен или потънал в заеми, или работещ на две места и гледащ болен родител, нямащ време да пусне прахосмукачка.
"Ама той е в тежък момент, на всеки се случва"... Не, не и не.

# 129
Ако не ме е забелязал, значи не е за мен. Елементарно е.
Просто нарцистични мъже обичат да се поставят в ролята на женичка на пиедестал, искана от много, за да накарат жените да се състезават една с друга. Видя ли мъж, "преследван и обикалян от много жени", бягам в другата посока, не се моля да ме забележи.

Усмихвам се и на касиерката в магазина, и на сервитьора, това не значи, че имам интерес към тях.
Разбирам, че това се отнася за мен, както симпатиите лично към мен, но това не отговаря на истината за конкретната ситуация. Която изглежда пак трябва да разкажа. Пишех си тогава сигурно с още 5, някои от тях се знаехме на живо, и на които аз пишех първи. Така че с моята просто нямахме допирни точки, нито имаше шанс да я забележа. Не разбирам какво е било унизителното за нея това че успя да обърне играта и да оставя всички останали заради нея.
Действително доста време ходих по срещи, общо над 2 години, без да мога да харесам никоя, това обаче не е било по нарцистични причини както много обичате да казвате тук на всичко, което не ви изнася или харесва, а заради голяма несподелена любов.

Мога да опиша много случаи с големи драми от женска страна, при това без да съм правил нищо целенасочено или нередно, просто опитвах, инициирах срещи и запознанства и после се дърпах понеже не изпитвах нищо.
Един от особено фрапантните случаи беше с една, с която си писахме 2-3 дни, отказа ми среща веднъж, аз повече не повторих, след това ме виждаше във фейса, че си имам приятелка и ми пишеше няколко месеца без да и отговарям изобщо. Тва да виждаш поне пет пъти да си писал здравей как си без отговор и да продължаваш наистина ми беше много странно. И други имам, ама се отклоняваме от темата.

# 130
  • София
РФ как се намърда веднага! Не, не се отнася за теб.
И аз бягам от такива мъже. Въобще правило ми е когато започвам нещо с мъж, не говорим за други мъже или жени. За какво да го правим въобще? Само да се провокираме и ядосваме?

# 131
Беше написано в отговор на мой коментар

# 132
Значи какви са хората на първа среща не е меродавно какви ще са след три месеца. Обикновено истинското им лице се разкрива много след това, понякога знаят, че се преструват, но друг път нямат идея. И изведнъж този, който до вчера е плащал сметките, сега иска друго. Промяната става постепенно и не винаги е за лошо, но понякога е за лошо.
ПП: Грам не вярвам на потребителя, дето чакал мацка довечера. И винаги бягайте от хора, които ще опишат партньорката си като добро момиче. Не значи това.

# 133
Mисля си, че този маниер - да гониш ти първа мъжа и да го каниш, недвусмислено ти да си движещата страна после много лесно се пренася нататък, ако връзката се получи. Може би си е в характера на напинящата жена, не знам. Първа го гониш да ти пристане. После първа натискаш за живеене заедно (на каквато и да е цена, буквално - дали ще му плащаш наем, ипотеката, ремонтите - на неговото или на техните жилище). След това натискаш за сватба. За бебе. В един момент дали не е уморително? Особено, ако мъжът си свикне така - той да чака да го бутат и да се очаква да се накуми, от него да зависи кое, кога, как. И хайде, ако някои жени (с мерак да контролират всичко те) са ОК със ситуацията, ако все пак нещата вървят, то в крайна сметка къде е ролята на мъжа? Наистина.

# 134
  • София
С такова поведение се влиза в едно много жестоко блато, от което няма излизане. Личен опит. Уж си мислиш, че държиш всичко под контрол, а затъваш все по-надолу. Той си лежи на дивана, а ти дърпаш, опъваш, донагласяш....

И после ходиш на психолог, за да се научиш как да пускаш.

Общи условия

Активация на акаунт