Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 053
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 105
Стигне ли се до ръчкане, нещата да обречени на провал. Даже и едната страна да поддаде, винаги ще си остане чувство на неудовлетвореност. Че не е харесвала истински човека... Може и с години да не излезе на бял свят това недоволство, но си го има и ще им пречи във връзката. В повечето случаи не се стига до връзка.
Насила хубост не става.
Има култури, в които е прието всеки да сваля всеки. Като че ли и при нас навлиза.

# 106
  • София
Отхвърлянето е проблем за хора с ниско самочувствие и нестабилно его. Зрелият човек знае, че няма как да се хареса на всеки, защото хората са различни и харесват различни неща. Нестабилният приема отхвърлянето лично и като оценка на личността си като цяло, а не в отношение на динамиката с конкретен човек. Съответно трупа огорчение и се настройва негативно към всички от даден пол, вместо да преработи и да продължи напред.

# 107
Отхвърлянето е проблем за хора с ниско самочувствие и нестабилно его. Зрелият човек знае, че няма как да се хареса на всеки, защото хората са различни и харесват различни неща. Нестабилният приема отхвърлянето лично и като оценка на личността си като цяло, а не в отношение на динамиката с конкретен човек. Съответно трупа огорчение и се настройва негативно към всички от даден пол, вместо да преработи и да продължи напред.
Точно това си мислих да напиша, голяма драма е за хора с комплекси и ниско самочувствие. Иначе когато си знаеш колко струваш дори да те отхвърлят продължаваш напред със следващата/следващия. Въобще това е нещо, което още от деца трябва да се учат как да се справят с такива ситуации, а не да се стига до големи драми и още повече комплекси

# 108
  • София
Не е въпросът в отхвърлянето, въпросът е в предлагането. Мисля, че нормален мъж ще се сети, че харесва една жена, няма нужда да бъде ръчкан да я хареса. Той като не я търси и кани на нищо я отхвърля, колко повече трябва да я отхвърли, за да е ясно, че не я харесва? Не съм видяла никога мъж или момче, което да харесва жена и да чака търпеливо тя да го свали. Нагон, ако щете, но хукват ако харесват. Иначе мъжете могат да са по-отзивчиви и по-рядко да отказват, което не означава, че наистина харесват въпросната жена, която ги подсеща да я харесат.

# 109
  • София
За поредица отхвърляния си има поредица причини, дълга е темата.

# 110
  • Out of the Mix
Не ни ли върви разговорът, дори да се декларира и покаже интерес, не се "натискам".
То реално няма "натискане", а има взаимност.
Ако някоя си мисли, че просто ще седи, няма да стане.
Или, че ще спре да пише, да се появява 1 път седмично, или там каквото, това не е общуване.
Спирам и не търся, ако ще.
Едно е да иска мъжът да е дейният и да търси, и прави крачките, добре. Но условието е винаги да е "там", готова и откликваща.
Не гоня диво.
Динамиката е важна. Понякога трябва да дадеш въздух и време на другия да си подреди нещата в главата.

# 111
  • София
Не ни ли върви разговорът, дори да се декларира и покаже интерес, не се "натискам".
То реално няма "натискане", а има взаимност.
Ако някоя си мисли, че просто ще седи, няма да стане.
Или, че ще спре да пише, да се появява 1 път седмично, или там каквото, това не е общуване.
Спирам и не търся, ако ще.
Едно е да иска мъжът да е дейният и да търси, и прави крачките, добре. Но условието е винаги да е "там", готова и откликваща.
Не гоня диво.
То това е ясно. И за първоначалния контакт жената с нещо е показала, че можеш да я потърсиш и да я заговориш. Въпросът е защо тя трябва да те потърси първа? Иначе щом вече има контакт никой не казва да се прави на недостъпна, въпросът е защо първоначалната инициатива се поема от жените. Струва ми се безсмислено.

# 112
За мен темата не опира само до първите стъпки. И на мен ми направиха впечатление няколо казуса от форума напоследък. Не знам в тези теми кой първи е проявил интерес, но видимо в последствие е продължило с натискане на жената. До някакви безумни величини като да ремонтира апартамента на родителите на мъжа докато той буквално се сърди и я овиква, ако спомене за бъдеще ала сватба, дете. Това не е въпрос на комплекси - думичка, която се ползва за всекиго и всичко, ако мнението е различно от нашето. Въпрос на някакво изначално отчаяние ли, стрес, че друг няма да се намери ли, какво ли. Не е чак супер драма жената да е идея по-настъпателна в началото (не е моето, но няма лошо), проблем е като тази тенденция си остане и в бъдеще.

# 113
  • Out of the Mix
Бояна,
За най-първоначалния контакт ли ме питаш, "защо да ме потърси първа"?

Ако, да, отговарям - нещо й е направило впечатление, нищо ненормално не виждам.
По-добре така, а не както обичам да се изразявам с алегорията за "стиснатите бузки".
Възможно е да е до натюрел, аз съм си деен по принцип, никакви притеснения и скруполи, и реално с такава жена мелям по-добре.
Не 1 крачка напред с клизми, вадене на чингели, и 10 назад.

# 114
  • София
Бояна за най-първоначалния контакт ли ме питаш, "защо да ме потърси първа"?

Ако, да, отговарям - нещо й е направило впечатление, нищо ненормално не виждам.
По-добре така, а не както обичам да се изразява с алегорията за "стиснатите бузки".
Възможно е да е до натюрел, аз съм си деен по принцип, никакви притеснения и скруполи, и реално с такава жена мелям по-добре.
Въпросът ми е съвсем прост – като харесваш една жена ще опиташ ли някакъв контакт с нея или ако тя не те потърси си я харесваш и не предприемаш нищо?  Предполага се, че я познаваш или сте в ситуация, в която можете да се запознаете?

# 115

Човек не се ражда зрял, с високо самочувствие и стабилно его обаче.

# 116
Нито са ме карали да си хвана такси, за да отида у някого, нито сме си делили сметка на първа среща.
Аз друго съм забелязала, мъжете много бързо искаха да ме запознават с родители, приятели, предлагаха почивки, от първа среща вече искаха нон-стоп да се виждаме, направо да се пренасям в тях. Какво ще правиш довечера, ами утре, добре, ами в петък... Имаха си други кусури, но несериозността или липсата на интерес не бяха от тях.
Може би част от причината е точно, че не заявявах аз първа интерес. Ако гониш един мъж, естествено, че е вероятно да ти бяга. Дори да се получи нещо, защото той може да не те харесва особено, ама кой бяга от секс, няма да е вечно и ще е много измъчено.
Тук искам да отбележа, че да пратиш покана във фейса не е като да му седнеш в скута.

# 117
  • София
Да, Куку, но градежът им започва дори преди първите връзки. И след определени години вече не можеш да се оправдаваш, че не си се родил с тях.

Бояна, наистина е до натюрел това. Има хора не ги свърта. Други си кътат. Не опира до пол.

# 118
  • Out of the Mix
Ее, Бояна, много ясно, че ще предприема, това се подразбира, поне би трябвало.
Не, никога не седя и да си мисля. Това са някакви безсмислени фантазии, и само се угнетява човек така. Ти се декларирай с едно "Здравей, красавице/цо (нали, ако е жена към мъж), симпатяго", пък вече sky is the limit, ако. WinkSunglasses

Това, което Манди описва е "пренавиване", което не е ок.
То и аз мога да искам да сме нон-стоп, но си идва естествено.
Понякога не може заради куп фактори, ангажименти, не че не искаш.
Запознаване с родители и роднини в началото, не.
Само при установени отношения.

# 119
Пренавиване е, да, и отсрещният бяга, защото го свързва с отчаяние. Пренавитият 100% после казва "ето, търся сериозна връзка, а попадам само на боклуци".
Това се отнася и за пренавитите жени. Имах по-млади колежки, които като излезнат на една среща и вече караха други приятелки да тестват мъжа дали отговаря на други жени в соц.мрежите и дали ще каже, че е обвързан. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт