Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 648
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 465
Не, не става дума за лепкави хора. Достатъчно е да ми напише поне 2-3 пъти на ден, да пита добре ли съм, как съм. И аз не обичам цял ден да седя в телефона, то дори не е нормално. Но ако човек си спомня за мен веднъж на няколко дни, то няма да го считам за подходящ човек
2-3 пъти на ден?! Защо ще ти пише по 3 пъти на ден? Това не бих го издържала никога.

Имам предвид 2-3 съобщения, а не да ми пишат и да седя да се чатя по няколко минути 2-3 пъти на ден.

# 466
  • София
Начи, много приказки се изприказваха, ама не сте ли съгласни, че мъж, който много жени го искат е по-секси от мъж, който три месеца е стоял на сухо и сега една като му е обърнала внимание й пише по 5 пъти на ден като лепка.
Тоя дето по 2-3 дни е "зает", не е ли по-загадъчен и по-привлекателен?

Важи и за двата пола, Крис.
Хората, които са пълноценни, бих казала, че са ангажирани.
Животът им е динамичен, имат делови активности, спортове, козметики, социални активности и изобщо, хипотезата, че един привлекателен, пълноценен човек влиза в представата на кибик, който къса маргаритки по цял ден с "харесва ме, не ме харесва" , не бих я дефинирала като реалистична.

Принципно съм съгласна, но това отново е доведено до крайност. Чия представа е тая с маргаритките (едната крайност)? Нима за да имаш пълноценен живот, трябва да си свръх-ангажиран (другата крайност)?
В моята представа си най-пълноценен, ако в живота ти има баланс, и някакво количество отворено пространство и наличност за другия. Така е, защото са ми най-ценни качественото споделено време заедно. Ако се захващам с някой, който от самото начало дава сигнали, че е претоварен и няма капацитет, по-добре ми е да не се захващам.

# 467
Не, не става дума за лепкави хора. Достатъчно е да ми напише поне 2-3 пъти на ден, да пита добре ли съм, как съм. И аз не обичам цял ден да седя в телефона, то дори не е нормално. Но ако човек си спомня за мен веднъж на няколко дни, то няма да го считам за подходящ човек
2-3 пъти на ден?! Защо ще ти пише по 3 пъти на ден? Това не бих го издържала никога.

Тъкмо щях и аз това да се учудя... Като изключим влюбването ми в пети клас, когато исках да ми праща бележки всеки час, никога, никога след това не съм толерирала такова "внимание" Rolling Eyes

# 468
СМС-ите не са чат,камо ли разговор. Те са за нещо нужно в момента от сорта "Купи хляб на връщане".

Адски изнервящо е да се "разговаря" със СМС-и. Пишете,през което време губите време – "разговора" се накъсва – и докато напишете изречението,вече ви е хрумнала друга мисъл,но вече сте изпратили предишната,и т.н.

# 469
Кой пише смс още? Освен на аймесидж, ама то пак си е чат.

# 470
  • София
Ам, аз имам активен работен и социален живот, занимания, битовизми, спорт и т.н. и пак имам време да напиша Здравей.

Както правя и с приятелите си, чувам ги регулярно, пишем по някоя тема, пускаме по някое меме, изслувам ги за някоя драма, споделяме музика и т.н. Поддържам отношения един вид.

Какво остава за някого, към когото имам интерес?

Много заетите им знаем интереса, ай моля ви се.

# 471
  • София
И какво пише три пъти на ден? Сутрин ти пише добро утро, вечер, че се е прибрал и на обяд да не прекаляваш с въглехидратите ли?
Пише се като има нещо, ето за подобно нещо говорех по-назад в темата, че има хора с подобни нужди и от двата пола, с които аз не бих могла да имам общо. Не виждам причина 3 пъти дневно да засвидетелствам любов и внимание към мъж, и още по-малко обратното. Ако човек има нещо за казване може и 20 пъти да ми пише, но просто да ми изпраща сърца или не знам какво по три пъти на ден, ще ме втресе буквално.

Но хората сме различни. Тук нали опитваме не да установим какво е правилно, а какъв е тренда, не че е само един.
Виждам, че все още има и от стандартното общуване. Мъжете се сещат, че харесват някоя жена без да се налага да ги подсещаш, че може би я харесват. Мисля си, че подсещане е нужно, когато все пак биха били с някаква жена и тази е приемлива без да им е особена тръпка. За тръпките си имат инициатива.

# 472
  • София
Цитат
Важи и за двата пола, Крис.
Хората, които са пълноценни, бих казала, че са ангажирани.
Животът им е динамичен, имат делови активности, спортове, козметики, социални активности и изобщо, хипотезата, че един привлекателен, пълноценен човек влиза в представата на кибик, който къса маргаритки по цял ден с "харесва ме, не ме харесва" , не бих я дефинирала като реалистична.

Вие говорите за някаква никаква част от обществото.85 процента от работещото население няма делови активности , още по малко да ходи да спортува или пък някакви невероятни на брой социални активности.То направо да се чуди човек от какви бизнесмени и предприемачи избирате.

Аз това не го разбрах.
Деловите активности ВКЛЮЧВАТ ходене на работа. Дори и хоум офис да работиш, пак е онова време, което отделяш, за да си свършиш работата.
Социалните активности са всички комуникации и срещи с близки, приятели, колеги, роднини и прочее.
Понеже принадлежим към хомо сапиенс, общуването е задължително, за да бъдем в добро психично здраве.
За физическата активност важи същото. Ако не сте приковани на легло, има физическа активност.
Ходим на фризьор, масаж, маникюр, козметик и прочее.
Имаме ангажименти и по поддръжката на дома си- почистване, пазаруване, готвене, смяна на чаршафи, подреждане, миене на чинии, пране, гладене, дори и с всякаква техника.

# 473
  • Out of the Mix
Естествено, че ангажираност и отношение трябва да се показва.

Азара, много сладко, браво на вас. Като за момиче на 25 си супер, само така. Simple Smile

Какво означава "лепка"?
Нека се лепи, нямам против, плътно и запълнено. Mr. Green
Въпросът е, че динамиката си я определят двамата.
Спрямо ежедневието и заетостта, какво сложно и чудно има.
Важното е да се знае и усеща нагласата, и присъствието.
Връзка и отношения се поддържат и крепят. Друг вариант няма.

Крис
, отново - не.
Няма корелация "вървежен" със зает, не зает.
Ти си такъв, или не по природа, натюрел, а може да си бил в 2, 3, 4 връзки през целия си живот.
Аз никога не съм търсил бройки, не ми трябват. Всеки случай достатъчно са минали през запознанство, за да съм изградил какво точно искам, какво не, и защо. То реално затова е цялото това "отсяване".
"Спортистите" да се надпреварват, аз не бързам, не се юркам и си гледам спокойствието и мира.

Ази
, не е задължително всеки ден да имаш по 10 активности и да прегаряш, да се прибираш, като парцал вечерно време, за да си в "добра кондиция". Преценявам кога и къде да си влагам енергията, времето и ресурсите на 100%, през останалото време съм "дзен", и въобще не ми трябват много хора и постоянен човекопоток. 10+ години бях на това, сега не искам, няма нужда.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 11:12 от Revoker

# 474
  • София

....
Ази[/b], не е задължително всеки ден да имаш по 10 активности и да прегаряш, да с прибираш, като парцал вечерно време, за да си в "добра кондиция". Преценвам кога и къде да си влагам енергията, времето и ресурсите на 100%, през останалото време съм "дзен", и въобще не ми трябват много хора и постоянен човекопоток.
Разбира се, аз не казах това.

# 475
  • Пловдив
"Ай сиктир, десет дена ще и свиря под прозореца! Да не е Лайза Минели?"

Хубав филм си е

# 476
В този мобилен свят не е "вървежно" да те игнорират, точно защото си на един клик разстояние от следващата среща с нов мъж.
Този похват може да работи с тийнейджърки, но не и със зрели жени.

# 477
  • София
В този мобилен свят не е "вървежно" да те игнорират, точно защото си на един клик разстояние от следващата среща с нов мъж.
Този похват може да работи с тийнейджърки, но не и със зрели жени.
Хващам се за "следващият мъж" като израз, за да питам дали мъже и жени се възприемат като артикули в магазин, като атрибут, който човек трябва да има. Иначе любов и прочее не се срещат на всяка крачка. Това, за което се говори тук ми е в стил "какво ще вечеряме днес". Като няма някой специален какъв е зора да се минава през Н на брой неспециални? Или вече никой не може да стои сам и пет минути?

# 478
И какво пише три пъти на ден? Сутрин ти пише добро утро, вечер, че се е прибрал и на обяд да не прекаляваш с въглехидратите ли?
Скрит текст:
Пише се като има нещо, ето за подобно нещо говорех по-назад в темата, че има хора с подобни нужди и от двата пола, с които аз не бих могла да имам общо. Не виждам причина 3 пъти дневно да засвидетелствам любов и внимание към мъж, и още по-малко обратното. Ако човек има нещо за казване може и 20 пъти да ми пише, но просто да ми изпраща сърца или не знам какво по три пъти на ден, ще ме втресе буквално.

Но хората сме различни. Тук нали опитваме не да установим какво е правилно, а какъв е тренда, не че е само един.
Виждам, че все още има и от стандартното общуване. Мъжете се сещат, че харесват някоя жена без да се налага да ги подсещаш, че може би я харесват. Мисля си, че подсещане е нужно, когато все пак биха били с някаква жена и тази е приемлива без да им е особена тръпка. За тръпките си имат инициатива.
Имах едно такова проектогадже, оказа се доста ревнив и обсебващ. В началото не забелязвах червените флагове. Всяка сутрин добро утро в 6 и 30, като му пиша към 9, когато съм вече в офиса, ми казваше "много късно ставаш"... Още тогава си казах, че такива пасивно-агресивни забележчици не ми харесват и има нещо гнило. Или се чуди защо му отговарям със закъснение и дали не съм се събудила с друг? Не знам.
На обяд ми звънеше да си говорим в обедната ми почивка и понеже му бях казала, че е от 12 до 1, я заемаше почти цялата. Съответно вместо да обядвам с колегите, да пием кафе, да се посмеем, което за мен е задължително за добра офис атмосфера, си говорихме тъпотии по телефона.
В началото ти се струва романтично - когато си бил необвързан и сега вече имаш романтичен интерес, ти се струва много сладко, че някой ти се обажда да си говорите.
След две седмици вече се изнервих и прекратих.

# 479
Колко време отнема за два реда съобщение? 1мин че и по-малко. Или едно обаждане да чуеш набързо половинката си в обедната почивка? С какво пък чак толкова са заети тези хора,все едно не са им телефоните постоянно в ръцете или джоба? Хората станаха супер странни и дръпнати. Едно "добро утро" или "как минава деня ти" е явно нещо страшно ангажиращо.....

Общи условия

Активация на акаунт